Απόλλων Π.-Ολυμπιακός Β’ 70-63: Στην Basket League οι γηπεδούχοι, στα Playoffs οι Ερυθρόλευκοι (vid)

Τη διαφορά των τεσσάρων πόντων που χρειάζονταν κάλυψαν οι Πατρινοί και πήραν το εισιτήριο για την Basket League. Οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν πλέον στα playoffs, στην προσπάθεια που θα κάνουν για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στη μεγάλη κατηγορία.

Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι από το πρώτο δευτερόλεπτο ο Απόλλων Πάτρας επικράτησε με 70-63 του Ολυμπιακού και πήρε την απευθείας άνοδο στη Basket League . Οι Ερυθρόλευκοι είχαν το προβάδισμα μέχρι και τα μέσα του Γ’ δεκαλέπτου, αλλά οι Πατρινοί έβγαλαν ψυχή και πήραν τη νίκη με τέσσερις πόντους και πάνω που χρειάζονταν, για να βρεθούν στη μεγάλη κατηγορία.

Μια ολόκληρη πόλη πανηγυρίζει, ενώ από την άλλη πλευρά οι Πειραιώτες θα παίξουν στα Playoffs.

Όσον αφορά το ματς, στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά 39-35, όμως η τρίτη περίδος ήταν κυριολεκτικά μια «μάχη». Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με επτά πόντους πέντε λπετά πριν το τέλος της (41-48), όμως οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν με ένα σε σερί 8-0 να περάσουν μπροστά (49-48) μέσα σε τρία λεπτά. Το δεκάλεπτο βρήκε τους Πατρινούς να προηγούνται με την ελάχιστη τιμή, 51-50.

Ο Απόλλων μπήκε νωθρά στην τελευταία περίδο, δεχόμενοι ένα μιρό 4-0, πριν απαντήσουν όμως με επιμέρους σκορ 13-3 και να προηγηθούν με 64-57 με λιγότερο από πέντε λεπτά να απομένουν, καλύπτοντας τη διαφορά των τεσσάρων πόντων του πρώτου αγώνα σε εκείνο το σημείο. Μάλιστα εκτοξεύτηκε και στη μέγιστη τιμή της το +8, τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα (67-59). Ο Ολυμπιακός μείωσε στους τέσσερις ένα λεπτό πριν τη λήξη, αλλά η προσπάθεια του Νικολαΐδη στα 43” πριν την ολοκλήρωση προκειμένου να φέρει τη διαφορά στο -2 και υπέρ της ομάδας του ήταν άστοχη.

Εν τέλει ο Απόλλων άντεξε και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, μαζί και το εισιτήριο για την Basket League. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Διαμαντάκος με 24 πόντους

Δεκάλεπτα: 14-19, 35-39, 51-50, 70-63

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Τσιακμάς 9 (1), Αγγέλου 8 (1), Ζούμπος 16 (2), Πουλιανίτης 4, Διαμαντάκος 24 (1), Μολφέτας 3, Μπαζίνας, Αντωνάκης 6.

Ολυμπιακός Β’ (Τσαλδάρης): Παπαδιονυσίου 3, Κουρτίδης, Μωραΐτης, Νικολαΐδης 19 (3), Κολβέρος 2, Καμπούρης 2, Τσόχλας 11 (1), Σκουλίδας 3, Χρηστίδης 9 (1), Τσάμης, Μελισσαράτος 14.

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Συμεωνίδης, Μαλαμάς

Το ματς:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.