Ελλάδα-Λετονία 66-77: Πρώτη ήττα με κακή εικόνα (HL)

Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Λετονία με 66-77 στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των προκριματικών του Eurobasket 2022! Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου γνώρισε την πρώτη της ήττα στην «φούσκα» του Σεράγεβο, έχοντας αποκαρδιωτική εικόνα.

Το ματς:

Νωθρό το ξεκίνημα των δύο ομάδων στο πρώτο παιχνίδι της «φούσκας» του Σεράγεβο. Ο Μάρτιν Λάξα με δύο τρίποντα (6 πόντους) ξεκίνησε καυτός, για το 8-10 των Λετονών. Οι δύο ομάδες αντάλλασσαν καλάθια έως το 14-14 όταν και η Εθνική μας με την είσοδο των Μαργαρίτη και Γκίκα έτρεξε σερί 7-0 για το 21-14. Το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου ήταν όμως καταστροφικό. Μέγιερις και Άτε με τρίποντα μείωσαν για τους τυπικά φιλοξενούμενους στον πόντο (21-20).

Η δεύτερη περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στο συγκρότημα του Στελμάχερς. Οι Λετονοί επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους και προηγήθηκαν αρχικά 28-33 με  πρωταγωνιστή τον Ζόρικς. Μέγιερις και Φρεϊμάνις ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (30-42) με την ελληνική ομάδα να έχει «βραχυκυκλώσει» στην επίθεση, και να παίζει άμυνα με τα… μάτια.

Λάξα και Μέγιερς άρχισαν το δεύτερο ημίχρονο με κεκτημένη ταχύτητα, με τους Λετονούς να φτάνουν στο +20, 38-58! Η ομάδα του Σκουρτόπουλου μείωσε στους 15, βγάζοντας λίγο ενέργεια, με την τρίτη περίοδο να λήγει 50-64 υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων.

Η Λετονία έλεγξε πλήρως το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν άφησε σε κανένα σημείο την Ελλάδα να πιστέψει στην ανατροπή και πήρε μία εύκολη νίκη στο Σεράγεβο. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Λετονίας στα προκριματικά, η οποία ήρθε παράλληλα με την πρώτη ήττα της δικής μας ομάδας.

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Η βαθμολογία του ομίλου:

Ελλάδα 2-1

Βουλγαρία 1-1

Βοσνία 1-1

Λετονία 0-2


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.