Το μήνυμα του προέδρου της ΕΟΚ για την ανάθεση ομίλου του Eurobasket 2029.

Η Ελλάδα θα διοργανώσει έναν όμιλο του Eurobasket 2029, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (22/05). Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε γι αυτό το γεγονός και σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό το ότι μια μεγάλη διοργάνωση επιστρέφει στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Είναι πολύ σημαντικό γιατί μια μεγάλη διοργάνωση επιστρέφει στην Ελλάδα. Βέβαια όχι όπως θα θέλαμε, γιατί θα θέλαμε και την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ του 2029, αλλά θα είναι μόνο η προκριματική φάση και αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για ‘μας, για τη νέα γενιά η οποία έρχεται και για το μπάσκετ που μεγαλώνει.

Συγχαρητήρια στην Ισπανία που έχει πάρει την τελική φάση, συγχαρητήρια και στην Σλοβενία και στην Εσθονία που θα έχουν τις προκριματικές φάσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους”.