Τσεχία: Ο Βέσελι στάθηκε στα λάθη της τέταρτης περιόδου

Τα λάθη των Τσέχων στην τέταρτη περίοδο ήταν αυτά που έκριναν την αναμέτρηση με την Ελλάδα, υποστήριξε ο Γιαν Βέσελι.

Ο έμπειρος παίκτης τόνισε πως η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε το βάθος που έχει στον πάγκο της και κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Παράλληλα, τόνισε πως είναι δύσκολο να σταματήσει μια ομάδα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπως φάνηκε και σε αυτή την αναμέτρηση.

Αρχικά, ο Βέσελι δήλωσε: «Στις αρχές της τέταρτης περιόδου κάναμε κάποια λάθη. Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο βάθος, περισσότερη εμπειρία από μας. Όμως τους οδηγήσαμε στα όριά τους και δείξαμε στις άλλες ομάδες πώς να τους αντιμετωπίσουν. Πιστεύω πως δε θα έχουν εύκολο δρόμο πλέον. Είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνισή μας. Δυστυχώς, μας επηρέασαν οι ήττες που κάναμε στην πρώτη φάση και βρήκαμε μπροστά μας έναν δύσκολο αντίπαλο στα νοκ άουτ. Όμως αποδείξαμε πως δεν πήγαμε για τουρισμό στο Βερολίνο. Αν ήμασταν όλοι υγιείς από την αρχή και δεν είχαμε τον τραυματισμό του Σατοράνσκι, θα ήταν τελείως διαφορετικά στην πρώτη φάση. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις».

Στη συνέχεια, δήλωσε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι αδύνατο να σταματήσεις τελείως τον Γιάννη, παρότι κάναμε καλή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο. Όμως στο τέλος βρήκε τον τρόπο. Δεν είναι πλέον… παιδάκι, αλλά ένας έμπειρος παίκτης, δύο φορές MVP στο ΝΒΑ και έδειξε την ποιότητά του. Βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει την τακτική μας. Προσπαθήσαμε να τον αναγκάσουμε να πάρει δύσκολα σουτ, με τα οποία δε νιώθει άνετα. Όμως στο δεύτερο μέρος πήγε πιο χαμηλά στο καλάθι και πάσαρε περισσότερο. Ένιωσε άνετα και πήρε μπρος».

Επίσης, ο Βέσελι δε θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία: «Είναι στο όριο. Θα μπορούσαν ίσως να του δώσουν ένα επιθετικό φάουλ, σε μια άλλη περίπτωση στήθηκα αργά μπροστά του. Δυστυχώς, όμως έδειξε την κλάση του και δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθώ για τη διαιτησία».

Τέλος, ο 32χρονος παίκτης αναφέρθηκε και στο μέλλον του στην εθνική ομάδα της χώρας του: «Δεν ξέρω. Το επόμενο Eurobasket αργεί. Δε θα ήθελα να απαντήσω. Θα δοκιμάσω και θα δούμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας