Τουρκία-Γαλλία 86-87 (παρ.): Ο τρομακτικός Γκομπέρ «έσωσε» τους τρικολόρ, άξια της μοίρας της η Τουρκία (hls)

Η Τουρκία επέστρεψε από το -16 (15-31) αλλά τα έκανε μαντάρα στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού με την Γαλλία και «τιμωρήθηκε» στην παράταση! «Έσωσε» από κάζο τους τρικολόρ ο μυθικός Ρούντι Γκομπέρ με 20 πόντους και 17 ριμπάουντ!

Αν ξεκίνησε έτσι η νοκ-άουτ φάση του Ευρωμπάσκετ, προσδεθείτε γιατί έρχεται εβδομάδα με πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν! Γαλλία και Τουρκία μας χάρισαν απίστευτο θέαμα για 45 αγωνιστικά λεπτά με την ασημένια Ολυμπιονίκη του Τόκιο να χαμογελά στο τέλος, ενώ η Τουρκία κρατούσε στα χέρια της την πρόκριση στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας του αγώνα!

MVP των Γάλλων, που έπεσαν από τον… πύργο του Άιφελ και βρήκαν πορτοφόλι, ο Ρούντι Γκομπέρ με 20 πόντους (7/11 δίποντα, 6/11 βολές) και 7 ριμπάουντ (7 επιθετικά). Ο ψηλός των Τίμπεργουλβς έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί έκανε (σχεδόν) τα πάντα σωστά για να χαρίσει τη νίκη-πρόκριση στην χώρα του. Διψήφιοι για την ομάδα του Κολέ ήταν και οι Εβάν Φουρνιέ, Τόμας Ερτέλ με 13 πόντους έκαστος.

Για την Τουρκία, που «αυτοκτόνησε» στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ο Μπουγκραχάν Τουντσέρ στο παιχνίδι της ζωής του δεν άφησε το κενό του Σέιν Λάρκιν να φανεί με 22 πόντους (6/10 τρίποντα). 18 πόντους πρόσθεσε ο εξαιρετικός Φουρκάν Κορκμάζ και 12 πόντους ο Σερτάκ Σανλί, όμως οι Οσμάν-Σενγκούν ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Ειδικά ο Τσέντι Οσμάν έχασε δύο κομβικές βολές στα 12″ πριν το τέλος που επέτρεψαν στην Γαλλία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Το ματς:

Η Γαλλία μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πριν καλά καλά συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα προηγήθηκε με 7-0, χάρη στους Γιαμπουσέλι και Γκομπέρ. Λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε και τους 9 πόντους (4-13), με τον Αταμάν να καλεί εσπευσμένα τάιμ-άουτ 03:28 πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Τίποτα δεν άλλαξε όμως παρά την ανακοπή του ρυθμού με το τάιμ-άουτ καθώς οι «τρικολόρ» με «όπλο» την άμυνα έφτασαν στο +10 (8-18). Ο Χαζέρ έβαλε το πρώτο τρίποντο των τυπικά γηπεδούχων, μετά από 7 άστοχα, για να διαμορφώσει το 11-18.

Το ξεκίνημα της Γαλλίας ήταν και πάλι καταπληκτικό στην δεύτερη περίοδο. Τόμας Ερτέλ και Βενσάν Πουαριέ με προσωπικά καλάθια έφεραν την διαφορά στους 16 πόντους (15-31). Πολλά τα νεύρα των Τούρκων, με τους Αταμάν και Οσμάν να δέχονται αλλεπάλληλε τεχνικές ποινές. Όμως, λίγο η κακή διαιτησία για ακόμη ένα παιχνίδι, λίγο ο τρομερός Τουντσέρ, βοήθησαν στην αφύπνιση των «γειτόνων». Το 24-38 μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε 33-40 με τον Τουντσέρ να βάζει δύο τρίποντα στην σειρά και τον Οσμάν να βοηθά επίσης από τα 6.75μ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 35-43 υπέρ της Γαλλίας, η οποία δεν έχασε σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους το προβάδισμα.

Τα πρώτα «χτυπήματα» της παράτασης ανήκαν στην Γαλλία, η οποία έκανε το 77-81 με τον Γκομπέρ να παίρνει τα επιθετικά ριμπάουντ και να τα μετουσιώνει σε καλάθια. Οι Τούρκοι όμως με τον Κορκμάζ να βάζει διαδοχικά σουτ έμειναν «ζωντανοί». Ο Φουρνιέ πήρε το «όπλο» του ξανά για το 82-86 των «τρικολόρ» και εκεί ο Τουντσέρ έκανε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Γκομπέρ. Ο άσος των Τίμπεργουλβς έχασε τη μία βολή (82-87) και οι Τούρκοι έβγαλαν την άμυνα. Μάλιστα, με καλάθι του Σανλί και βολές του Κορκμάζ στα 38″ έφεραν και πάλι το ματς στον πόντο (86-87). Ο Γκομπέρ έχασε δύο βολές όμως η Γαλλία έβγαλε μία ακόμη τρομερή άμυνα και πήρε το εισιτήριο για την 8άδα σε μία πραγματική ΜΑΤΣΑΡΑ.

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 35-43, 57-49, 77-77, 86-87 (παρ.)

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.