Γερμανία-Σλοβενία 80-88: Το ρεσιτάλ του Ντόντσιτς σταμάτησε το αήττητο (hls)

Ισοβαθμία στην πρώτη θέση του Β' ομίλου από Γαλλία, Σλοβενία και Γερμανία.

Ο Λούκα Ντόντσιτς- ποιός άλλος;- έδωσε μια ακόμα παράσταση νίκης για την Σλοβενία (88-80) στην 4η αγωνιστική του Β’ ομίλου του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2022, στην Κολωνία και ο “δολοφόνος” με το γνώριμο χαμόγελο, ύστερα από κάθε εύστοχη προσπάθεια του, σταμάτησε το αήττητο της Γερμανίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση, μαζί με την Γαλλία.

Ο… Magic Louka (μαγικός Λούκα), μαθαίνει από το Μιλάνο, τις επικές εμφανίσεις του ομολόγου του, NBAer, Γιάννη Αντετοκούνμπο με την Εθνική Ελλάδας και τις παραγωγικές επιδόσεις του Greek Freak (ελληνικό φαινόμενο), όπως οι 41 πόντοι κόντρα στην Ουκρανία και απαντά…εμμέσως με το ίδιο μήνυμα.

Σε 33 λεπτά συμμετοχής, ο Ντόντσιτς είχε 36 πόντους, 10 ριμπάουντ, ένα μπλόκ, 5 λάθη και 4 ασίστ και έπαιξε σαν σε “μονό” τους Γερμανούς στην 4η περίοδο, κρίνοντας την νίκη για την Σλοβενία. Αποθεώθηκε ο Ντόντσιτς και από τους Γερμανούς φιλάθλους

Με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ του Λούκα Ντόντσιτς, η Σλοβενία μπήκε στην θέση του… «οδηγού» στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και ενώ η άμυνα των “δράκων” είχε στοχοποιήσει τον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό του Σρούντερ στην επίθεση των γηπεδούχων Γερμανών. Ο πλει μέικερ των Χιούστον Ρόκετς σημείωσε 10 πόντους, με 2/6 τρίποντα στο πρώτο 20σάλεπτο, στο οποίο η Σλοβενία διατήρησε σταθερά το προβάδισμα του σκορ, αλλά δεν είχαν άλλο παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων, όπως συνέβη και με τους αντιπάλους τους.

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από την άτυπη “μονομαχία” τoυ Σλοβένου NBAer Nτόνσιτς και του ομολόγου, του, Σρούντερ. Η Γερμανία κέρδισε στο επιμέρους σκορ της 3ης περιόδου με διαφορά δυο πόντων, αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης 2017, είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και άμεσες απαντήσεις σε κάθε απόπειρα των αντιπάλων τους να “προσπεράσουν” στο σκορ.

Ο Ντόντσιτς συνέχισε το επιθετικό ρεσιτάλ του στην 4η περίοδο, κάνοντας επίδειξη των απεριόριστων ικανοτήτων του στο σκοράρισμα με…χίλιους και έναν τρόπους. Ο άσος των Ντάλας Μάβερικς “μονοπώλησε” έξι συνεχόμενες επιθέσεις των Σλοβένων, ευστόχησε στις πέντε και σε μερικές περιπτώσεις, απεδείκνυε ότι η διαφορετικότητα των επιθετικών εμπνεύσεων του, ήταν το ίδιο αποτελεσματική.

Δεκάλεπτα: 14-21, 36-44, 55-61, 80-88

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.