Λιθουανία – Ελλάδα 77-61: Τα λάθη έσβησαν τις ελπίδες για τελικό

Η ελληνική ομάδα πιάστηκε αιχμάλωτη απέναντι στη λιθουανική άμυνα και με 27(!) λάθη έχασε φυσιολογικά από ανώτερο αντίπαλο στον ημιτελικό του Eurobasket U16.

Όνειρο ήταν και πάει η συμμετοχή στον τελικό για την υπέροχη ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου, που βρήκε απέναντι της την κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα του τουρνουά και δεν βρήκε λύσεις.

Η ελληνική ομάδα έχασε σχετικά γρήγορα την επαφή της με το σκορ με εις βάρος της διψήφια διαφορά, όμως βρήκε τον τρόπο να μειώσει σε 39-31 στο ημίχρονο και να αποκτήσει ελπίδες ανατροπής, όπως και με το Ισραήλ.

Η τρίτη περίοδος είχε πρωταγωνίστριες τις άμυνες, η Ελλάδα μείωσε σε 46-45 στο 28΄, αλλά ως εκεί. Η Λιθουανία έτρεξε επιμέρους 9-1 εκμεταλλευόμενη τα ελληνικά λάθη και ανέπνευσε βαθιά με το 55-46 του 30΄.

Χωρίς δυνάμεις και λύσεις στην επίθεση, η διαφορά έμεινε σε διψήφια επίπεδα σε όλη την τέταρτη περίοδο και το τελικό 77-61 μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα, όμως το σίγουρο είναι ότι οι Λιθουανοί πήραν μια κρυστάλλινη νίκη με πρωταγωνιστές τους Ιντρουσάιτις (20π) και Γιακουτσιόνις (15π).

Για την Ελλάδα ο Αβδάλας είχε 18 πόντους με 7/15 αλλά και με 7 λάθη, όσα είχε και ο Στέλιος Μαραγκουδάκης που “πνίγηκε” απέναντι στο μέγεθος των αντιπάλων. Προσπάθησε ο Τσαχτσίρας (12π, 8ρ), όπως και ο Πατρίκης (8π, 9ρ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.