Ελλάδα: Ο Νίκος Ζήσης ξεχωρίζει το ευρωπαϊκό του 2005

Ως την κορυφαία στιγμή της καριέρας του χαρακτήρισε την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2005, ο Νίκος Ζήσης.

Ο Έλληνας παίκτης συμπλήρωσε πως το συγκεκριμένο τρόπαιο, μαζί με τη νίκη επί των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχουν ξεχωριστεί θέση στην καριέρα του. Ο Ζήσης μίλησε στο ΑΠΕΜΠΕ, στο περιθώριο των εορτασμών για τα 90 χρόνια της FIBA, που διεξάγονται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αναλυτικά:

Νίκο συμμετείχες στην εκδήλωση των 90 χρόνων της FIBA. Πως είδες την εκδήλωση με τόσα πολλά παιδιά και τόσους αστέρες του μπάσκετ.

«Πραγματικά ήταν μία πολύ ωραία εκδήλωση και δεν είναι λόγια κλισέ. Θεωρώ πως για τη χώρα μας είναι πάρα πολύ σημαντικό που ο εορτασμός για τα 90 χρόνια FIBA ξεκίνησε από την Ελλάδα. Το Ηράκλειο της Κρήτης, όπως όλοι μπορούν να δουν, είναι ένα πολύ μπασκετικό νησί, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλές μεγάλες εκδηλώσεις. Πολλά Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα U19, πραγματοποίησε το Final Four με πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι ιδανικός προορισμός και δείχνει τη σύμπραξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας και του υφυπουργείου αθλητισμού για να πάμε μπροστά ως μπάσκετ. Επομένως, ήταν πραγματικά μία πολύ σημαντική εκδήλωση».

Ποιες είναι οι πιο έντονες αναμνήσεις σου από διοργανώσεις της FIBA;

«Είναι πάρα πολλές αναμνήσεις που έχω από διοργανώσεις της FIBA. Είχα την τύχη και την ευλογία να συμμετάσχω σε διοργανώσεις της FIBA από μικρό παιδί και πολλές φορές αυτές μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη. Προφανώς, το Ευρωμπάσκετ με την Εθνική Ανδρών είναι κάτι που δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Όταν η Εθνική μας το 1987 κατέκτησε το κύπελλο ήταν ο λόγος που ξεκίνησαν μπάσκετ τα περισσότερα παιδιά της γενιάς μου, όπως και εγώ. Μας ευλόγησε ο Θεός μετά από 20 περίπου χρόνια να το ζήσουμε και εμείς. Επίσης, θα έβαζα τη νίκη με τους Αμερικάνους. Όταν κατορθώνεις το ακατορθωτο να νικήσεις μία ομάδα με αυτούς τους αστέρες και αυτή τη δυναμική και να φτάνεις σε έναν τελικό Παγκοσμίου είναι απερίγραπτο. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το ένα με το άλλο».

Βλέποντας τα δύο κύπελλα τι αναμνήσεις σου ήρθαν;

«Θεωρώ πολύ έξυπνη την κίνηση που κάνει η ομοσπονδία εδώ και αρκετούς μήνες. Να δίνει την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να δει τα κύπελλα και να φωτογραφηθεί σε διάφορα μέρη της χώρας. Ειδικά είναι σημαντικό για τα νέα παιδιά, γιατί αποκτούν ερεθίσματα, να ονειρευτούν και να πετύχουν όπως κάναμε και εμείς. Όταν το είδα μετά από αρκετό καιρό θυμήθηκα πόσο βαρύ είναι! Πραγματικά, ζυγίζει πολλά κιλά και φυσικά πολλές αναμνήσεις που ζήσαμε στο Βελιγράδι και πραγματικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε».

Από τη χρυσή πορεία του 2005 υπάρχει κάποια ιστορία που σου έχει μείνει χαραγμένη;

«Όταν ξυπνήσαμε τρεις ώρες πριν τον τελικό, ήμασταν η μισή ομάδα και κατευθυνόμασταν στο meeting room, όπου ήταν το pre game. Εκεί είδαμε από τα παράθυρα ότι είχε γεμίσει ο δρόμος από Έλληνες που είχαν έρθει μόνο και μόνο για τον τελικό! Αυτό είναι κάτι που μου έμεινε χαραγμένο. Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσος κόσμος ήρθε για να μας δει και μόλις μπήκαμε στο γήπεδο, είδαμε ότι όλες οι κερκίδες ήταν μπλε! Αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.