Σερβία: Ο Πέσιτς δεν πιστεύει ιδιαίτερα στον Ποκουσέφσκι

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δήλωσε πως υπάρχουν πιο ταλαντούχοι παίκτες από τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι, για το ρόστερ της εθνικής Σερβίας.

Ο 72χρονος τεχνικός τόνισε πως είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις της εθνικής ομάδας από αυτές του ΝΒΑ.

Αρχικά, ο Πέσιτς δήλωσε: “Είναι ένα ταλαντούχο παιδί, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Υπάρχουν όμως και πιο ταλαντούχοι παίκτες στη Σερβία που δεν παίζουν στο ΝΒΑ. Οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές όσον αφορά στην αμερικανική λίγκα και την εθνική ομάδα. Επαναλαμβάνω, υπάρχει ταλέντο, αλλά το ΝΒΑ πιέζει όλους μας”.

Στη συνέχεια, ο έμπειρος κόουτς συμπλήρωσε: “Η “δεξαμενή” για την εθνική ομάδα έχει περιοριστεί. Παλαιότερα, οι επιλογές ήταν περισσότερες. Η Αμερική θα είναι πάντα εκεί.… Τα προηγούμενα χρόνια ο στόχος για έναν παίκτη ήταν να παίξει στην εθνική ομάδα. Το ΝΒΑ ήταν απλώς μια σκέψη. Τώρα, όλοι θέλουν να πάνε στο ΝΒΑ. Ακόμα και αυτοί που δεν έχουν την παραμικρή πιθανότητα να παίξουν εκεί θέλουν να δουλέψουν με έναν προπονητή που κοουτσάρει με αυτό το στιλ. Τόσοι παίκτες έφυγαν για το ΝΒΑ και μετά εξαφανίστηκαν. Έφυγαν νωρίς και δεν επιβεβαίωσαν τις τεράστιες προοπτικές που δημιούργησαν. Όλα πρέπει να γίνονται στο σωστό χρόνο”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης