Λιόλιος: «Ιτούδης στην Εθνική για Ευρωμπάσκετ»

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος δήλωσε ότι προτεραιότητα για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας είναι ο Δημήτρης Ιτούδης.

Αναλυτικά όσα είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για το θέμα:

«Η πρότασή μου στο ΔΣ, γιατί έχει υπάρξει ήδη επικοινωνία μαζί του, θα είναι να είναι ομοσπονδιακός προπονητής για το Ευρωμπάσκετ ο κ. Ιτούδης. Έχουν γίνει όλες οι διεργασίες, ελπίζουμε να το κατανοήσει και η ΤΣΣΚΑ, και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι διχασμένο κι αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα που όλοι τα βλέπουμε και τα κατανοούμε. Εμείς ως ΕΟΚ είμαστε υπέρ της ένωσης κι αυτό θα επιδιώξουμε.

Είμαστε όμως ρεαλιστές, αυτή τη στιγμή οι προπονητές δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα παράθυρα. Θα ήταν εντυπωσιακό, πραγματικά, μια ομάδα να άφηνε τον προπονητή της στα παράθυρα. Έτσι, επειδή η Εθνική είναι μια ολότητα, δεν χωρίζεται σε παράθυρα και τελικές φάσεις, το ποιος θα αναλάβει προπονητής στα παράθυρα θα είναι από έναν διάλογο μεταξύ του ΔΣ της ομοσπονδίας και του ομοσπονδιακού προπονητή. Η Εθνική είναι μια ολότητα και μια συνέχεια».

Για τον υπεύθυνο των εθνικών ομάδων: «Υπεύθυνος των εθνικών ομάδων είναι ο Δήμος Ντικούδης. Όλες οι δομές των εθνικών ομάδων θα έχουν μια κοινή φιλοσοφία και το αναπτυξιακό μας θα συνδέεται απόλυτα με το μπάσκετ που θα παίζουν οι εθνικές ομάδες. Αν οι προπονητές των εθνικών ομάδων θα είναι ενεργοί είναι κάτι πάρα πολύ πιθανό, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο ακόμη».

Για το αν υπάρχει Plan B: «Στο δικό μου μυαλό υπάρχει και Plan B και Plan C. Όμως δεν είναι Plan Α. Για το χρονικό διάστημα της συνεργασίας μας, δεν υπάρχει στο μυαλό μας περίπτωση για μονοετή συνεργασία. Εμείς λειτουργούμε με πλάνο τριετίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο στόχος είναι να ξαναβγούμε στους δρόμους. Όπως λέει και ένα τραγούδι ‘Όποιος στον πόλεμο πάει για να πεθάνει, για πόλεμο δεν κάνει. Πρέπει να βάζεις υψηλούς στόχους για να πετύχεις».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.