Eθνική Γυναικών: Στην 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης

Οι δυο...φιλικές ήττες της ελληνικής ομάδας από την Σλοβακία και την Κροατία στην προετοιμασία για το Εurobasket, οδήγησαν στην πρόσκαιρη «πτώση» που μπορεί να αλλάξει από την πορεία της στην προσεχή διοργάνωση.

Τέσσερις θέσεις χαμηλότερα από την 11η που βρισκόταν πριν από δέκα ημέρες, βρίσκεται η Εθνική Γυναικών, εξαιτίας των πρόσφατων ηττών που γνώρισε από την Σλοβακία και την Κροατία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την συμμετοχή στην στην τελική φάση του Eurobasket (17-27/6, Βαλένθια και Στρασβούργο).

Η FIBA ανανέωσε τα ανανεωμένα power rankings, με την ελληνική ομάδα να υποχωρεί από την 11η στην 15η θέση, ενώ η Γαλλία και το Βέλγιο παραμένουν στις δύο πρώτες θέσεις. Από την πέμπτη στην τρίτη θέση ανέβηκε η Σλοβενία και σταθερά στην τέταρτη, παραμένει η Ισπανία. Στην πέμπτη θέση είναι η Σερβία, ενώ η Ρωσία και Ιταλία αντάλλαξαν θέσεις μεταξύ τους, την ώρα που η Κροατία ανέβηκε 4 θέσεις και φιγουράρει στην οχτάδα. 

H πτώση τεσσάρων θέσεων για τις αθλήτριες του Βασίλη Μασλαρινού που σήμερα (9/6) ανακοίνωσε και την τελική 12άδα για το προσεχές ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οφείλεται στις πρόσφατες φιλικές ήττες από τη Σλοβακία και την Κροατία.

Οι 8 πρώτες ομάδες στο ανανεωμένο ranking:

https://www.instagram.com/p/CP3DUBmqDtH/

Στο σχετικό πόστ, η παγκόσμια ομοσπονδία αναφέρει για την Εθνική Ελλάδας:

«Μετά το συναίσθημα και τη χαρά του να εξασφαλίσουν το τελευταίο εισιτήριο στα παράθυρα του Φεβρουαρίου, η πραγματικότητα τώρα αρχίζει να δαγκώνει σκληρά; Η ορμή και η αισιοδοξία από τις τελευταίες φούσκες των προκριματικών φαίνεται να έχουν εξατμιστεί. Ενώ έκαναν το 2/2 απέναντι σε μια πολύ νεαρή ομάδα της Ουγγαρίας στα πρώτα τους παιχνίδια προετοιμασίας, έκτοτε έχασαν από μια ομάδα της Σλοβακίας χωρίς τα περισσότερα από τα μεγάλα ονόματα, ενώ στη συνέχεια έχασαν με 20 πόντους από την Κροατία. Επιθετικά, η έλειψη σπίθας φαίνεται ανησυχητική αυτή τη στιγμή».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.