Η Εθνική δεν…ψηφίζει, μόνο παίζει

Η Εθνική ανδρών αρχίζει την προετοιμασία της (2/6) για το προολυμπιακό τουρνουά, μένοντας εκτός του προεκλογικού «κάδρου» και του «πολεμικού» κλίματος...

Μπορεί οι προγραματίσθεισες εκλογές της ΕΟΚ (30/5) που είναι μετέωρες για το αν τελικά τελεσθούν και το «πολεμικό» κλίμα που έχει δημιουργηθεί πανταχόθεν, να «μονοπωλεί» το ενδιαφέρον όσων έχουν τις…αντοχές και την διάθεση να παρακολουθήσουν τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, αντεγκλήσεις, αλληλοκατηγορίες και όλα τα συναφή που απαξιώνουν συνεχώς το μπάσκετ στην συνείδηση των απλών εραστών και φίλων του, αλλά υπάρχουν και δυο κορυφαίες Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών που βρίσκονται «on the road» για την προετοιμασία τους.

Η Εθνική γυναικών έχει αρχίσει, ήδη, την προετοιμασία της για την συμμετοχή στο προσεχές Ευρωμπάσκετ (Βαλένθια 17-27/6) και η Εθνική ανδρών που θα «πατήσει» στο παρκέ του ΟΑΚΑ για την πρώτη προπόνηση της, την Τετάρτη (2/6), με 12 παίκτες της αρχικής προεπιλογής του Ρικ Πιτίνο και των Ελλήνων συνεργατών του στο τεχνικό επιτελείο, ενόψει της συμμετοχής της στο προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια (29/6-4/7) και της διεκδίκησης της πρόκρισης στους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο.

Σαφέστατα, τα μέλη και των δυο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων θα πρέπει να μείνουν απερίσπαστα από όσα συμβαίνουν μέχρι τώρα στην προεκλογική περίοδο της ομοσπονδίας και αυτονόητα, να συνεχίσουν να είναι εκτός του… «κάδρου» των όσων θα ακολουθήσουν, αν αυτή η περίοδος λάβει και άλλη παράταση, μέχρι την δια ζώσης ή ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη της επόμενης διοίκησης της ΕΟΚ. Οι δυο Εθνικές ομάδες δεν…ψηφίζουν, μένουν ανεπηρέαστες και προσηλωμένες στους αγωνιστικούς στόχους τους. Η… δική τους «κάλπη» θα είναι στην Βαλένθια για τις γυναίκες και στην Βικτόρια για τους άνδρες.

Στην Εθνική γυναικών, μετά το πέρας των τελικών του πρωταθλημάτος, οι διεθνείς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία που συνεχίζεται χωρίς την συμμετοχή των Σπυριδοπούλου (τραυματίας) και Κριμίλη (δεν δόθηκε από το πανεπιστήμιο Σαν Φραντσίσκο), ενώ δόθηκε το πρώτο φιλικό με αντίπαλο την Ουγγαρία.

Στην Εθνική ανδρών, η οριστικοποίηση επιστροφής του Βασίλη Σπανούλη, ύστερα από 6 χρόνια, αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο τον παίκτη και τις ανεξάντλητες αντοχές του να παίξει μπάσκετ ξανά στην Εθνική, αλλά και για το εγχείρημα του Ρικ Πιτίνο που θέλει να αξιοποιήσει την ηγετική φυσιογνωμία του και των ποιοτικών λεπτών συμμετοχής που θα μπορεί να προσφέρει. Παράλληλα και την ίδια ημέρα της επιστροφής του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική, ο ομογενής Τάιλερ Ντόρσεϊ, αποφάσισε για πέμπτο συνεχόμενο καλοκαίρι, να αρνηθεί με…διπλωματικό, αλλά σαφή τρόπο την πρόσκληση του στην Εθνική μπάσκετ και πλέον, πολύ δύσκολα θα υπολογισθεί, έστω και στα…χαρτιά για να κληθεί.

Ο χρόνος προετοιμασίας με πληρότητα όλων των παικτών, θα είναι ασφυκτικά μικρός, καθώς θα αναμένεται η ενσωμάτωση των διεθνών από την ολοκλήρωση όσων αγώνων διεξαχθούν στον τελικό και και στον μικρό τελικό της Basket League. Kαταληκτική ημερομηνία για την εξάντληση των πέντε αγώνων, είναι η 10η Ιουνίου.

Ο Πιτίνο έχει δυο… μισάνοιχτες εκκρεμότητες στις κλήσεις που δεν έχει κάνει ακόμα. Η πρώτη είναι η αναμενόμενη θετική ανταπόκριση των παικτών του Ολυμπιακού (Σλούκας, Πρίντεζης, Λαρεντζάκης), μετά την δήλωση που είχαν κάνει για την παράλληλη παρουσία του Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας, όταν είχε γίνει και η παρουσίαση του από την ΕΟΚ. Ο Αμερικάνος τεχνικός έχει φύγει από τον «αιώνιο» αντίπαλο, τον Μάρτιο του 2020 και έχει αναλάβει την κολλεγιακή ομάδα του Αϊόνα.

Η δεύτερη προέκυψε, μόλις χθες (28/5) στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 της Euroleague, στην Κολωνία, με τον τραυματισμό του Νικ Καλάθη. Ακόμα και αν ο διεθνής πλει μέικερ αγωνισθεί στον τελικό Μπαρτσελόνα-Εφές Αναντόλου (30/5, 21.30, NovasportsHD-1) για να μην απουσιάσει από ραντεβού διεκδίκησης του τίτλου από τους «μπλάου γκράνα», δέκα χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση στο Παρίσι, καθίσταται αμφίβολη η συμμετοχή του στην προετοιμασία της Εθνικής, καθώς θα πρέπει να αποθεραπευτεί και να μην έχει αμφιβολίες για πιθανή υποτροπή του στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα κληθεί να παίξει και ενώ μετά το Final-4, η Μπαρτσελόνα θα παίξει στα play offs της Liga Endesa και πιθανότατα θα φτάσει μέχρι τους τελικούς…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.