Μαρτσουλιόνις: ”Πήγαν να μας δωροδοκήσουν το 1987”

Για απόπειρα δωροδοκίας παικτών της Σοβιετικής Ένωσης στον ιστορικό τελικό του Ευρωμπάσκετ 1987 έκανε λόγο ο Σαρούνας Μαρτσουλιονις.

Ο 50χρονος σήμερα πρώην διεθνής με την εθνική ομάδα της ΕΣΣΔ και παίκτης πολλών ομάδων του ΝΒΑ έδωσε συνέντευξη στο ισπανικό περιοδικό Skyhook η οποία αναδημοσιεύθηκε από τη γαλλική ιστοσελίδα basketeurope.com στην οποία αναφέρθηκε τόσο στον τελικό του 1987 όσο και σε αυτόν που έγινε οκτώ χρόνια αργότερα πάλι στην Αθήνα αλλά για διαφορετικούς λόγους.

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση του Ισπανού δημοσιογράφου για απόπειρα χρηματισμού παικτών της ομάδας το 1987 μίλησε αόριστα για κάποιους Έλληνες που έκαναν την προσφορά:


“Ναι είναι αλήθεια. Κάποιοι Έλληνες μας πρόσφεραν χρήματα, φυσικά κανείς δεν το δέχτηκε, αλλά μόνο η πρότασή τους έβαλε την αμφιβολία στην ομάδα μας. Το πραγματικό πρόβλημα ήταν μεταξύ μας, λόγω της κακής επικοινωνίας μας. Εάν ο προπονητής είχε οργανώσει μια συνάντηση και ρωτούσε τι πιστεύαμε για μια τέτοια προσφορά, θα είχαμε συντρίψει τους Έλληνες, είμαι σίγουρος. Αντ ‘αυτού, βρεθήαμε σε μεγάλη αναστάτωση και χάσαμε. Αυτή είναι η μοναδική φορά που αντιμετώπισα τετοια κατάσταση στο μπάσκετ και τώρα μπορώ να αστειεύομαι ότι έχουμε βοηθήσει στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και δεν χρειάστηκε να πληρώσουν τίποτα για αυτό! Ωστόσο, οι Έλληνες βελτίωσαν τη φήμη τους φωνάζοντας «Λιθουανία, Λιθουανία» μετά τον τελικό που χάσαμε το 1995 στον τελικό του ευρωμπάσκετ της Αθήνας με τη Γιουγκοσλαβία”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.