FIBA: Στρατηγικής σημασίας η συμφωνία μας με την United Group και την United Media

H παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ ανακοίνωσε την συμφωνία τετραετούς διάρκειας για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων των Εθνικών ομάδων στην προκριματική και τελική φάση του Moundobasket 2023 και του Εurobasket 2025, καθώς και τα προολυμπιακά τουρνουά Ανδρών και Γυναικών 2024.

Η FIBA ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την κορυφαία τηλεοπτική συμφωνία που υπέγραψε με την United Media για την παραχώρηση των δικαιωμάτων μετάδοσης, περισσότερων από χίλιους αγώνες μπάσκετ στις μεγαλύτερες διοργανώσεις εθνικού επιπέδου, παγκοσμίως. Όπως σας είχε ενημερώσει το Novasports.gr, η συμφωνία της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ και του μεγαλύτερου ομίλου αθλητικών τηλεοπτικών προγραμμάτων και media στην Νοτιανατολική Ευρώπη και σε χώρες των Βαλκανίων, τα κανάλια Novasports θα προσφέρουν στους τηλεθεατές τους, τα επόμενα τέσσερα χρόνια:

– Τα προκριματικά του FIBA World Cup στα οποία θα πάρουν μέρος 80 εθνικές ομάδες από όλο τον πλανήτη.

– Την τελική φάση του FIBA Basketball World Cup που θα φιλοξενηθεί σε τρεις χώρες (Ινδονησία-Ιαπωνία και Φιλιππίνες) από 25 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου 2023 με τη συμμετοχή 32 εθνικών ομάδων.

– Τα Προολυμπιακά τουρνουά ανδρών και γυναικών του 2024.

– Tα παιχνίδια των προκριματικών γύρων για το Eurobasket 2025 και την τελική φάση του Eurobasket 2025.

Το δελτίο Τύπου της FIBAγια την σύναψη συμφωνίας με τον όμιλο της UnitedGroup:

MIES (Ελβετία) – Η FIBA ​​έχει συνάψει μακροχρόνια και πολυεδαφική συνεργασία με την United Media, μια κορυφαία εταιρεία μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για τη μετάδοση και τη διανομή των κυριότερων παγκόσμιων και ηπειρωτικών δικαιωμάτων εκδήλωσής της στις πρώην γιουγκοσλαβικές χώρες, Ελλάδα, Κύπρος και Βουλγαρία.

Η United Media, η οποία θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα σε μια μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση, έχει εκτεταμένες δραστηριότητες σε νότια μέρη της Ευρώπης. Τα δικαιώματα εκπομπής της FIBA ​​είναι μια στρατηγικά σημαντική απόκτηση για την United Media σε περιοχές όπου το διεθνές μπάσκετ έχει μαζική έκκληση, καθώς συνεχίζει να αυξάνει το κοινό του χαρτοφυλακίου των εμπορικών σημάτων μέσων.

Από τη σκοπιά της FIBA, η μακροπρόθεσμη συνεργασία αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία να εξασφαλίσει ολοκληρωμένη κάλυψη για τα κορυφαία διεθνή ακίνητα μπάσκετ της FIBA ​​σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα των αθλητικών εκπομπών στην Ευρώπη. Αυτό περιλαμβάνει το Sportklub σε όλες τις πρώην Γιουγκοσλαβικές χώρες, την Nova στην Ελλάδα και την Κύπρο και τα αθλητικά κανάλια Nova και Diema στη Βουλγαρία.

Η νέα συμφωνία θα διασφαλίσει ότι τα βασικά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των αντίστοιχων εθνικών ομάδων, θα είναι ευρέως διαθέσιμα και θα μπορούν να προβληθούν ελεύθερα σε κάθε περιοχή. Αυτό το μοντέλο έχει ήδη αποδειχθεί επιτυχημένο στη συνεργασία για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης της FIBA ​​με το Sportklub από το 2017 έως το 2021.

Τα εδάφη που περιλαμβάνονται στη συμφωνία έχουν δημιουργήσει μερικά από τα πιο λαμπρά νέα αστέρια του παιχνιδιού, όπως ο πρωταγωνιστής της εθνικής ομάδας της Ελλάδας Γιάννης Αντετοκούμπο, ο πρωταθλητής στο Ευρωμπάσκετ 2017, Λούκα Ντόνσιτς και ο Σέρβος Νίκολα Γιόκιτς που έχει κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η συμφωνία επιτρέπει και στα δύο μέρη να υιοθετήσουν μια μακροπρόθεσμη και στρατηγική προσέγγιση για την ανάπτυξη και τη διανομή των ακινήτων της FIBA ​​στα εδάφη, διασφαλίζοντας ότι γεγονότα όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBA ​​διατηρούν τη θέση τους ως εκδήλωση «κοσμημάτων κορώνας» στο αθλητικό ημερολόγιο.

«Αυτά είναι υπέροχα νέα για τους οπαδούς του μπάσκετ» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της FIBA ​​Media and Marketing Services, Frank Leenders.

«Το πάθος για το άθλημα σε αυτό το μέρος της Ευρώπης είναι τόσο έντονο όσο οπουδήποτε στον κόσμο και αυτή η συνεργασία με την United Media σε πολλές χώρες επιτρέπει συνεργίες και επίπεδα δέσμευσης που θα προσφέρουν στους οπαδούς άνευ προηγουμένου κάλυψη και πρόσβαση σε διαγωνισμούς της FIBA ​​τα χρόνια που θα έρθουν».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη FIBA ​​σε αυτήν τη μακροπρόθεσμη συνεργασία. Το μπάσκετ αποτελεί από καιρό σημαντικό επίκεντρο της United Media και των αθλητικών καναλιών της και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που διασφαλίζουμε ότι οι θαυμαστές έχουν πρόσβαση στο πλήρες χαρτοφυλάκιο των παιχνιδιών FIBA ​​στο Sport Klub και τα κανάλια Nova σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είμαστε κορυφαίος πάροχος αθλημάτων, εδώ και χρόνια και η απόκτηση των δικαιωμάτων των μέσων ενημέρωσης της FIBA ​​θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Ralf Manthey, Διευθυντής Προγραμματισμού και Εταιρικών Υποθέσεων Media Ventures Λουξεμβούργο.

Σχετικά με την United Group

Η United Media είναι μια κορυφαία εταιρεία μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Λειτουργεί σε οκτώ χώρες, απασχολώντας 2.800 άτομα, έχει ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 45 κανάλια – μεταξύ των οποίων πέντε εθνικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς. Περιλαμβάνει επίσης 15 διαδικτυακές πύλες, εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, ψηφιακή διανομή. Η United Media είναι ένας βραχίονας μέσων της United Group, ο κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και μέσων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.