Περπέρογλου: “Ομάδα φτιαγμένη για να νικά”

Λίγη ώρα πριν ανέβει τα σκαλιά του αεροπλάνου όπου μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, ο Στράτος Περπέρογλου έγραψε στο blog στο site της Euroleague για τη μεγάλη νίκη των "πρασίνων" στη Βαρκελώνη.

Λίγη ώρα πριν ανέβει τα σκαλιά του αεροπλάνου όπου μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, ο Στράτος Περπέρογλου έγραψε στο blog στο site της Euroleague για τη μεγάλη νίκη των “πρασίνων” στη Βαρκελώνη. Ο διεθνής άσος μίλησε για τα δύο παιχνίδια κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά και γι αυτά που έρχονται, τονίζοντας πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Περπέρογλου στο blog του:

“Γεια χαρά σε όλους από τη Βαρκελώνη,

Σας γράφω λίγες ώρες μετά τη μεγάλη μας νίκη στην Ισπανία κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Αυτές οι τέσσερις τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες, όμως καταφέραμε στο τέλος να χαμογελάσουμε, παρά το γεγονός ότι πρέπει να επανακτήσουμε το… σοβαρό μας ύφος γρήγορα.

Είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρώτο παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Το να χάνεις με έναν πόντο δεν είναι ποτέ εύκολο. Ειδικά σε ένα ματς της προημιτελικής φάσης όπου κάθε νίκη μετρά. Ήμασταν απογοητευμένοι μετά την ήττα της Τρίτης. Ήμασταν τόσο κοντά στο να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Και όταν χάνεις ένα τέτοιο ματς, είναι πάντα δυσκολότερο. Όμως αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για να νικά και να μάχεται. Δείξαμε τον χαρακτήρα μας επιστρέφοντας δριμύτεροι, παρά την απογοήτευση μας.

Πολλοί θα πίστευαν ότι δεν θα είχαμε την καρδιά και την ψυχή μέσα σε 48 ώρες να επιστρέψουμε και να ξαναδώσουμε μια δυνατή μάχη. Όμως τα είχαμε και τα δύο και πήραμε αυτό για το οποίο ήρθαμε εδώ. Πολλοί από αυτούς επίσης θα θεωρούσαν ότι δεν θα μπορούσε να γυρίσουμε στο ματς όταν βρισκόμασταν πίσω με 16 πόντους στο δεύτερο ματς. Χάσαμε για λίγο τη συγκέντρωση μας στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν το βάλαμε κάτω. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε, ότι μπορούσαμε να φύγουμε νικητές από το «ΠαλάουΜπλαουγκράνα». Στο ημίχρονο, στα αποδυτήρια, είπαμε ο ένας στον άλλο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, κανένας δεν είχε αμφιβολία για αυτό. Ακολουθήσαμε το πλάνο που είχε το τεχνικό επιτελείο. Δεν πιέσαμε καταστάσεις και βήμα-βήμα μειώσαμε τη διαφορά. Χρησιμοποιήσαμε το μυαλό μας τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Ήταν σπουδαία νίκη, είμαστε χαρούμενοι, αλλά την ίδια στιγμή ξέρουμε πως δεν σημαίνει τίποτα. Είναι λίγο παράξενη κατάσταση. Το μόνο που σκεπτόμαστε τώρα είναι ότι η Μπαρτσελόνα έχει την ικανότητα να νικήσει στο ΟΑΚΑ. Για αυτό πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι. Το σκορ είναι στο 1-1, τίποτα παραπάνω. Απαιτούνται ακόμα δύο νίκες. Έχουμε το πλεονέκτημα να αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και θα έχουμε την πολύτιμη συμβολή των φιλάθλων μας. Τους χρειαζόμαστε να βρίσκονται εκεί.

Και κάτι ακόμα, για έναν παίκτη που συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα σε αυτά τα δύο παιχνίδια, τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Είναι ο ηγέτης μας… Όταν επιτίθεται περισσότερο, καθένας από εμάς επιτίθεται περισσότερο. Ξέρουμε ότι είναι ο αρχηγός της ομάδας. Δεν χρειάζεται να το φωνάξει. Το αποδεικνύει κάθε στιγμή στο παρκέ. Είναι εξαιρετικός παίκτης, φοβερός άνθρωπος και έχει τον δικό του τρόπο να μας σπρώχνει στο να γίνουμε καλύτεροι. Και σε αυτά τα δύο παιχνίδια απέδειξε για ακόμα μια φορά γιατί θεωρείται -αν όχι ο καλύτερος- ένας από τους καλύτερους!

Αυτά για τώρα. Τα ξαναλέμε από την Αθήνα… Μέχρι τότε, προσέχετε τους εαυτούς σας”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.