Διαμαντίδης: “Ο Παναθηναϊκός μπορεί…”

Είναι στεναχωρημένοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά μπορούν να ξεπεράσουν την ήττα και να προκριθούν στο Final-4. Τάδε έφη Δημήτρης Διαμαντίδης.

Είναι στεναχωρημένοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά μπορούν να ξεπεράσουν την ήττα και να προκριθούν στο Final-4. Τάδε έφη Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο άνθρωπος που έκανε όλο τον κόσμο που βρέθηκε απόψε στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» να ασχολείται μαζί του, καθώς κόντεψε να ανατρέψει και να κερδίσει το παιχνίδι μόνος του, θέλησε να είναι αισιόδοξος εν όψει συνέχειας δείχνοντας πάνω απ’ όλα όμως ότι είναι «μαχητής».

Αρχικά, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ρωτήθηκε αν αισθάνεται ότι κάποιες έκλεψε τη νίκη σήμερα από την ομάδα του. Η απάντηση του; «Όχι δεν νοιώθω έτσι. Κάναμε μια προσπάθεια και ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και βγάζαμε αυτά που είχαμε δοκιμάσει. Σε ένα μικρό κομμάτι είχαμε λάθος επιλογές. Στο τέλος το παιχνίδι εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε φτάσαμε και χάσαμε από ένα χαμένο σουτ δικό μου το παιχνίδι».

Στο αν το παιχνίδι χάθηκε για τους «πράσινους» σε ένα φάουλ που δόθηκε στον Φώτση 24” πριν το τέλος και ενώ είχαν τη μπάλα στην κατοχή τους, δήλωσε ότι «δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία. Θέλω να σταθώ στην δική μας την ομάδα και σε κάποια λάθη που ίσως έκανε».

Για το αν θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες και παράλληλα  πόσο λάθος ήταν η ήττα από τη Λιέτουβος Ρίτας, είχε να πει ότι “σίγουρα είπαμε και πιο πριν ότι εμείς βάλαμε την ομάδα σε αυτή την κατάσταση και την φέραμε εδώ. Πρέπει να καταφέρουμε να είμαστε σε κάθε παιχνίδι καλοί. Να δουλέψουμε λίγο παραπάνω στο ψυχολογικό κομμάτι και να δουλέψουν και οι προπονητές μας στο τεχνικό μέρος ώστε να είμαστε καλύτεροι την Πέμπτη. Ο Παναθηναϊκός έχει τις δυνατότητες  να περάσει την Μπαρτσελόνα. Σαφώς είμαστε στεναχωρημένοι από τον τρόπο που χάσαμε και πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να είμαστε έτοιμοι την Πέμπτη».
 
Ρωτήθηκε αν τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα ή πιο εύκολα την Πέμπτη και εξήγησε πως «είναι πιο δύσκολα γιατί είμαστε πίσω 1-0. Ίσως ο τρόπος ο οποίος χάσαμε μας πόνεσε αλλά πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση για να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα».

Πάντως δε θέλησε να σταθεί στη δική του σημερινή εμφάνιση, καθότι όταν αναφέρθηκε αυτή, ο Διαμαντίδης είπε αμέσως: «Δεν θέλω να πω κάτι για μένα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό. Πολλά παιδιά κάνουν πολλές δουλειές που δεν φαίνονται σε όσους δεν ξέρουν το μπάσκετ. Εγώ πήγα καλά αλλά έτσι είναι άλλες φορές είσαι καλός άλλες όχι. Αυτό που μετράει είναι η συνολική απόδοση και θέλουμε στο επόμενο ματς να είμαστε καλύτεροι».

Παναθηναϊκός και Ιτούδης φωνάζουν για διαιτησία
Την ώρα που οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εξαπολύουν μύδρους για την διαιτησία των Σουτούλοβιτς, Μαλτάζερ και Λάτισεβς, ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε ανοιχτά επί του θέματος. Οι «πράσινοι» κάρφωσαν τους τρεις ρέφερε χρεώνοντας τους λανθασμένα σφυρίγματα όπως η «ανακάλυψη» του φάουλ στον Αντώνη Φώτση 50΄΄ πριν τη λήξη, ενώ μιλούν κι για ένα άλλο φάουλ που έπρεπε να δοθεί αναφερόμενοι σε σκληρό μαρκάρισμα των Ισπανών πάνω  στον Δημήτρη Διαμαντίδη (1′.30″ πριν τη λήξη) που όμως δε σφυρίχθηκε.

Από την πλευρά του, ο αμεσος συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στη διαιτησία μιλώντας μετά τη λήξη του ματς. «Ξεκινάμε, δυστυχώς, με την διαιτησία. Οι ομάδες ήταν κοντά, εμείς μπροστά στο τέλος και η Μπαρτσελόνα σούταρε 14 βολές στην τελευταία περίοδο! Δεν ήταν φάουλ του Φώτση, ήταν αργοπορημένο σφύριγμα, δεν ήταν φάουλ! Αυτό θα το κοιτάξει όταν πρέπει το κλαμπ, όχι εμείς», ήταν τα πρώτα λόγια του. Συνέχισε αναφερόμενος στα αγωνιστικά επιτεύγματα του Παναθηναϊκού, λέγοντας πως «σήμερα την αιφνιδιάσαμε την Μπαρτσελόνα , είχαμε συγκέντρωση στο πλάνο. Και να κερδίζαμε θα ήταν μεγάλη στήριξη αλλά ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δύσκολη σειρά. Πάμε στο επόμενο ματς να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Κυριαρχήσαμε σε τομείς που η Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλή. Στην στρατηγική αιφνιδιάστηκε η Μπαρτσελόνα και αυτό μπορεί να το δει ο καθένας. Το πήγαμε στο 5 εναντίον 5, εκεί που θέλαμε. Ο Ναβάρο έκανε σήμερα μόνο 7 και συνήθως κάνει 10-12. Τον περιορίσαμε. Έχουν ποιοτικούς παίκτες για να βάλουν μεγάλα καλάθια. Αλλά και εμείς έχουμε». Και κατέλληξε τονίζοντας ότι «είμαστε σε καλό δρόμο αλλά έχουμε ακόμη δουλειά μπροστά μας».

Τσαρτσαρής: “Δεν τους αποστομώσαμε”
Η πρώτη ευκαιρία να… ξανασκεφτούν τα λεγόμενα τους όσοι αμφισβήτησαν τον Παναθηναϊκό μπορεί να χάθηκε, αλλά όπως είπε και ο Κώστας Τσαρτσαρής η σειρά των αγώνων δεν τελείωσε εδώ. Συνεχίζεται… Παράλληλα όμως, ο διεθνής φόργουορντ θέλησε να δείξει πως ο κόσμος πρέπει να ασχολείται με την ομάδα και όχι με τους ρέφερι, τονίζοντας ότι «εμείς χάσαμε…».  

«Πολλοί έλεγαν ότι δεν μπορούμε να κοντράρουμε την Μπαρτσελόνα και δεν πίστευαν σε εμάς. Κάναμε, όμως μία εμφάνιση που δείχνει τις δυνατότητες της ομάδας μας», ξεκίνησε να λέει ο «Ισλανδός» για να δώσει μια πρώτη… απάντηση και συμπλήρωσε: «Χάσαμε την ευκαιρία να αποστομώσουμε όσους μας αμφισβήτησαν. Η σειρά έχει μέλλον ακόμη όμως. Ήταν μόλις το πρώτο παιχνίδι». Πάντως, δε θέλησε να αναφερθεί καθόλου στο θέμα «διαιτησία» ξεκαθαρίζοντας πως «δε θα βρούμε δικαιολογίες ρίχνοντας ευθύνες στους διαιτητές. Εμείς χάσαμε το παιχνίδι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.