Ζήσης: «Φαβορί ο Ολυμπιακός»

Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στο Final-4 της Euroleague, σύμφωνα με τον Νίκο Ζήση.

Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στο Final-4 της Euroleague, σύμφωνα με τον Νίκο Ζήση. Ο διεθνής Έλληνας γκαρντ της Σιένα τόνισε πως η ομάδα του θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει απέναντι στους «ερυθρολεύκους», ενώ αναφέρθηκε και στο ζευγάρι Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός. Ο Ζήσης μίλησε στην εφημερίδα «Το Βήμα». Αναλυτικά δήλωσε:

Αρχικά, ο Ζήσης δήλωσε: «Μπορεί ο πρώτος αγώνας να θεωρείται ψυχολογικά δυσκολότερος για τον γηπεδούχο και τάχα πιο προσιτός για τον φιλοξενούμενο, ωστόσο προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κανόνες στα πλέι οφ. Έχουμε δει αρκετές παραλλαγές να έχουν συμβεί σε πρεμιέρες, οπότε το πιο ασφαλές είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να είμαστε έτοιμοι για κάθε αγώνα χωριστά».

Για το αν η Σιένα παίζει καλύτερα εκτός έδρας: «Θεωρώ ότι είναι μύθος. Ίσα ίσα ξεκινήσαμε παίζοντας πολύ άσχημα εκτός έδρας, όπως περίπου και ο Ολυμπιακός.Στην πρώτη φάση ο Ολυμπιακός έδειξε να δυσκολεύεται μακριά από το ΣΕΦ, αλλά στο Top-16 κατάφερε να πετύχει τρια σπουδαία διπλά, με Ζαλγκίρις, Βαλένθια και Φενέρ εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση του ομίλου του. Το ίδιο συνέβη και στη δική μας περίπτωση. Όσο περνούσε ο καιρός αποκτούσαμε σταθερότητα κλείνοντας με δυο νίκες το Top-16 και χάνοντας το τρίτο ματς για ένα σουτ. Πρέπει να παραδεχτώ, πάντως, ότι με τον τρόπο παιχνιδιού μας έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αισθανόμαστε πιο άνετοι μακριά από τη Σιένα σε σχέση με την περσινή χρονιά».

Για τα ματς με τον Ολυμπιακό: «Όπως η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί στη σειρά με τον Παναθηναϊκό, έτσι και ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στο δικό μας ζευγάρι. Έχει το πλεονέκτημα έδρας, είναι ομάδα που αντλεί περισσότερη δύναμη όταν αγωνίζεται στο ΣΕΦ. Αν όμως κάποιοι μας έχουν ξεγραμμένους καλό μας κάνουν. Ούτως η άλλως οι απαντήσεις δίνονται στο γήπεδο, όπου θα φανεί ποιος είναι ο καλύτερος και πιο άξιος να προκριθεί στο final four. Με το σύστημα άλλωστε στις τρεις νίκες, 99% προκρίνεται ο καλύτερος».

Για τη συνεργασία που είχε με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς στην ΑΕΚ: «Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που 17 χρονών παιδάκι, στο πρώτο επαγγελματικό σκαλοπάτι της καριέρας μου, είχα προπονητή τον κ. Ίβκοβιτς. Έκεινη η χρονιά αποτέλεσε για μένα το καλύτερο σχολείο, καθώς εκτός από τη συνύπαρξη μας στις προπονήσεις, ο κόουτς μού είχε δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστώ σε κρίσιμα σημεία ευρωπαϊκών αναμετρήσεων όπως στα πλέι οφ της Α1».

Για τα παιχνίδια Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός: «Όλοι θεωρούν φαβορί την Μπαρτσελόνα και αυτό είναι φυσιολογικό δεδομένου ότι είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης ενώ το final four διοργανώνεται στη Βαρκελώνη. Αυτό βέβαια μπορεί να μην είναι απαραιτήτως κακό για τον Παναθηναϊκό. Κάθε άλλο! Για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός θα μπει σε μια σειρά αγώνων με την ταμπέλα του αουτσάιντερ. Για το επίπεδό του είχε μια ασταθή σεζόν. Δεν επέβαλε την κυριαρχία του όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα παίξει καλύτερα και θα χτυπήσει στα ίσια τη σειρά, γιατί έχει προπονητή και παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα για να το κάνει. Από την άλλη, αν η Μπαρτσελόνα βρεθεί στην καλή της μέρα δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί, ειδικά αγωνιζόμενη στην έδρα της. Δεν είναι όμως αχτύπητη, αλλά όπως όλες οι ομάδες παρουσιάζει αδυναμίες, στις οποίες θα επικεντρωθεί ο Παναθηναϊκός. Τώρα το ποια ομάδα θα προκριθεί θα κριθεί στις λεπτομέρειες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.