Έλαμψαν τα αστέρια… (video)

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Top 16 της Ευρωλίγκας καθώς επικράτησε 73-57 της Αρμάνι Μιλάνο στο σχεδόν γεμάτο ΟΑΚΑ με τους «πράσινους» να παίζουν άμυνα για σεμινάριο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Top 16 της Ευρωλίγκας καθώς επικράτησε 73-57 της Αρμάνι Μιλάνο στο σχεδόν γεμάτο ΟΑΚΑ με τους «πράσινους» να παίζουν άμυνα για σεμινάριο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη στην πρώτη αγωνιστική του Top 16 παίζοντας εξαιρετική άμυνα σε όλο σχεδόν το παιχνίδι δείχνοντας ότι αρχίζει να ανεβάζει στροφές όσο δυσκολεύουν τα πράγματα.

Έτσι, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα πάει με την καλύτερη ψυχολογία στην Βιτόρια προκειμένου να αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική την Κάχα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι.

Είχε κέφια ο αρχηγός

Ο Παναθηναϊκός ήθελε από την αρχή του αγώνα να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να μην αφήσει την Αρμάνι να ελέγξει το ρυθμό της αναμέτρησης το οποίο και κατάφερε. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη μπήκαν δυνατά στο παρκέ του ΟΑΚΑ και με όπλο τους την καλή άμυνα δεν άφησαν σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου τους Ιταλούς να προσπεράσουν ή να πλησιάσουν στο σκορ.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έδειξε με το καλησπέρα ότι βρισκόταν σε εκπληκτική βραδιά καθώς στα δύο πρώτα δεκάλεπτα μοίρασε οκτώ ασίστς βάζοντας πολλές φορές την μπάλα στο «ζωγραφιστό» και δίνοντας μισά καλάθια σε Λάσμε, Γκιστ και Μαυροκεφαλίδη.

Ο αμφίβολος Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει τελευταία στιγμή τον μυϊκό τραυματισμό του, στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» με επτά πόντους, όσους είχε και ο Γκιστ.

Η πρώτη περίοδος έληξε με το «τριφύλλι» να είναι μπροστά στο σκορ με 20-14 ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Αρμάνι, ο Ντάνιελ Χάκετ κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα σημειώνοντας μόλις τρεις πόντους ενώ ο Τζεντίλε προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ έχοντας επτά πόντους στις πρώτες δύο περιόδους.

Ο Λάνγκφορντ δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και έμεινε στους έξι πόντους καθώς η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν τον άφησε να απειλήσει αρκετά ώστε να κάνει τη ζημιά.

Ανεβάζει στροφές

Στην  επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε για τους «πράσινους» καθώς συνέχισαν να έχουν τον πρώτο λόγο και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μέσα από την άμυνα μπόρεσε να βρει ρυθμό και στην επίθεση έχοντας σε αρκετά καλή μέρα τους Γκιστ (12π.) και Ούκιτς (11π.).

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μπορεί να μην άγγιξε υψηλά επίπεδα στο σκοράρισμα, ωστόσο μοίρασε έντεκα (!) ασίστς με αποτέλεσμα να υπάρχει πλουραλισμός στην επίθεση.

Αρκετός καλός ήταν και ο Αντώνης Φώτσης που σημείωσε δέκα πόντους έχοντας και τέσσερα ριμπάουντ.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν ήθελαν να μπουν σε περιπέτειες και έτσι έπαιξαν πολύ καλή άμυνα κρατώντας σε χαμηλά επίπεδα τους φιλοξενούμενους. Αυτό φάνηκε και από το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου καθώς στη λήξη του οι «πράσινοι» ήταν μπροστά στο σκορ με 52-40.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός θέλησε να διατηρήσει αυτή τη διαφορά που είχε χτίσει εδώ και τρία δεκάλεπτα και το κατάφερε. Η Αρμάνι παρέδωσε τα όπλα αποδεχόμενη την ήττα της και έτσι το «τριφύλλι» έκανε το 1-0 στο Top 16 επικρατώντας 73-57.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 38-31, 52-40, 73-57

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Κάρι 10, Μπατίστ 1, Φώτσης 10, Ούκιτς 11, Λάσμε 7, Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 12, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 5.

Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Τζεντίλε 14, Τζίλι, Μέλι 5, Χάκετ 3, Κανγκούρ, Λάνγκφορντ 11, Σάμιουελς, Ουάλας 2, Λαουάλ 7, Μος 6, Τζέρελς 9.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.