Τα… συμπεράσματα του Ιβκοβιτς

Περί δίκαιης πρόκρισης και μιας διδακτικής ήττας μίλησε ο Ίβκοβιτς μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζαλγκίρις.

Περί «δίκαιης πρόκρισης» στην οκτάδα και μιας διδακτικής ήττας μίλησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζαλγκίρις. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνέχεια, στον Κέσελ, μοίρασε συγχαρητήρια και εξήγησε ότι απόψε η ομάδα έπαιξε για… τη φανέλα. Για τα ματς τις οκτάδας είχε να πει την άποψη του και ο Ράσο Νεστέροβιτς, ενώ ο Ηλίας Ζούρος -νυν τεχνικός της Ζαλγκίρις και τέως των Πειραιωτών- ευχήθηκε στους «ερυθρόλευκους» να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται στη διοργάνωση.

«Δίκαια προκριθήκαμε στα προημιτελικά. Ο στόχος απόψε ήταν απλός, να τελειώσουμε το τοπ-16 παίζοντας καλό μπάσκετ», ήταν τα πρώτα λόγια του «σοφού», ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Το καταφέραμε, είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά δείξαμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλή κατάσταση και ελέγχουμε την κατάσταση. Θα έχουμε μια διακοπή και εξαρτάται από εμάς αν θα διατηρηθούμε σε αυτή την κατάσταση. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών μου».

Εκείνο που βοήθησε την ομάδα του να «μεταμορφωθεί» στα τελευταία παιχνίδια και να πάρει τη νίκη-πρωτιά στην Τουρκία, ήταν το ατυχές αποτέλεσμα στο ΣΕΦ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. «Μετά την εντός έδρας ήττα από τη Φενέρ ωριμάσαμε, γίναμε ομάδα και κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να προκριθεί σε τέσσερις αγωνιστικές πρώτος. Δεν είναι θέμα πίεσης. Πιέσαμε τον εαυτό μας και παίξαμε για τη φανέλα. Η ομάδα ήταν φορμαρισμένη. Εμείς έχουμε στις 9/3 τον ΠΑΟΚ και στις 19/3 τον Ηλυσιακό. Σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο γι εμάς».

Για το μεγάλο αριθμό κλεψιμάτων που έκανε ο Ολυμπιακός με τη Ζαλγκίρις τόνισε πως «δουλέψαμε αρκετά στην άμυνα. Η βάση σε μια καλή άμυνα είναι πως δουλεύουν τα πόδια. Δουλέψαμε και με τα χέρια. Εχουμε πολλούς παίκτες που δεν χρησιμοποιούν τα χέρια τους. Οι Γκόρντον, Παπαλουκάς είναι πολύ καλοί. Τον ρώτησα τον Παπαλουκά που είναι πρώτος στα κλεψίματα: “που είναι τόσες μπάλες που έκλεψες; Που τις πήγες;” Βοηθούν και οι ψηλοί που έγιναν πιο πειστικοί, όπως ο Νεστέροβιτς παρά την ηλικία του». Μετά από όλα αυτά λοιπόν, δε μπορούσε παρά να απονείμει τα εύσημα σε κάποιους από τους παίκτες του. «Τους δίνω ευκαιρίες, αλλά θα είμαι ειλικρινής. Θέλαμε υψηλή πεντάδα με Παπανικολάου και Κέσελ. Μίλησα με τον Μίλαν πριν τον αγώνα και είπαμε ότι δεν μπορούμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι με τον Παπανικολάου, αφού πέρυσι δεν έπαιξε καθόλου. Ο Γκόρντον μπαίνει στο παιχνίδι τώρα που χρειάστηκε χρόνο για να μπει στην ομάδα. Ο Χαλπερίν γύρισε πολύ γρήγορα, ήταν πειθαρχημένος. Αυτά τα δυο παιδιά μπήκαν δυνατά στην ομάδα».

Οι φίλαθλοι από την πλευρά του αποθέωσαν τους «ερυθρόλευκους» απόψε και το λόγο εξήγησε ο «Ντούντα». «Ο κόσμος χειροκρότησε τους παίκτες, επειδή οι παίκτες έπαιξαν για τον κόσμο. Πιστεύω στα πλέι οφ θα έχουμε περισσότερους κοντά μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσους ήρθαν σε ένα ματς χωρίς αγωνιστικό ενδιαφέρον». Τέλος, για την κατάσταση τραυματισμού του Μάρκο Κέσελ σημείωσε πως «περιμέναμε να επανέλθει πιο γρήγορα. Νιώθει πόνο όμως και παρότι δουλεύει δυνατά, αλλά δεν είναι έτοιμος».

Νεστέροβιτς: Δύσκολη η σειρά
Ήταν από τους κορυφαίους -αν όχι ο κορυφαίος- στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζαλγκίρις. Ο Ράσο Νεστέροβιτς χειροκροτήθηκε θερμά και τόνισε πως «νικήσαμε γιατί παίξαμε ομαδικά. Δεν έχει να κάνει με τη δική μου εμφάνιση. Ευχαριστώ τον κόσμο για το χειροκρότημα”, τόνισε ο Νεστέροβιτς αρχικά. Στη συνέχεια μίλησε, για τι άλλο, για τις αναμετρήσεις με τη Σιένα. «Μετά την ήττα από τη Φενέρ, κάναμε νίκες και αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση. Η σειρά με τη Σιένα θα είναι δύσκολη, αλλά έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο και πρέπει να εκμεταλλευτούμε».

Ζούρος: «Όσο ψηλότερα γίνεται…»
 Από την πλευρά του, ο Ηλίας Ζούρος ανέφερε πως «ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση, είναι ομάδα, εύχομαι να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται και να διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας. Ευχαριστώ τον κόσμο για το χειροκρότημα, είναι σημαντικό και μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια». Όσον αφορά στα του αποψινού ματς τόνισε: «Δεν χρησιμοποιήσαμε τον Ουότσον, επειδή είχε ένα προσωπικό πρόβλημα και προερχόταν από ταξίδι στις ΗΠΑ. Τον προστατεύσαμε σε ένα αδιάφορο από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι. Είχαμε κενά διαστήματα, αυτό είναι το πρόβλημά μας. Η συνέχεια είναι εξίσου σημαντική, γιατί συμμετέχουμε και σε άλλες διοργανώσεις. Παίξαμε αρκετή ζώνη, επειδή θα την χρειαστούμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.