Τέλος καλό, όλα καλά…

Μετά από ένα παιχνίδι θρίλερ, ο Παναθηναϊκός κατέβαλλε την αντίσταση της Κάχα Λαμποράλ με 76-74 στο κλειστό του ΟΑΚΑ...

Αν και αγχώθηκε πολύ, ο Παναθηναϊκός κατέφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κάχα Λαμποράλ στο ΟΑΚΑ και να νικήσει με σκορ 76-74. μπορεί να μην κατάφερε να καλύψει το -7 του πρώτου παιχνιδιού στη Βιτόρια, αλλά πήρε τους πολύτιμους βαθμούς στην 4η αγωνιστικής της φάσης των «16» της Ευρωλίγκα και έμεινε μόνος πρώτος στον όμιλο του.

Με τον Φώτση (22π.) να κάνει ένα εκπληκτικό παιχνίδι σε επίθεση και άμυνα  και τον Μάικ Μπατίστ (12π.) να δηλώνει «παρών» στα πιο κρίσιμα σημεία, όπως και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης όπου πέτυχε τους 4 τελευταίους πόντους της ομάδας του, αλλά και τον Ντρου Νίκολας να βοηθά (12π.), το «τριφύλλι» αν και δεν έπαιρνε σταθερό προβάδισμα στο σκορ, έδειξε το μεγαλείο της ψυχής του όταν χρειάστηκε.

Στην αντίπερα όχθη, οι Βάσκοι του Ντούσκο Ιβάνοβιτς αν και έκαναν μεγάλη ζημιά καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς με τους Σαν Εμετέριο (19π.) και Λόγκαν (21π.), είδαν τον Ισπανό γκαρντ να αστοχεί στις κρίσιμες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα με τις οποίες θα μπορούσε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. 

Άρχισαν τα ρεσιτάλ
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του από την πρώτη στιγμή.  Πήραν μια διαφορά στο σκορ (15-9, 18-12), αλλά εκείνο που έκανε τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να φωνάζει από τον πάγκο ήταν η άμυνα που έπαιζαν οι παίκτες του, ιδίως πάνω στον Σαν Εμετέριο. Τους είχε εξηγήσει ότι είναι «επικίνδυνος» και δεν πρέπει να βρίσκει διαδρόμους και ελεύθερα σουτ, αλλά εκείνοι το έκαναν το λάθος και ο Ισπανός γκαρντ δεν τους συγχώρεσε.

Με 4 προσωπικά του τρίποντα «βομβάρδισε» τους «πράσινους» (21-18, 10΄) και κρατούσε την ομάδα του κοντά στο σκορ, η οποία σημείωνε πόντους κυρίως από τα 6.75 (6/12). Οι οδηγίες του «Ζοτς» για τη συνέχεια έλεγαν να σημαδέψουν οι παίκτες του τον Σάτο στο λόου ποστ, όπως και έγινε. Ο Αφρικανός είχε ξεκάθαρο πλεονέκτημα απέναντι στον Όλεσον (32-23) -με τον τελευταίο να έχει φτάσει και τα δύο φάουλ- και έτσι μπορούσε να βγάζει σε πλεονεκτική θέση και τον Ντρου Νίκολας, ο οποίος είχε ξεκινήσει να δίνει το δικό του σόου. Παράλληλα, οι Πρωταθλητές είχαν βρει και τον τρόπο αντιμετώπισης του Μπατίστα, για να μην την πατήσουν όπως στη Βιτόρια. Εκείνος λοιπόν, δεν τους έκανε ζημιά, αλλά δεν ίσχυσε το ίδιο και για τον Λόγκαν (32-29, 15΄), που είχα αρχίσει να δίνει ρεσιτάλ, όπως έκανε και ο Σαν Εμετέριο.

Αν και οι παίκτες του Ιβάνοβιτς είχαν ξεκινήσει να σκοράρουν και με δίποντα, το ποσοστό τους στα τρίποντα παρέμενε εξωπραγματικό και ο Ομπράντοβιτς έψαχνε λύσεις για να «ξεκολλήσει» η ομάδα του στο σκορ. Τις βρήκε στο πρόσωπο του Αντώνη Φώτση, ο οποίος βρήκε τρόπους να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι και να ξεπεράσει ακόμη και το «σοκ» του προσπεράσματος της Κάχα (36-39 με τρίποντο του Τελέτοβιτς).

Σερί και άμυνα
Η άμυνα του Παναθηναϊκού λειτούργησε λίγο καλύτερα και έφτασε στο 40-39 του ημιχρόνου, αλλά και στο σημείο να ξεφύγει λίγο με την έναρξη της τρίτης περιόδου. Αν και οι αντίπαλοι του συνέχισαν να τον «κυνηγούν», εκείνος εξακολούθησε να στέλνει τη μπάλα μέσα στη ρακέτα και να εκμεταλλεύεται τον Περπέρογλου, αλλά και τον Τέπιτς που πρόσφερε «ανάσες» στον Διαμαντίδη, ο οποίος είχε αρχίσει να φορτώνεται με φάουλ (3). Οι άμυνες του λειτούργησαν και έτσι βρήκε και τρόπους να πετύχει εύκολα καλάθια και γρήγορα το 51-46 μετατράπηκε σε 59-48. παράλληλα, η βοήθεια του Φώτση σε όλους τους τομείς ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική.

Η παρέα του Σαν Εμετέριο όμως, μπήκε αποφασισμένη να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα στο «τριφύλλι» και τα κατάφερε. Έτρεξε, ευστόχησε και πέτυχε ένα σερί 10-0, κάνοντας το σκορ 59-58 (32΄). Σε τάιμ άουτ ο Σέρβος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην κάνουν εύκολα φάουλ, ενώ εξήγησε πως πρέπει να «προστατεύσουν» τον Διαμαντίδη.

Όπως και έγινε και ο αρχηγός έτρεξε, μοίρασε ασίστ και οι ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε το παιχνίδι στα χέρια του (69-64) με ένα τρίποντο του Περπέρογλου. Ο Σαν Εμετέριο «απάντησε» αμέσως (69-66), όπως και ο Φώτσης όμως (72-66) και τον ακολούθησε ο Τελέτοβιτς (72-69). Η αποβολή του Διαμαντίδη με πέντε φάουλ στοίχησε στην ομάδα του, καθώς ο Μπατίστα ισοφάρισε (72-72, 38΄΄ πριν τη λήξη). Εκεί όμως, επενέβη ο Μάικ Μπατίστ και με ένα λέι απ και δύο εύστοχες και κρίσιμες βολές έγραψε το τελικό 76-74, πριν ο Σαν Εμετέριο αστοχήσει από τη γραμμή των βολών!

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητές:
Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Βιατόρ (Γαλλία), Βοΐνοβιτς (Σερβία)
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 40-39, 59-50, 76-74

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Περπέρογλου 10(1), Μπατίστ 12, Φώτσης 22(3), Σάτο 6, Νίκολας 12(3), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 7, Βουγιουκας 3, Καλάθης.
Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς):
Ρίμπας, Χουέρτας 17(3), Λόγκαν 21(5), Τελέτοβιτς 8(2), Μπατίστα 7, Σαν Εμετέριο 19(4), Όλεσον, Σόου 2, Μπάρατς, Μπιέλιτσα.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.