Το Λονδίνο μπορεί να περιμένει… (video)

Ένας κακός Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-0 στο «Αμπντί Ιπεκτσί», καθώς ηττήθηκε με 83-72 από την Αναντολού Έφες, ωστόσο την Παρασκευή θα έχει την ευκαιρία να... τσεκάρει το εισιτήριο του για το Final Four του Λονδίνου.

Ένας κακός Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-0 στο «Αμπντί Ιπεκτσί», καθώς ηττήθηκε με 83-72 από την Αναντολού Έφες, ωστόσο την Παρασκευή θα έχει την ευκαιρία να… τσεκάρει το εισιτήριο του για το Final Four του Λονδίνου. Πρώτος σκόρερ για τους Τούρκους ο Φάρμαρ (17 π.), ενώ για τους “ερυθρόλευκους” ξεχώρισαν οι Λο (19 π.) και Χάινς (10 π.).

Ο γρήγορος ρυθμός στο ξεκίνημα του ματς ευνόησε την Έφες, η οποία έτρεψε στον αιφνιδιασμό και κατάφερε να προηγηθεί με 10-9 στα μισά της πρώτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να σταματήσει το ρυθμό και τους αιφνιδιασμούς των Τούρκων, όμως ο Φάρμαρ με πέντε συνεχόμενους πόντους έδωσε αέρα έξι πόντων στην Έφες δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Τα πολλά λάθη των «ερυθρόλευκων» στην επίθεση και η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα επέτρεψαν στους γηπεδούχους να τρέξουν στο ελεύθερο γήπεδο, εκμεταλλευόμενοι τις αργές επιστροφές των πρωταθλητών Ευρώπης και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 19-17.

Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Οι Τούρκοι με μπροστάρηδες τους Φάρμαρ και Σαβάνοβιτς έβρισκαν ελεύθερα σουτ τόσο από την περιφέρεια όσο και μέσα από τη ρακέτα και διατηρούσαν μία διαφορά ασφαλείας (27-22) επτά λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν. Με δύο καλές άμυνες κατάφεραν να βγάλουν αιφνιδιασμούς, έτρεξαν ένα σερί 6-0 και πήραν  για πρώτη φορά στο ματς κεφάλι στο σκορ (27-28). Η απάντηση της Έφες ωστόσο ήταν άμεση και αφού εκμεταλλεύτηκε τις λάθος επιλογές του Ολυμπιακού στην επίθεση, έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 10-2 και ολοκλήρωσε το ημίχρονο προηγούμενη με 37-29.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Οκτάι Μαχμούτι μπήκαν πιο δυνατά και με ένα σερί 5-0 εκτόξευσαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της +13 μέχρι εκείνη την ώρα (42-29). Ο Ολυμπιακός με τον Χάινς στην πεντάδα του έβγαζε ενέργεια στο παρκέ, όμως τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ της Έφες, αλλά και η κακή αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων»  έδωσαν την ευκαιρία στους Τούρκους να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους και να διατηρούν μία διαφορά πάνω από δέκα πόντους στα μισά του δεκαλέπτου (52-39).  Οι πρωταθλητές Ευρώπης με τον Χάινς να παλεύει ολομόναχος στην επίθεση προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ, ωστόσο οι Τούρκοι είχαν άλλη άποψη. Με τον Ερντέν να κάνει… πάρτυ κάτω από τη ρακέτα του Ολυμπιακού και τον Βούγιασιτς να «βομβαρδίζει» έξω από τα 6,75 μ. η Έφες προηγήθηκε με 65-46 ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 65-50 με τη συμπλήρωση τριάντα λεπτών αγώνα.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου το σκηνικό δεν άλλαξε, με την Έφες να διατηρεί τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (67-52) και τον Ολυμπιακό να ψάχνει λύσεις στην επίθεση για να μειώσει. Με τους Λο και Χάινς να κάνουν ότι μπορούν επιθετικά οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να «ροκανίσουν» τη διαφορά τρία λεπτά πριν το φινάλε (71-64), όμως οι Φάρμαρ και Λούκας είχαν τις λύσεις για τους Τούρκους και η Εφές κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με το τελικό 83-72.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 37-29, 65-50, 83-72

Αναντολού Έφες (Οκτάι Μαχμούτι): Φάρμαρ 17 (3/5 τρ),Βούγιασιτς 8, Ερντέν 15, Τουντσερί, Σιπ 7, Γκονλούμ 4, Σαβάνοβιτς 15, Λούκας 13, Μπάρατς 4

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 10 (5 ριμπ), Λο 19, Άντιτς 5, Σπανούλης 4, Περπέρογλου 9, Σερμαντίνι 2, Σλούκας 5, Πάουελ 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 3, Κατσίβελης

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του ματς από το novasports.gr:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.