Πρέπελιτς: «Φαβορί ο Παναθηναϊκός»

Φαβορί χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό για την αναμέτρηση με την Ολύμπια Λουμπλιάνας στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, ο Κλέμεν Πρέπελιτς.

Φαβορί χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό για την αναμέτρηση με την Ολύμπια Λουμπλιάνας στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, ο Κλέμεν Πρέπελιτς. Ο νεαρός γκαρντ των Σλοβένων με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ σχολίασε τις πολλές αλλαγές που έκαναν οι «πράσινοι» το καλοκαίρι, ωστόσο υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να έχει μία εξαιρετική ομάδα, η οποία χρειάζεται χρόνο για να δέσει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σλοβένος γκαρντ της Ολίμπια:

Κάνατε μια εντυπωσιακή έναρξη, με τη νίκη επί της Καντού στην Ιταλία, μιας ομάδας που «βγήκε» από τα προκριματικά της Ευρωλίγκας, ενώ μόλις είχε πάρει και το Supercoppa. Στη δεύτερη αγωνιστική, χάσατε μεν, από τη Φενέρμπαχτσε (που είναι μεταξύ των φαβορί), αλλά παλέψατε μέχρι τέλους για την έκπληξη. Τι χρειάστηκε για αυτά;

«Πολλές ώρες καλών προπονήσεων και αυτοπεποίθηση, μαζί και την πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Επίσης, ήμασταν πολύ κοντά στο σκορ, στο ματς με τη Φενέρ, κάτι που δείχνει ότι έχουμε ανταγωνιστική ομάδα, ικανή να εκπλήξει τους πάντες. Έχουμε νέα ομάδα, που δεν διαθέτει πολλές εμπειρίες και για να καλύψει αυτήν την αδυναμία πρέπει να μάχεται… σαν τρελή από την αρχή έως το τέλος.

Αυτό άλλωστε, είναι κάτι που περιμένουν και οι φίλοι μας από εμάς: ότι σε κάθε ματς θα δίνουμε ό,τι καλύτερο έχουμε. Με λίγη τύχη και καλύτερη αυτοσυγκέντρωση, θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει και τη Φενέρμπαχτσε. Για αυτό ίσως να νιώθουμε ακόμα μια πικρή γεύση στο στόμα, μετά τη συγκεκριμένη ήττα».

Η νέα σας πρόκληση λέγεται «Παναθηναϊκός». Ποια είναι τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε, για να πανηγυρίσετε την πρώτη εντός έδρας νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα;

«Να έχουμε συγκέντρωση, να παλέψουμε ανηλεώς, να παίξουμε άμυνα και τα 40′, να πάρουμε τα ριμπάουντ… και να νικήσουμε»

Γνωρίζετε πως οι «πράσινοι» άλλαξαν σχεδόν τα πάντα, το καλοκαίρι που πέρασε.

«Εξακολουθούν να έχουν εξαιρετική ομάδα, όπως άλλωστε απέδειξαν και στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Πρόκειται για σύλλογο με εκπληκτική παράδοση και πολύ καλή οργάνωση. Έχουν επίσης, τον Διαμαντίδη. Είναι σαφές πως θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν όλοι στα νέα δεδομένα, αλλά παραμένουν το απόλυτο φαβορί για τη δική μας συνάντηση. Η αλήθεια είναι πως εκείνοι θα έχουν την πίεση, όχι εμείς. Αυτό που θα κάνει η δική μου ομάδα είναι να παίξει όσο καλύτερα μπορεί, για να πάρει τη νίκη».

Έχετε το μικρότερο μπάτζετ της Ευρωλίγκας (2 εκάτ. ευρώ) και το δεύτερο μικρότερο μ.ο. ηλικίας (μετά την Παρτίζαν). Πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του προπονητή σας; Ποιο είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που έχετε για να δίνετε διαρκώς το καλύτερο που έχετε;

«Ομολογουμένως, ο κόουτς έχει δύσκολη δουλειά στο να μας κάνει ανταγωνιστικούς απέναντι σε πολύ πιο πλούσιες ομάδες. Βέβαια, τα λεφτά δεν εγγυώνται κάτι, όπως έχουμε ήδη αποδείξει: χάσαμε μόλις 4 πόντους από τη Φενέρμπαχτσε που έχει 10 με 15 φορές μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς. Πάντα το όποιο παιχνίδι ξεκινά από το 0-0».

Η παράλληλη συμμετοχή σας στην Ευρωλίγκα, την Αδριατική λίγκα και αργότερα τη σλοβένικη λίγκα, τι σημαίνει στην πράξη για όλους εσάς;

«Θα αγωνιστούμε στο πρωτάθλημα της χώρας μας, στο δεύτερο μέρος που ξεκινά τον Μάρτιο. Έως τότε έχουμε την Ευρωλίγκα και την Αδριατική λίγκα, που είναι πολύ δύσκολο τουρνουά. Πρέπει να είμαστε δυνατοί σωματικά και πνευματικά. Η Αδριατική λίγκα είναι η διοργάνωση στην οποία έχουμε επικεντρωθεί, κατά κύριο λόγο, αφού μέσω εκείνης θα διεκδικήσουμε την πρόκριση μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Ευρωλίγκα είναι… κάτι σαν μπόνους για εμάς, πιο elite διοργάνωση. Βέβαια, όλοι λατρεύουμε να δίνουμε παιχνίδια για την Ευρωλίγκα, να παλεύουμε σκληρά και να προσπαθούμε να δείξουμε ποιοι είμαστε, μεταξύ των καλύτερων της ηπείρου».

Πώς σου φαίνεται η πιθανότητα να διεκδικήσεις τη θέση σου στο ΝΒΑ;

«Στην παρούσα φάση, προπονούμαι σκληρά και προσπαθώ να βελτιώνομαι όλο και περισσότερο. Έως τώρα, νιώθω χαρούμενος στην Ευρώπη και δη ως παίκτης της Ολίμπια. Το νέο γήπεδο μας παρέχει τις καλύτερες συνθήκες, ο σύλλογος λειτουργεί υποδειγματικά και αυτό που εύχομαι είναι να συνεχιστεί η σεζόν ακριβώς όπως άρχισε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.