Αγγελόπουλοι: “Θέλουμε και το πρωτάθλημα”

Εξεπλάγησαν ακόμη και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, αδερφοί Αγγελόπουλοι με την κατάκτηση της Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό, όπως αποκάλυψαν σε συνέντευξή τους.

Εξεπλάγησαν ακόμη και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, αδερφοί Αγγελόπουλοι με την κατάκτηση της Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό, όπως αποκάλυψαν σε συνέντευξή τους.

Μεγάλη συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας παραχώρησαν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. Οι δυο ηγέτες αναγνωρισαν στο πρόσωπο του Ντούσαν Ιβκοβιτς 
ως τον μοναδικό άνθρωπο που θα μπορούσε να χειριστεί τα ταλέντα του Ολυμπιακού. Αναλυτικά η συνέντευξη των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου:

-Δικαίωση για εσάς μετά από οκτώ χρόνια;

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Δεν τίθεται θέμα καμίας δικαίωσης, με την έννοια ότι δεν έχουμε να δώσουμε απαντήσεις σε κανέναν».

-Κάνατε ριζική ανανέωση στο ρόστερ και δώσατε τον Τεόντοσιτς.

Γ.Α: «Eίναι μεγάλη ιστορία τι ακριβώς έγινε με τον Τεόντοσιτς, πολλά γράφτηκαν, η αλήθεια είναι όμως δεν έχει γίνει γνωστή. Κάποια στιγμή θα τα πούμε…».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Aρχίσαμε την σεζόν με μάξιμουμ 3.500 φιλάθλους στο ΣΕΦ, οι οποίοι όλο το χειμώνα στήριξαν σεμνά και ταπεινά την ομάδα, σε μία περίοδο που κανείς άλλος δεν την πίστευε. Ακολούθησε μία ιδανική “καραμπόλα”, με την έννοια ότι μεσούσης της περιόδου, βρήκαμε κανά δύο Αμερικανούς από το ΝΒΑ, που είχαν έρθει στην Ευρώπη μέσω λοκ-άουτ και παράλληλα είχαν αποκτήσει και εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Σε αυτές τις επιλογές είχαμε και τύχη. Αλλά ο κόουτς το έβλεπε και μας το είχε πει. Ότι με λίγη ενίσχυση, αυτή η ομάδα μπορούσε να φτάσει ψηλά».

-Πόσο ψηλά;

Π.Α: «Όχι πάντως εδώ που φτάσαμε! Αυτό δεν το περιμέναμε. Προσωπικά εγώ πίστευα ότι μπορούσαμε να προκριθούμε μέχρι τα προημιτελικά, μέχρι το Top – 8. Και να σας πω κάτι, εμένα μου άρεσε που φτάσαμε στους “8” με μειονέκτημα έδρας, γιατί η ομάδα, τους τελευταίους 2-3 μήνες, βελτιωνόταν συνεχώς, μέρα με τη μέρα…»

Γ.Α: «Εγώ άρχισα να το πιστεύω μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια στη Σιένα. Είχα πάει στην Ιταλία μαζί με την ομάδα και εκεί διαπίστωσα ότι κάτι καλό ετοιμάζεται. Οπότε, επιστρέφοντας από το ταξίδι, άρχισα να ελπίζω. Από τη στιγμή που την αποκλείσαμε και πήρα την πρόκριση στο Final 4, δεν υπήρχε περίπτωση να παίζαμε μόνο για τη χαρά της συμμετοχής, έστω και αν στην Κωνσταντινούπολη ήρθαμε ως αουτσάιντερ».

-Πιστεύατε στην ανατροπή στον τελικό;

Π.Α: «Τέτοια ανατροπή σε τελικό Ευρωλίγκας, με την τεράστια διαφορά στα ονόματα και τους προϋπολογισμούς των δύο ομάδων, δεν νομίζω έχει ξαναγίνει».

Γ.Α: «Εγώ δεν θα σταθώ μόνο στην ανατροπή αυτή καθεαυτή, αλλά στο ποιοι την έκαναν, τι μέσο όρο ηλικίας είχε η συγκεκριμένη πεντάδα, πόσο μεγάλη απειρία είχαν αυτοί οι παίκτες…»

-Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός πήρε τον τίτλο, δίχως να σκοράρουν οι Αμερικανοί του, και ο Σπανούλης να σκοράρει για τελευταία φορά στο 27′.

Γ.Α: «Αυτό δεν έχει καμία σημασία, γιατί και οι τρεις είναι εκπληκτικοί παίκτες και το κυριότερο εξαιρετικοί χαρακτήρες. Τόσο χρόνια στον Ολυμπιακό, δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιους Αμερικανούς».

Π.Α: «Όσον αφορά τον Σπανούλη, αυτό έπρεπε να γίνει και μπασκετικά ήταν λογικό, αφού όλοι επάνω του θα έπεφταν! Πιο δύσκολα θα γινόταν με τον Βασίλη σε ρόλο σκόρερ. Αλλά δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί και ο Σπανούλης. Πάρτε το ανάποδα και δείτε με ποιους έγινε η ανατροπή. Με τον Σλούκα, τον Μάντζαρη, τον Παπανικολάου. Ειδικά τον τελευταίο, έτσι όπως τον είδα στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο για τα ημιτελικά των πλέι-οφ, πραγματικά τρόμαξα! Το παιδί ήταν σε απίστευτη κατάσταση. Έπαιξε καταπληκτικές άμυνες στον Κιριλένκο, και παράλληλα ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στον τελικό, χωρίς να χάσει σουτ. Τι να πει κανείς…».

-Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο στην Πόλη, με την οποία η οικογένεια σας έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο. Πως αισθάνεστε;

Γ.Α: «Κάποιος είχε πει το καλοκαίρι ότι ο σκηνοθέτης της ζωής μας ήθελε να το “σηκώσουμε” στην Πόλη. Τώρα ήξερε κάτι, τι να πω, δεν ξέρω…. Μπασκετικά, πάντως, δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι καλύτερο».

Π.Α: «Ίσως ήταν καλύτερο που δεν το πήραμε στο Βερολίνο ή στο Παρίσι και το πήραμε στην Πόλη. Αν είχαμε δικαίωμα επιλογής την Κωνσταντινούπολη θα διαλέγαμε».

-Ανοίγει σιγά-σιγά η όρεξη και για το Λονδίνο;

Π.Α: «Ο στόχος είναι κατ’ αρχάς να ξαναφτάσουμε στο Final 4, αυτό είναι το δύσκολο».

-Τώρα; Από εδώ και στο εξής;

Π.Α: «Σήμερα και αύριο πανηγυρίζουμε, την Τρίτη και την Τετάρτη πίσω στην προπόνηση και την Πέμπτη στις δέκα το βράδυ παίζουμε το πρώτο τελικό».

Γ.Α: «Να πούμε δύο λόγια και για την ΤΣΣΚΑ. Μπορεί να είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά κερδίσαμε μία εκπληκτική ομάδα, με μεγάλους παίκτες και αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Της αξίζουν συγχαρητήρια».

-Σκέφτεστε να κάνετε ξανά κάποια μεγάλη μεταγραφή ή θα συνεχίσετε στο ίδιο μοντέλο, το οποίο, πλέον, ίσως να είναι διδακτικό για την Ευρώπη;

Γ.Α: «Το ιδανικό μοντέλο για μία ευρωπαϊκή ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί αλλάζει, ίσως και να αλλάξει απόψε. Δεν ξέρω βέβαια αν πολλές ομάδες μπορούν να ακολουθήσουν αυτό το μοντέλο. που εφαρμόσαμε εμείς, με την μείωση του μπάτζετ και την εμπιστοσύνη που δείξαμε στα παιδιά. Είναι λίγο δύσκολο και υπεραπλουστευμένο αυτό το σενάριο, αλλά νομίζω πως η οικονομική κρίση θα αναγκάσει, λίγο πολύ, όλες τις ομάδες να αναθεωρήσουν τις αντιλήψεις τους».

Π.Α: «Συμφωνώ απόλυτα και θέλω να προσθέσω ότι για αυτό το μοντέλο που εφαρμόσαμε, ο Ίβκοβιτς ήταν ο ιδανικός άνθρωπος για να καθοδηγήσει, υπό αυτές τις νέες συνθήκες, την ομάδα».

-Ευρωλίγκα ή Πρωτάθλημα; Τι θα διαλέγατε αν είχαμε μία επιλογή;

Π.Α: «Αυτή η ερώτηση θα έπρεπε να γίνει πριν πάρουμε το ευρωπαϊκό. Τώρα που το έχουμε πάρει, θέλω και τα δύο, εννοείται αυτό».

Γ.Α: «Αυτές τις στιγμές, δεν μπορείς ούτε να τις διαλέξεις, ούτε να τις σχεδιάσεις, ούτε να τις προγραμματίσεις. Απλώς έρχονται μόνες τους».

-Θα μείνει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς;

Π.Α: «Αυτές είναι οι αγαπημένες δημοσιογραφικές ερωτήσεις. Με μας δεν πρόκειται να πάρετε τέτοιες απαντήσεις. Εδώ δεν ξέρουμε αν θα μείνουμε εμείς, δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές. Τι μας λέτε τώρα…»

-Ποια ήταν η ψυχολογία σας και οι σκέψεις σας κατά την διάρκεια της σεζόν;

Γ.Α: «Αυτόν τον τίτλο τον αφιερώνουμε εκτός από τους φιλάθλους της ομάδας, σε εκείνους που δάκρυσαν εκείνη την ημέρα. Και ήταν πολλοί αυτοί που μας έστειλαν μηνύματα, που έσπευσαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τον αφιερώνουμε λοιπόν ειδικά σε αυτούς. Ξέρουνε αυτοί ποιοι είναι».

Π.Α: «Όλη την σεζόν έκανε κρύο και ήμασταν μόνοι μας στο ΣΕΦ. Εμείς και κάποιοι λίγοι ακόμη. Τώρα, πολλοί από αυτούς που έλλειπαν όλον αυτόν τον καιρό, φαντάζομαι ότι θα ψάχνουν εισιτήριο για τους τελικούς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.