Χαμός στη Ρωσία με ΤΣΣΚΑ και Καζλάουσκας

Οι Ρώσοι δε μπορούν να πιστέψουν πως η ΤΣΣΚΑ έχασε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης και με την επιστροφή της ομάδας από την Κωνσταντινούπολη, άρχισαν να καταλογίζονται ευθύνες και τα βέλη να πέφτουν στον Γιόνας Καζλάουσκας, αλλά και στους Σισκάουσκας και Τεόντοσιτς.

Οι Ρώσοι δε μπορούν να πιστέψουν πως η ΤΣΣΚΑ έχασε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης και με την επιστροφή της ομάδας από την Κωνσταντινούπολη, άρχισαν να καταλογίζονται ευθύνες και τα βέλη να πέφτουν στον Γιόνας Καζλάουσκας, αλλά και στους Σισκάουσκας και Τεόντοσιτς.

Το γεγονός ότι η «αρκούδα» έφτασε να προηγείται και με 19 πόντους του Ολυμπιακού και οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να το ανατρέψουν, ήταν κάτι που εξόργισε -όπως φάνηκε- και τους Ρώσους δημοσιογράφους. Οι τελευταίοι πολιόρκησαν τον τεχνικό της ομάδας και καταλογίζοντας του την ευθύνη της ήττας, του ζήτησαν να τους εξηγήσει πως χάθηκε η νίκη και το τρόπαιο.

«Τελείωσε η καριέρα σας;», ήταν η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο Λιθουανός τεχνικό, με τον ίδιο να απαντά: «Δε νομίζω. Έχουμε αρκετούς αγώνες ακόμη για φέτος». Η επόμενη ήταν επίσης ξεκάθαρη. «Ποιος φταίει για την ήττα;», με τον Καζλάουσκας να εκνευρίζεται και να τους λέει «Τι να σας πω; Γράψτε ο Καζλάουσκας».

Όταν κλήθηκε να το αναλύσει όλο αυτό, το μόνο που μπορούσε να πει ήταν ότι κι εκείνος δεν μπορούσε να εξηγήσει πως χάθηκε το ματς. «Είναι ανεξήγητο. Δεν θυμάμαι εξέλιξη τέτοιου αγώνα στο παρελθόν. Ίσως μόνο το Λιθουανία-ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (σ.σ σε ένα ματς όπου οι Λιθουανοί είχαν παίξει καταπληκτικά και έχασαν στην εκπνοή αφού πρώτα ο Γιασικεβίτσιους αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή κι έτσι έμεινε το 84-86 υπέρ των Αμερικανών)», ήταν τα λόγια του.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, τόνισε αρχικά πως «δεν είναι η ώρα να αποδώσουμε ευθύνες. Έχουμε μπροστά μας τους τελικούς του ρωσικού πρωταθλήματος που πρέπει να κερδίσουμε», αλλά δεν παρέλειψε να ρίξει κι αυτός τις μπηχτές του προς το τεχνικό τιμ, λέγοντας πως «δεν μπορεί να χάνεται μια διαφορά 19π κατά σύμπτωση». Πάντως, ξεκαθάρισε πως η ομάδα θα συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν, εκτός απροόπτου βέβαια. «Ξέρω ότι η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα που πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί. Έχουμε καλή ομάδα, με εξαιρετική χημεία. Αυτά όμως δεν έφταναν για να πατήσουμε στο Έβερεστ», δήλωσε.

Μετά, ήταν η σειρά του Ραμούνας Σισικάουσκας, ο οποίος έχασε τις κρίσιμες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Οι δημοσιογράφοι δεν άφησαν ούτε αυτόν σε χλωρό κλαρί. «Πώς τις έχασα; Δεν ξέρω. Αισθανόμουν ήρεμος και σχεδόν σίγουρος ότι θα τις βάλω. Δεν σκεφτόμουν ούτε τον κόσμο που φώναζε, ούτε το χρονικό σημείο, ούτε την κρισιμότητα τους. Ξέρετε δεν είναι το πρώτο μου παιχνίδι, έχω βρεθεί κι άλλες φορές σε ανάλογη θέση. Γιατί δεν μπήκε η μπάλα; Αυτό είναι πάντα ένα μεγάλο ερωτηματικό όταν αστοχείς. Ουσιαστικά δεν ξέρεις το γιατί. Πάντως δεν χάσαμε μόνο από τις δικές μου βολές. Όλο το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακό εκ μέρους μας», ήταν τα λόγια του.
Οι Ρώσοι ρεπόρτερ εν έλεγαν να το βάλουν κάτω όμως και επέμεναν να τον ρωτούν. Τότε, ο «Σίσκα» νευρίασε και απάντησε: «Εντάξει τις έχασα. Τι πρέπει να κάνω; Να αυτοκτονήσω;».

Τέλος, κριτική έγινε και στον Μίλος Τεόντοσιτς, αλλά μέσω διαδικτύου. Σε συζητήσεις που στήθηκαν στο ίντερνετ οι φίλαθλοι της ΤΣΣΚΑ καταφέρθηκαν κατά του Σέρβου γράφοντας πως «δεν είναι ηγέτης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.