Πρώτος και καλύτερος (video)

Ο Ολυμπιακός κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα, πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του από το «Beaublanc», επικρατώντας 76-67 της Λιμόζ και «κλείδωσε» την πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου της Ευρωλίγκας. Ντεμπούτο ο Τζέιμς.

Ο Ολυμπιακός κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα, πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του από το «Beaublanc», επικρατώντας 76-67 της Λιμόζ και «κλείδωσε» την πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου της Ευρωλίγκας. 

Οι «ερυθρόλευκοι», παρά τις απουσίες των Σπανούλη, Λοτζέσκι και Χάντερ, δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στη Γαλλική ομάδα και χωρίς να «φορτσάρουν», πήραν μια… επαγγελματική νίκη, την 7η φετινή τους στη διοργάνωση. 

Κορυφαίοι για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ο Πρίντεζης με 13 πόντους (4/6 δίπ., 1/2 τριπ., 2/3 βολ.) και ο Μάντζαρης με έναν λιγότερο. Πολύ καλό παιχνίδι έκαναν επίσης οι Στρόμπερι και Παπαπέτρου με 9 και 11 πόντους αντίστοιχα. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν Τραορέ και Βέστερμαν με 14 πόντους ο καθένας. 

Ο Σον Τζέιμς στο ντεμπούτο του με τα χρώματα του Ολυμπιακού αγωνίστηκε 5:23’’ έχοντας 0/1 δίποντα και 1 ριμπάουντ. 

Στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, οι Πειραιώτες υποδέχονται την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ, ενώ η Λιμόζ που θα συνεχίσει στο Eurocup, θα ταξιδέψει στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο. 

Το ματς

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στο πλάνο του και φρόντισε από τα πρώτα λεπτά του ματς να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Με σημείο αναφοράς την άμυνα του και σωστές επιλογές στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας τον Μάντζαρη σε πολύ καλή επιθετική βραδιά, προηγήθηκαν στα μισά της πρώτης περιόδου με 13-4. Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση της Λιμόζ. Οι Γάλλοι σταδιακά ισορρόπησαν τον ρυθμό, βρήκαν λύσεις στην επίθεση και «ψαλίδισαν» τη διαφορά (15-17), όμως σε κανένα σημείο δεν προσπέρασαν, με τον Ολυμπιακό να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας πλεονέκτημα πέντε πόντων (15-20). 

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με την ίδια σοβαρότητα και προσήλωση στις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου και στη δεύτερη περίοδο. Με τον Πρίντεζη να παίρνει τη μπαγκέτα στο σκοράρισμα και την άμυνα να λειτουργεί αποτελεσματικά, οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να κάνουν κάτι το εντυπωσιακό ξέφυγαν για πρώτη φορά στο ματς με διψήφια διαφορά (22-32) και ανάγκασαν τον Φιλίπ Ερβέ να καλέσει εσπευσμένα time out. Αυτό πάντως δεν ανέκοψε τον ρυθμό του Ολυμπιακού, ο οποίος ήλεγχε απόλυτα το ματς σε άμυνα και επίθεση και συντηρούσε σταθερά μια διαφορά ασφαλείας (27-34). Αυτή άγγιξε ακόμη και το +13 (27-40) με δύο σερί τρίποντα από Αθηναίου και Πρίντεζη, όμως η Λιμόζ με «βόμβα» του Βέστερμαν πίσω από το κέντρο του γηπέδου διαμόρφωσε το 36-46 του πρώτου ημιχρόνου. 

Στην επανάληψη η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Μπορεί η Λιμόζ να μπήκε πιο δυνατά και με μπροστάρη τον Τραορέ να μάζεψε προς στιγμήν τη διαφορά (44-50), ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε αντίδραση και μάλιστα άμεση. Μάντζαρης, Παπαπέτρου και Στρόμπερι «κόλλησαν» τρία σερί τρίποντα και η διαφορά έφτασε ξανά στους 13 πόντους (46-59), 3:25’’ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Οι Γάλλοι, από την πλευρά τους, μετά το καλό ξεκίνημα, έδειχναν να μην έχουν λύσεις απέναντι στην καλή άμυνα του Ολυμπιακού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να διευρύνεται συνεχώς. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +17 (48-65) και ουσιαστικά είχαν βάλει τις βάσεις για τη νίκη. 

Οι Πειραιώτες, πάντως, συνέχισαν με την ίδια διάθεση και στην τέταρτη περίοδο και η διαφορά άγγιξε ακόμη και το +20 (48-68 και 50-70). Κάπου εκεί, ωστόσο, ο Ολυμπιακός, όπως ήταν λογικό κατέβασε… ταχύτητα και έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει της συνέχεις, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δίνει χρόνο συμμετοχής και στον Σον Τζέιμς. Η Λιμόζ, από την πλευρά της, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη συγκεκριμένη κατάσταση και με μπροστάρη τον Γκέιτενς μάζεψε κάπως τη διαφορά (65-76), όμως τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει, με τον Ολυμπιακό να φεύγει για πρώτη φορά νικητής από το «Beaublanc» με το τελικό 76-67.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 36-46, 48-65, 67-76 

Λιμόζ (Φιλίπ Ερβέ): Σάφαρτζικ 5 (1), Βοϊτσεχόφσκι 2, Ντάνιελς 10, Γκέιτενς 8 (2), Βέστερμαν 14 (2), Πέιν 2, Καμαρά 6, Μπουνγκού Κολό 2, Τραορέ 14, Ζερμπό 4. 

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζέιμς, Χάντερ 6, Παπαπέτρου 11 (2), Στρόμπερι 9 (1), Τσαϊρέλης 4, Μιλουτίνοφ 4, Μουράτος, Πρίντεζης 13 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 12 (2), Χάκετ 9 (2), Αθηναίου 8 (2).

Live Blog Λιμόζ – Ολυμπιακός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.