Θέλει «γαλανόλευκο» τελικό στην Πόλη ο «Πέρπε»

Η επιθυμία του Στράτου Περπέρογλου δεν είναι μόνο να προκριθεί ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα. Θέλει να κατακτήσει το έτερο εισιτήριο ο Ολυμπιακός και να βαφτεί ο τελικός... γαλανόλευκος.

Η επιθυμία του Στράτου Περπέρογλου δεν είναι μόνο να προκριθεί ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα. Θέλει να κατακτήσει το έτερο εισιτήριο ο Ολυμπιακός και να βαφτεί ο τελικός… γαλανόλευκος.
Παράλληλα, μιλώντας στο «ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ», εξήγησε πως οι φίλαθλοι των δύο «αιωνίων» πρέπει να μετατρέψουν σε γιορτή το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, εξηγώντας πως δεν υπάρχει λόγος ανταγωνισμού μεταξύ τους. Εκτός αυτού, όμως μίλησε και για τον τρόπο με τον οποίο ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς προετοιμάζει τους «πράσινους» για το μεγάλο γεγονός στην Πόλη, αλλά και για πολλά άλλα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Στράτος Περπέρογλου μιλώντας στο «ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ»

Για το αν θεωρεί πως μπορεί να κατακτήσει την τρίτη του προσωπική Ευρωλίγκα και έβδομη για τον Παναθηναϊκό: «Είναι κάτι πολύ δύσκολο. Πιστεύω πως είναι το πιο δυνατό Final-4 των τελευταίων ετών. Εμείς έχουμε μια πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό, αλλά έχουμε εμπειρία από αυτές τις διοργανώσεις, όπως πιστεύω όλες οι ομάδες που θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη. Θα δώσουμε την μάχη μας και ελπίζω στο τέλος να τα καταφέρουμε».

Για τις δύο ήττες στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα από την ΤΣΣΚΑ και αν αυτές θα επηρεάσουν, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι: «Το Final-4 είναι μιας τελείως διαφορετική ιστορία. Είναι ένα παιχνίδι που όλα μπορούν να γίνουν, οι λεπτομέρειες παίζουν καθοριστικό ρόλο και σίγουρα η ΤΣΣΚΑ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, πολύ πλήρεις φέτος και το φαβορί για μένα για την κατάκτηση αλλά εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τους κερδίσουμε».

Για το τι καινούργιο έχει να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης: «Έχουν τόσους πολλούς παίκτες που είναι δύσκολο να κλείσεις μερικούς και να ρισκάρεις από άλλους όπως κάναμε πέρυσι για παράδειγμα κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οι προπονητές έχουν στρώσει ένα πλάνο, έχουμε μπροστά μας μία εβδομάδα πάνω κάτω για να προετοιμαστούμε, σίγουρα θέλουμε να χτυπήσουμε τις αδυναμίες της ΤΣΣΚΑ, να κρύψουμε τις δικιές μας και πιστεύω όποια ομάδα καταφέρει και το κάνει αυτό, θα έχει και μεγαλύτερη τύχη».

Για το πού υστερεί ο Παναθηναϊκός, λίγες μέρες πριν τον πρώτο ημιτελικό: «Ίσως την φετινή χρονιά είχαμε αρκετά «νεκρά» διαστήματα κατά την διάρκεια των αγώνων, δηλαδή σε ορισμένα παιχνίδια παίρναμε διαφορές και τις χάναμε πολύ γρήγορα. Είναι κάτι που αυτό δεν συγχωρείται σε ένα Final-4, όταν μάλιστα έχεις να παίξεις και με την ΤΣΣΚΑ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του παιχνιδιού και να ακολουθούμε τις οδηγίες του προπονητή».

Για το αν αυτός και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να περιορίσουν τον Κιριλένκο που τα κάνει όλα στο παρκέ έτσι ώστε να έχουν ελαφρώς πιο εύκολο έργο: «Πιστεύω πως δεν μπορείς να μιλήσεις για κάποιος παίκτες. Στην ΤΣΣΚΑ και οι 12 παίκτες που είναι στο rotation είναι πολύ σημαντικοί στην ομάδα. Είναι ομαδική η δουλειά που πρέπει να γίνει, πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον στον παιχνίδι και να μπορέσουμε να κλείσουμε όσο το δυνατών περισσότερο, όλα τα ατού της ΤΣΣΚΑ».

Για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν τον πόνο του Νέναντ Κρστιτς: «Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε πλήρεις όλες τις ομάδες που θα παίξουμε. Από και πέρα πιστεύω πως είναι και καλύτερο, όταν παίζεις σε ένα Final-4 θέλεις να αντιμετωπίσεις τους καλύτερους και εμείς θέλουμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας με πλήρης, όχι μόνο την ΤΣΣΚΑ αλλά όλες τις ομάδες».

Για το τι τους λέει ο Ομπράντοβιτς κάθε φορά και τους βγάζει το κάτι παραπάνω: «Ο κόουτς μπορεί και παίρνει από τον κάθε παίκτη αυτό που θέλει και ίσως τον καλύτερο του εαυτό. Ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια, έχει πάρει τόσους τίτλους, ξέρει πώς να προετοιμάσει την ομάδα, ξέρει πότε να πατήσει το γκάζι και πότε να μας αποφορτίσει. Έχει μεγάλη εμπειρία και αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ».

Για τον δεύτερη ημιτελικό του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα: «Πιστεύω, κατά την γνώμη μου, το φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα, αλλά από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα φέτος ίσως την καλύτερη των τελευταίων χρόνων ως σύνολο και είναι αρκετά ανοιχτό παιχνίδι και ελπίζω, αν τα καταφέρουμε και εμείς, να βρεθούμε με τον Ολυμπιακό στον τελικό».

Για το ενδεχόμενο να βρεθούν αντίπαλοι οι δύο «αιώνιοι» πριν από τους τελικούς της Α1: «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθούμε αντίπαλοι και θα είναι κάτι πολύ όμορφο για το ελληνικό μπάσκετ γιατί θα δώσει άλλο χρώμα στο Final-4 και πάντα κάτι ξεχωριστό να αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό σε μεγάλες διοργανώσεις».

Για την κοινή παρουσία των οπαδών, τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη: «Εντάξει, εκτός Ελλάδος δεν υπάρχει πρόβλημα ξέρεις.. Εδώ στην Ελλάδα είναι το πρόβλημα. Εκεί ξέρουν και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα και όπως έγινε στο Βερολίνο το 2009, όλα κύλισαν ομαλά».

Για το φιλί στην σύζυγο του, Έριν, λίγο μετά το πέμπτο παιχνίδι με την Μακάμπι: «Είναι ο άνθρωπος που είναι πάντα δίπλα μου, από την αρχή της χρονιάς ήταν αυτή που μου στάθηκε περισσότερο. Για μένα ήταν μια αυθόρμητη κίνηση να την δω μπροστά μου και να την φιλήσω γιατί με στήριξε πάρα πολύ σε αυτή την δύσκολη χρονιά που είχα από την αρχή».

Για το αβέβαιο μέλλον του Παναθηναϊκού και τα σενάρια περί αγοράς από Ρώσους: «Όπως είπες, πολλά έχουν ακουστεί για φέτος. Εμείς θέλουμε να κάνουμε την δουλειά μας, αν αυτή είναι η τελευταία χρονιά που θα είμαστε όλοι μαζί σε αυτό το σύνολο, θέλουμε να τελειώσουμε δυνατά. Τώρα, αν υπάρχει συνέχεια, αυτό θα είναι ευχής έργων για όλους αλλά όπως είπες, έχουμε κίνητρο και πιστεύω πως αυτός είναι ένας από τους λόγους που φτάσαμε μέχρι εδώ, το κίνητρο να τελειώσουμε όσο πιο δυνατά γίνεται».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.