Ομπράντοβιτς: «Κανείς σαν τον ΛεΜπρον… αφύσικος ο Ντόντσιτς»

Όταν μιλά ο πολυνίκης προπονητής της Euroleague, με 9 τίτλους (!), Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αυτά που έχει να πει είναι πάντα σημαντικά.

Όταν μιλά ο πολυνίκης προπονητής της Euroleague, με 9 τίτλους (!), Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αυτά που έχει να πει είναι πάντα σημαντικά. 

Ο Σέρβος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στο ισπανικό περιοδικό “Gigantes del Basket”, εκφράζοντας την άποψή του για τον ΛεΜπρον Τζέιμς, τον Μπόγκνταν Μπογντάνοβιτς, τον Λούκα Ντόντσιτς. «Για πολλά χρόνια λέω ότι η Εuroleague πρέπει να γίνει σαν το NBA» εξήγησε ο «Ζοτς» εν συνεχεία, ενώ υπογράμμισε τις προεκτάσεις της κατάκτησης του τίτλου της Euroleague από τη Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία.

Aναλυτικά ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είπε:

Για ΛεΜπρόν Τζέιμς-Στεφ Κάρι: «Αγωνιστικά, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο καλύτερος για μένα. Μπορεί να κάνει τα πάντα. Οι σωματικές αρετές του είναι ασύγκριτες. Ωστόσο παίκτες όπως ο Στεφ Κάρι, που δεν έχουν αυτό το σώμα, είναι εξαιρετικοί. Ουδείς μπορεί να γίνει σαν τον ΛεΜπρόν, αλλά πολλοί μπορούν να αντιγράψουν τις κινήσεις του».

Για τους Ευρωπαίους του ΝΒΑ: «Δεν είναι σύμπτωση που τόσοι Ευρωπαίοι παίζουν στο NBA. Κάτι κάνουμε σωστά στην Ευρώπη. Από τα προτερήματα του NBA είναι η κίνηση χωρίς την μπάλα. Επιμένω πως δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα σε μία ημέρα. Η προετοιμασία των παικτών εδώ είναι εντελώς διαφορετική, παίζουν ματς για εννέα με δέκα μήνες. Ο Μπογκντάνοβιτς μου είπε ότι τον εντυπωσίασε πόσο διαφορετική είναι η προετοιμασία για παιχνίδια του NBA. Για πολλά χρόνια λέω ότι η Εuroleague πρέπει να γίνει σαν το NBA. Να συνδυάσουμε τη διοργάνωση με τα τουρνουά για τις εθνικές ομάδες. Αυτό είναι το μέλλον του μπάσκετ στην Ευρώπη. Πρέπει να τελειοποιήσουμε το σύστημα στα δικά μας μέτρα».

Για την κατάκτηση της Euroleague με τη «Φενέρ»:
«Το ευρωπαϊκό με τη Φενέρμπαχτσε ήταν ξεχωριστό, λόγω της επιρροής που είχε στην Τουρκία. Μετά την κατάκτηση του τροπαίου είδα φωτογραφίες με παιδιά και ηλικιωμένους από όλη την Τουρκία να παρακολουθούν τον τελικό. Ήταν πολύ σημαντικό για εκείνους».

Για τη δυναμική των ομάδων της Euroleague: «Δεν υπάρχουν φαβορί. Οι φίλαθλοι και οι δημοσιογράφοι τα λένε αυτά. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Όλες έχουν πρώτο στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ. Ακολουθεί το φάιναλ φορ. Δεν μπορούμε να μιλάμε για φαβορί σε μία τέτοια διοργάνωση».

Για τον Ντόντσιτς:
«Μιλάμε συχνά και χαίρομαι για την πρόοδό του. Δεν είναι φυσιολογικά αυτά που κάνει στην ηλικία του. Το ερώτημα είναι πόσο μακριά θα φθάσει. Το NBA είναι δική του απόφαση».

Για τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς: «Του μιλάω κάθε δύο με τρεις ημέρες. Για εμένα είναι ο καλύτερος παίκτης των Κινγκς. Έχει αναλάβει τις ευθύνες του και έχει κατανοήσει το παιχνίδι. Του έχω πει να θυμάται ακόμη τον παλιό προπονητή του, όταν γίνει All Star».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.