Χάινς: Κανείς δεν το άξιζε περισσότερο

Ο Κάιλ Χάινς ξέρει ότι μεσολαβούν αρκετές μέρες μεταξύ των τωρινών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού (στα πλέι-οφ της Α1) και του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα, αλλά ο Αμερικανός δε μπορούσε να κρύψει τη χαρά και την ευχαρίστηση του για την κατάκτηση του εισιτηρίου που τους οδηγεί στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κάιλ Χάινς ξέρει ότι μεσολαβούν αρκετές μέρες μεταξύ των τωρινών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού (στα πλέι-οφ της Α1) και του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα, αλλά ο Αμερικανός δε μπορούσε να κρύψει τη χαρά και την ευχαρίστηση του για την κατάκτηση του εισιτηρίου που τους οδηγεί στην Κωνσταντινούπολη.
Μέσω του προσωπικού του blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, ο Χάινς επεσήμανε ότι «τα αουτσάιντερ είναι ακόμη εδώ. Κανείς-πέρα από μας-δεν περίμενε να φτάσουμε ως εδώ. Γι’ αυτό πιστεύω πως καμία ομάδα δεν το άξιζε περισσότερο από μας». Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο πως έζησαν οι Πειραιώτες τους προημιτελικούς με τη Σιένα, αλλά και στο συναίσθημα ενός παίκτη που ετοιμάζεται να πάει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. 

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Κάιλ Χάινς:
«Τα αουτσάιντερ είναι ακόμη εδώ!!! Αισθάνομαι πολύ καλά που μπορώ να πω ότι σε λίγες εβδομάδες θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. Σαν ομάδα περάσαμε πολλά σκαμπανεβάσματα και πέρα από εμάς στα αποδυτήρια κανένας δεν πίστευε πως ο Ολυμπιακός θα έφτανε μέχρι εδώ. Για το λόγο αυτό, πιστεύω πως καμία ομάδα δεν το άξιζε περισσότερο από μας.

Την τελευταία φορά που είχα γράψει στο blog μου, προετοιμαζόμασταν για το τρίτο και το τέταρτο ματς της σειράς με τη Σιένα. Μέχρι τότε είχαμε παίξει εξαιρετικά στην έδρα μας και είχαμε χάσει μόνο από την ΤΣΣΚΑ. Είχαμε πίστη και ήμασταν ενθουσιασμένοι που θα παίζαμε μπροστά στο κοινό μας. Περιμέναμε πως η ατμόσφαιρα θα ήταν φορτισμένη, καθώς τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί και για τα δύο ματς, ενώ πολλοί οπαδοί μας ζητούσαν εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό μας από τη Σιένα.

Στο τρίτο ματς, η ομάδα μας κατάφερε να παίξει πολύ καλή άμυνα. Ήταν ίσως το καλύτερο παιχνίδι μας σε αυτό τον τομέα φέτος. Κρατήσαμε τους αντιπάλους μας στους 30 πόντους μετά από τρεις περιόδους, ενώ πετύχαμε 48. Κερδίσαμε τελικά με 75-77 και αποκτήσαμε τη δυνατότητα να πάρουμε την πρόκριση στον τέταρτο αγώνα. Μετά το ματς δεν θέλαμε να πανηγυρίσουμε. Αυτή η νίκη θύμισε σε πολλούς από την περσινή ομάδα ό,τι είχε γίνει στον πρώτο αγώνα, όταν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 40 πόντους και στο τέλος έχασε τη σειρά. Ξέραμε πως έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι.

Ο τέταρτος αγώνας ήταν τελείως διαφορετικός από τον τρίτο. Δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές για καμία από τις δύο ομάδες και κάθε δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο. Στο τέλος καταφέραμε να κάνουμε ένα σερί και να παίξουμε κάποιες καλές άμυνες στην τέταρτη περίοδο. Καταφέραμε να κερδίσουμε με διαφορά επτά πόντους και κάπως έτσι κλείσαμε εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ.

Είναι φανταστικό να συμμετέχεις σε ένα Φάιναλ Φορ. Είναι κάτι που δεν έχουν πολλοί παίκτες και πολλές ομάδες τη δυνατότητα να ζήσουν. Και για μένα, όπως και για πολλούς παίκτες στην ομάδα μου, θα είναι το πρώτο μου Φάιναλ Φορ και είναι κάτι για το οποίο ανυπομονούσα από την ημέρα που άρχισα την καριέρα μου. Θ είναι σίγουρα μία ξεχωριστή στιγμή για όλη την ομάδα, όχι μόνο λόγο του πρεστίζ της συμμετοχής σε ένα Φάιναλ Φορ, αλλά και λόγω της διαδρομής που κάναμε μέχρι εκεί.

Θυμάμαι πως στην αρχή της σεζόν, ο κόσμος στην Αθήνα έλεγε πως ο Ολυμπιακός θα είναι τυχερός αν φτάσει στους 16. Αποκαλούσαν την ομάδα μας πολύ νέα και άπειρη για να είναι ανταγωνιστική στην Ευρωλίγκα συγκρίνοντας τον Ολυμπιακό με ομάδα κολεγιακού πρωταθλήματος. Παρότι μας αμφισβήτησαν πολλοί, όλοι στα αποδυτήρια πίστευαν από την αρχή πως μπορούσαμε να φτάσουμε στο Φάιναλ Φορ. Ξέραμε πως για να φτάσουμε στο στόχο μας, θα έπρεπε να έχουμε υπομονή και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Στη διάρκεια της σεζόν αντιμετωπίσαμε πολλές καταστάσεις που μας βοήθησαν να μεγαλώσουμε σαν ομάδα. Καταφέραμε να βρούμε το ρυθμό μας μετά από ένα κακό ξεκίνημα στο πρώτο κομμάτι της κανονικής περιόδου (τα 2-3 παιχνίδια από τα πρώτα πέντε), όπως και στο Top 16 (1-2 από τα τρία παιχνίδια). Επίσης αντέξαμε παρά τους τραυματισμούς βασικών παικτών. Πιστεύω πως αυτές οι δύσκολες συνθήκες είναι ο βασικός λόγος που καταφέραμε να φτάσουμε στο Φάιναλ Φορ, γιατί όλα αυτά τα προβλήματα μάς βοήθησαν να ωριμάσουμε σαν ομάδα.

Απομένουν λίγες εβδομάδες πριν το τζάμπολ στο Φάιναλ Φορ. Κάθε μέρα που περνά περιμένω ανυπόμονα και μετράω τις μέρες μέχρι να πατήσουμε στο Σινάν Ερντέμ. Θα είναι σίγουρα μία αξέχαστη εμπειρία για όλη την ομάδα. Τώρα αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να γινόμαστε καλύτεροι σαν ομάδα. Θα τα πούμε σύντομα στην Κωνσταντινούπολη».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.