Ομπράντοβιτς: «Ένας πόντος παραπάνω, αυτό μετράει»

Να πάρουν την νίκη έστω και με ένα πόντο διαφορά απέναντι στην Μακάμπι θέλουν στον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Να πάρουν την νίκη έστω και με ένα πόντο διαφορά απέναντι στην Μακάμπι θέλουν στον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο τεχνικός των «πρασίνων» αναφέρθηκε στην τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων και τόνισε πως περιμένει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με πολλές εκπλήξεις από θέμα τακτικής. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως μοναδικός στόχος είναι η νίκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

Τι χρειάζεται για να νικήσεις σε μία έδρας όπως η Nokia Arena;

«Για μένα προσωπικά είναι πάντα κάτι ιδιαίτερο να έρχομαι εδώ. Το να παίζεις μπροστά σε ένα φίλαθλο κοινό που καταλαβαίνει τόσα πολλά από μπάσκετ, είναι πάντα όμορφο. Και χωρίς αμφιβολία, οι οπαδοί της Μακάμπι ξέρουν από μπάσκετ».

Τι είναι πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή; Η ψυχολογία ή η τακτική;

«Στα play-offs όλα είναι σημαντικά. Η ψυχολογία, η τακτική, ό,τι διαθέτει ο κάθε παίκτης. Έχουμε εμπειρία, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και όλοι οι παίκτες μας είναι σημαντικοί. Οπότε εξαρτάται από τη μέρα, πως θα αποδώσουν. Οπότε όλοι οι παράγοντες μας απασχολούν».

Πηγαίνοντας στο τρίτο παιχνίδι, θέλετε η ομάδα σας να αποφύγει να σουτάρει περισσότερα τρίποντα από ότι δίποντα, όπως έκανε στο δεύτερο παιχνίδι;

«Όχι. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βάλουμε έναν πόντο παραπάνω από την Μακάμπι. Μόνο αυτό. Αν το κάνουν, πιστέψτε με δεν με νοιάζει αν θα είναι περισσότερα τα τρίποντα από τα δίποντα. Μόνο ένας πόντο παραπάνω, αυτό μετράει!».

Εκπλαγήκατε από το γεγονός ότι τρεις «πρωτάρηδες» στα play offs,ο Λάνγκφορντ, ο Σμιθ και ο Οχαγιόν, ήταν οι ηγέτες της Μακάμπι στο δεύτερο παιχνίδι;

«Όχι. Ξέραμε ότι είναι καλοί παίκτες, ότι διαθέτουν ποιότητα. Τίποτα δεν αποτέλεσε έκπληξη για εμάς».

Γνωρίζοντας τον Ντέιβιντ Μπλατ όλα αυτά τα χρόνια, τι αλλαγές σε επίπεδο τακτικής θα πρέπει να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό στο τρίτο παιχνίδι;

«Και οι δύο θα επιδιώξουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Θα είμαστε έτοιμοι για το ματς και τα πάντα θα εξαρτηθούν από το τι γίνεται στο παρκέ. Πάντως γνωριζόμαστε καλά. Η Μακάμπι ξέρει τον τρόπο που παίζουμε, όπως και εμείς ξέρουμε τον δικό της. Όμως επιμένω πως θα υπάρξουν εκπλήξεις από πλευράς τακτικής και αυτό είναι πολύ καλό για εμάς. Απολαμβάνω τέτοιου είδους παιχνίδια».

Πως είναι να βρίσκεσαι στα μέσα της προημιτελικής φάσης με αντιπάλους δύο από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο;

«Θα επαναλάβω κάτι το οποίο προανέφερα. Είμαι πάντα χαρούμενος όταν η ομάδα μου παίζει κόντρα στην Μακάμπι. Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια και χωρίς αμφιβολία το ίδιο θα συμβεί και στους δύο επόμενους αγώνες. Οπότε ας το απολαύσουν όλοι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.