Η… θύελλα ΤΣΣΚΑ παρέσυρε τον Παναθηναϊκό

Τίποτα δεν άλλαξε βαθμολογικά για τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι έπεσε σε... ρωσική θύελλα. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ με 91-75, μετά από μια κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Τίποτα δεν άλλαξε βαθμολογικά για τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι έπεσε σε… ρωσική θύελλα. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ με 91-75, μετά από μια κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Έτσι, παρέμειναν στη 2η θέση του Β΄ ομίλου και πλέον περιμένουν τη Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ την επόμενη Τετάρτη (21/12), για τη 10η και τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα, πριν την έναρξη του «ΤΟΡ 16». Την ίδια ώρα, η «αρμάδα» του Γιόνας Καζλάουσκας παρέμεινε αήττητη και «κλείδωσε» την πρώτη θέση.

Άλλοι άνθρωποι βγήκαν από τα αποδυτήρια οι παίκτες του Ομπράντοβιτς και παρά το γεγονός ότι στο 20΄ προηγούνταν με 47-49, έχασαν τα… αυγά και τα καλάθια. Η άμυνα τους έμπαζε, άφηναν τον Τεόντοσιτς να κάνει ανενόχλητος το παιχνίδι του στην οργάνωση της ρωσικής ομάδας και τον Κρστιτς (17π.) να… εκτελεί. Το γεγονός ότι ο Διαμαντίδης βρέθηκε σε κακή μέρα, μόνο τυχαίο δεν είναι όσον αφορά στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς δε βρέθηκε ουδείς να τον αντικαταστήσει στην οργάνωση, την επίθεση, αλλά και την άμυνα.  Η ομάδα του Καζλάουσκας εκμεταλλεύθηκε τα miss match της με το κοντύτερο «τριφύλλι» και κατάφερε να καλύψει το κενό του -απόντα- Κιριλένκο στην επίθεση (όχι όμως τόσο και στην άμυνα) με τη βοήθεια και των Σβεντ (16π.) και Κριάπα (16π.), αφήνοντας τον Βουγιούκα (17π.) να «παλεύει» μόνος του από την άλλη πλευρά, με τον Σμιθ (11π.) να «ξυπνά» κατά διαστήματα.
 
Είχε ρυθμό

Με Διαμαντίδη, Σάτο, Λόγκαν, Σμιθ και Μπατίστ παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα και η ΤΣΣΚΑ με Τεόντοσιτς, Γκόρντον, Σισκάουσκας, Κρστιτς και Κριάπα. Το παιχνίδι πήρε εξ αρχής γρήγορο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να προηγούνται και τον Λόγκαν να μειώνει (6-5, 2΄). Οι Ρώσοι εκμεταλλευόμενοι την υπεροχή του Κρστιτς, αλλά και του Κριάπα απέναντι στην κοντή πεντάδα των «πρασίνων»  έκαναν το παιχνίδι τους (13-7, 4΄). Έτσι, ο «Ζοτς» πέρασε στο παρκέ ως βοήθεια τον Καϊμακόγλου, ενώ παρκέ πάτησε και ο Βουγιούκας. Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθούν από κοντά στο σκορ (18-16). Κάποια άστοχα σουτ και κάποια λάθη των παικτών του, έκαναν έξαλλο τον Ομπράντοβιτς (ιδίως με τον Βουγιούκα) και έδωσαν την ευκαιρία στην «αρμάδα» του Καζλάουσκας να ξεφύγει με 10 πόντους (26-16, 8΄). «Απάντησαν» όμως με ένα 0-8 σερί με κύριο εκφραστή του τον Σμιθ και «μάζεψαν» τη διαφορά (26-24) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Με αστοχία και νευρικότητα και από τις δύο πλευρές άρχισε η δεύτερη περίοδος, αλλά και με τον Καλάθη να παίρνει το 3ο φάουλ του Λαβρίνοβιτς (12΄). Ο Μπατίστ ισοφάρισε σε 26 όλα καιο Σμιθ έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο «τριφύλλι» (28-29, 13΄). Η άμυνα του έβαζε… εμπόδια στους Ρώσους και με γρήγορο ρυθμό στην επίθεση (σ.σ. κάτι που το οδηγούσε και σε κάποια λάθη) το σκορ εναλλασσόταν (33-33 15΄, 39-37 16΄). Εκείνον που δεν είχε καταφέρει να σταματήσει ήταν τον Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος ήταν άκρως «επικίνδυνος» από τα 6.75 και είχε σημειώσει ήδη 14 πόντους. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, χάρη στην επιθετική πολυφωνία των Πρωταθλητών Ευρώπης (42-43, 18΄),με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε… διαγωνισμό τριπόντων, όπου οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι. Ο Βουγιούκας όμως, είχε βρει τον καλό εαυτό του και η μπάλα άρχισε να περνά κοντά στο καλάθι. Εκμεταλλευόμενοι αυτό και την τεχνική ποινή την οποία χρεώθηκε ο Κριάπα, οι «πράσινοι» έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 47-49.
 
Τα έχασε εντελώς

Στην επανάληψη Κρστιτς και Κριάπα ανέλαβαν δράση και κυρίως ο Σέρβος σέντερ, ο οποίος μέσα σε 3,5΄ έκανε τους πόντους 12 και ηγήθηκε σε ένα μεγαλειώδες 14-0 σερί (61-49), την ώρα που οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν είχαν ισορροπία σητν επίθεση, ενώ είχαν χάσει και το ρυθμό τους στην άμυνα. Με τον Τεόντοσιτς να εξακολουθεί να δημιουργεί -και να καλύπτει αρκετά κενά- διατηρούσε το προβάδισμα, με τους αντιπάλους της να… σπάνε το ρόδι μεν (63-55, 34΄), να κάνουν σπασμωδικές επιθέσεις δε, αλλά και λάθη. Ο Βουγιούκας έπαιρνε πάσες από τον Γιασικεβίτσιους και κατάφερνεν να σκοράρει (65-56), ενώ πήρε και το 4ο φάουλ του Σισκάουσκας. Το πρόβλημα ήταν πως από εκεί και πέρα ο Έλληνας σέντερ ήταν… μόνος του (73-61, 28΄) και το μόνο θετικό ήταν πως φορτώνονταν με φάουλ οι Ρώσοι, ιδίως και όταν ο Καλάθης άρχισε να βοηθά (73-63, 29΄). Το ίδιο έπαθε και ο Καϊμακόγλου πάντως, ο οποίος έκανε το 3ο φάουλ του και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 75-63, με την ΤΣΣΚΑ να έχει σημειώσει διπλάσιους πόντους (28-14 το επιμέρους).

Ο Διαμαντίδης δεν ήταν σε μια από τις καλές βραδιές του, αλλά ο Ομπράντοβιτς επέμενε σε κοντό σχήμα, παρά τα miss match, καθώς δεν τον βοηθούσαν και τα φάουλ. Ο Κάουν συνέχιζε το έργο του Κρστιτς (77-63) και οι «πράσινοι» έμεναν για 2΄ χωρίς σκορ. Έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, μη μπορώντας να ξαναβρούν τη συγκέντρωση τους. Έκαναν το 77-64 στο 33΄ και ευστοχούσαν μόνο σε βολές , αλλά οι Ρώσοι συνέχισαν το… χαβά τους, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του αγώνα (82-67, 35΄). Το πρώτο καλάθι (σ.σ. δίποντο) για τον Παναθηναϊκό σηεμίωσε στο 37΄ (!) ο Καλάθης (84-69) και ο αρχηγός ευστόχησε σε τρίποντο (84-72, 38΄) και… υπερθεμάτισε ο Σάτο (86-75, 39΄), αλλά πλέον ήταν πολύ αργά για όνειρα. Άλλωστε, το εν λόγω δίλεπτο ήταν απλώς μια «αναλαμπή» των παικτών του «Ζοτς» και γρήγορα η ΤΣΣΚΑ έβαλε τέλος γράφοντας το 91-75 και παίρνοντας μι εύκολη, τελικά, νίκη.   
 
Τα δεκάλεπτα:
26-24, 47-49, 75-63, 91-75. 
  
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 4 (10ασ.), Λαβρίνοβιτς 3, Σισκάουσκας 10(2), Κρστιτς 17, Βορόνοφ, Σβεντ 16(4), Καούν 8, Κριάπα 16(1), Πονκρασόφ, Κουρμπανόφ 5, Γκόρντον 12(4).
 
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς):
Μάριτς 2, Μπατίστ 4, Λόγκαν 7(1), Σάτο 7(1), Διαμαντίδης 7(1), Βουγιούκας 17, Καλάθης 9, Σμιθ 11(1), Καϊμακόγλου 7(1), Γιασικεβίτσιους 4.


 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.