Ομπράντοβιτς: «Τελευταία χρονιά για κάποιους από εμάς»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει τόσο ο ίδιος όσο και κάποιοι παίκτες από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι άφησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη τύπου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει τόσο ο ίδιος όσο και κάποιοι παίκτες από τον  Παναθηναϊκό το καλοκαίρι  άφησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη τύπου. 
Όσον αφοράν το αγωνιστικό κομμάτι ο Σέρβος τεχνικός ξεκαθάρισε πως η άμυνα θα είναι το «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση της Τετάρτης με την ΚΚ Ζάγκρεπ. Παράλληλα ο  τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης αναφέρθηκε στις έως τώρα εμφανίσεις της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ τόνισε πως θα πρέπει να σεβαστούν τους εαυτούς τους αλλά και τον κόσμο των «πρασίνων».
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο «Ζοτς» :

Για το πόσο έχει αλλάξει η αντίπαλος σε σχέση με τον πρώτο γύρο: «Καλησπέρα. Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που τώρα είναι εντελώς διαφορετική από την πρώτη αναμέτρησή μας στο Ζάγκρεμπ. Παίζουν πολύ καλύτερα και φάνηκε και στην τελευταία αναμέτρησή τους στην Αδριατική Λίγκα. Προέρχονται από 2 νίκες σε Ευρωλίγκα και 2 σε Αδριατική Λίγκα. Διαθέτουν ταλέντο κι αποδίδουν καλά στην επίθεση. Έχουν δημιουργούς, όπως οι Μουαλομέροοιτς, Σίμον κι ο νέος παίκτης, ο Φορντ. Έχουν σουτέρ όπως οι Όζμπολτ και Ράντσιτς. Έχουν ψηλούς που βγαίνουν και σουτάρουν, όπως οι Χέιτβλετ και Μέι. Επίσης υπάρχει κι τον Κάσουν, που είναι σημαντικός».

Για το πιο θα είναι  το «κλειδί» της νίκης: «Το “κλειδί” για εμάς θα είναι η άμυνα, γιατί κάνουν πολλά pop out και σουτάρουν απ’ έξω».

Για  τον ακριβή στόχο του Παναθηναϊκού: «Αύριο είναι για εμάς άλλη μία αναμέτρηση στην Ευρωλίγκα. Στον πρώτο γύρο νικήσαμε πολύ εύκολα. Επισημαίνω πως τώρα είναι διαφορετική ομάδα. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος: να προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι και να προκριθούμε στο ΤΟΡ 16».

Για  το τι ευθύνεται για τις εμφανίσεις κι τις ήττες σε Ελλάδα κι Ευρώπη: «Η αλήθεια είναι πως δεν παίζουμε και στα 40 λεπτά καλό μπάσκετ. Για παράδειγμα, ηττηθήκαμε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την αντίπαλη ομάδα να μην έχει περάσει ποτέ μπροστά στο σκορ. Και χάσαμε στην παράταση. Το ίδιο και με τη Μπάμπεργκ. Στην Ευρωλίγκα οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Αν στην τρίτη περίοδο έχεις 6 πόντους απέναντι στη Μπάμπεργκ, απομένουν 4 λεπτά και δεν τους σταματάς με φάουλ, ενώ έχεις να δώσεις, δεν έχεις αυτοσυγκέντρωση. Χωρίς αυτή δεν γίνεται δουλειά. Δεν ξέρω πόσες φορές το έχω επαναλάβει. Το παιχνίδι με τη Ουνικάχα το πήραμε όπως το πήραμε. Το θέμα είναι πώς φτάσαμε μέχρι εκεί. Ήμασταν στο +15 στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είναι δύσκολο, ούτε χρειάζεται να επαναλάβω κάτι. Το είπα και μετά την Καβάλα. Χρειαζόμαστε περισσότερους παίκτες, όλοι να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα. Η χρονική στιγμή μέσα στη σεζόν είναι σημαντικό για τον καθένα κι όλους μαζί. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Αναλύουμε στο video, προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε. Δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό. Είναι εύκολο να βρεις δικαιολογίες. Άκουσα μετά την ήττα από την Καβάλα ότι η ομάδα είναι κουρασμένη. Αυτό είναι ότι πιο χαζό μπορεί να πει κανείς. Τι να πει η Ζάγκρεμπ; Έπαιξε την Κυριακή για την Αδριατική Λίγκα κι έπρεπε να μπει 9 ώρες στο λεωφορείο κι άλλες τόσες να γυρίσει. Αυτή δεν είναι κουρασμένη; Πιο παλιά η Μπαρτσελόνα είχε κάνει κουραστικό ταξίδι και μας έκανε πλάκα. Αυτά είναι δικαιολογίες εν αμαρτίες. Μόνο δύο παίκτες ήταν κουρασμένοι. Διαμαντίδης και Σάτο αγωνίζονται παρά πάνω λεπτά. Τους έδωσα την ευκαιρία να ξεκουραστούν, αλλά ήταν αδύνατο. Το μπάσκετ είναι τόσο απλό όσο και δύσκολο. Γιατί τα απλά πράγματα είναι σημαντικό. Πάντα στο σχεδιασμό μας έχουν βούληση να έχουμε περισσότερες κατοχές. Άρα πρέπει να έχουν το πάνω χέρι σε ριμπάουντ και κλεψίματα. Στην Καβάλα είχαμε 13 κατοχές περισσότερες, αλλά χάσαμε. Παίζει ρόλο και πώς θα σουτάρεις. Μπορείς να χάσεις κάποια σουτ, αλλά άμα χάσεις 10 άστοχες βολές, όπως με την Καβάλα. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Όλα είναι σημαντικά. Η Καβάλα έπαιξε εξαιρετικά».

Για  την κατάσταση του Άλεξ Μάριτς: «Για τον Μάριτς, η ενημέρωση που έχω είναι πως θα προπονηθεί κι όλα είναι καλά».

Για το  τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια: «Χρειάζεται οι παίκτες να παίξουν καλύτερα. Είναι κάποιοι που δεν βοηθούν καθόλου. Τους το λέω απ’ ευθείας. Δεν έχουν ξεχάσει το μπάσκετ, γνωρίζουν πως έχουν την ικανότητα. Οι ομάδες έχουν επιπλέον κίνητρο απέναντί μας. Το ζήτημα είναι να αντιδράσεις. Να έχεις αυτοσυγκέντρωση και κίνητρο. Πρέπει να σεβόμαστε τους εαυτούς μας. Και τους φίλους του Παναθηναϊκού, δεκάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια, δεν ξέρω πόσοι είναι. Είμαστε σε ιδιαίτερη κατάσταση. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου είπε πως είναι η τελευταία για φέτος. Και για κάποιους από εμάς. Άλλοι έχουν δύο χρόνια υπόλοιπο. Πρέπει να καταλάβουμε τι γίνεται (σ.σ. Γι’ αυτό η υποχρέωσή μας είναι μεγαλύτερη» πρόσθεσε ο Δημήτρης Ιτούδης). Όλοι θα πρέπει να ξέρουμε ότι τα πάντα αρχίζουν από εμάς. Εγώ είμαι ο πρώτος που το κάνω. Ξέρω ότι δεν παίρνω πάντα την πιο έξυπνη απόφαση. Το θέμα είναι ένα: να αγωνιζόμαστε στο 100% σε όλα τα ματς για τη δυνατότητα να νικήσουμε. Ας χάσουμε. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι το μπάσκετ. Το πώς χάνεις μετράει. Αυτό θέλω να δω. Αυτό λέω στους παίκτες. Δεν είναι πάντα δυνατό, αλλά μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε. Βλέπουμε τα λάθη μας στο video, αλλά μόνο έτσι θα κάνουμε κάτι».
Για  την κατάσταση των Τσαρτσαρή και Περπέρογλου, που είναι εκτός μάχης εδώ και καιρό: «Ο Τσαρτσαρής κι ο Περπέρογλου ίσως είναι έτοιμοι μετά το νέο έτος. Ο Τσαρτσαρής δε μπορεί να κάνει τίποτα. Ο Περπέρογλου είναι πάντα μαζί μας στην αρχή της προπόνησης και κάνει ότι μπορεί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.