«Μπηχτές» Ιτούδη για Τζέιμς: «Το σύνολο απορρίπτει τα κακώς κείμενα» (vid)

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, μιλώντας στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ έδωσε τον προσωπικό του ορισμό της ομάδας και της συλλογικότητας αφήνοντας σαφή υπονοούμενα.

Χωρίς να τον αναφέρει καν, ο Δημήτρης Ιτούδης έστειλε το δικό του «μήνυμα» προς πάσα κατεύθυνση διευκρινίζοντας τι σημαίνει για εκείνον η ΤΣΣΚΑ, το μπάσκετ, το ομαδικό πνεύμα και η συλλογικότητα.

Ο κόουτς της ΤΣΣΚΑ δεν κατονόμασε τον Μάικ Τζέιμς αλλά άπαντες κατάλαβαν ότι αναφέρθηκε σε αυτόν, και τα πειθαρχικά του παραπτώματα που τον έχουν θέσει εκτός ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ:

Για τα συναισθήματά του στην κατάκτηση της Euroleague: «Θα πρέπει να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, την ιδιοσυγκρασία μας και να έχουμε τον έλεγχο του μυαλού μας. Στην ολοκλήρωση αυτού του ταξιδιού, ο κάθε άνθρωπος έχει συναισθήματα και τα εκδηλώνει εκείνη τη στιγμή».

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Έκανε μία πολύ πετυχημένη επέμβαση και συνεχίζει την αποθεραπεία του. Είναι σε πολύ καλό δρόμο και ο ίδιος είναι προσηλωμένος στις φυσιοθεραπείες του. Στο πρόγραμμα που του δόθηκε αναφέρεται ότι ίσως μπορέσει να επιστρέψει τον Μάιο. Δεν βιαζόμαστε όμως, γιατί δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Αυτό που προέχει είναι να είναι υγιής και να χτιστεί ξανά το μυϊκό του σύστημα».

Για το αν φετινή χρονιά είναι η πιο δύσκολη: «Κάθε χρονιά είναι ιδιαίτερη, είναι μία διαδρομή. Η καλύτερη προπόνηση, η ομοιογένεια και η πειθαρχία είναι η καθημερινή μας στόχοι. Για εμάς είναι διαδρομή και πάντα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Κάθε χρονιά είναι ένα κίνητρο για μένα και κάθε χρονιά γινόμαστε καλύτεροι. Διαβάζω σε τρεις γλώσσες και σε λίγο ίσως το κάνω και σε τέσσερις. Θέλω να παίρνω περισσότερες πληροφορίες από τα βιβλία και να εξελίσσομαι ως άνθρωπος».

Για την περίπτωση του Μάικ Τζέιμς: «Το βασικό για την ομάδα είναι ότι έχει σταθερή διοίκηση, χορηγούς, ιδέες και αξίες. Εμείς είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε αυτό που ορίζει η ιστορία της ομάδας και ο καθένας κρίνεται. Όλοι μαζί ορίζουμε τι σημαίνει ένας στόχος. Το σύνολο είναι αυτό που αποφασίζει. Δεν μπορεί να είσαι συνεχώς εκτός συνόλου, θα σε απορρίψει το σύνολο όπως απορρίπτει τα κακώς κείμενα. Θα ήταν ουτοπία κάποιος να θέσει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα, δεν μπορεί να γίνει αυτό. Όταν έχεις αρχές ατομικές και μετά όταν μπαίνεις σύνολο, συμφωνείς και πορεύεσαι με αυτούς που έχει δίπλα σου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.