Άλμπα-Ολυμπιακός 80-84: Ο Βεζένκοφ τον πήρε από το… χέρι!

Στην βραδιά καριέρας του Σάσα Βεζένκοφ (31 πόντους, 10 ριμπάουντ, 6/7 τρίποντα, 41 σύστημα αξιολόγησης) ο Ολυμπιακός άντεξε στον φρενήρη ρυθμό και έφυγε για ακόμη μία φορά νικητής από την έδρα της Άλμπα Βερολίνου.

Μαθηματικά μπορεί ακόμα την 8άδα ο Ολυμπιακός και από ότι φαίνεται δεν θα παραδώσει τόσο γρήγορα τα όπλα. Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν από το Βερολίνο (14-16 ρεκόρ) και ακόμα ελπίζουν στις εναπομείναντες 4 αγωνιστικές. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι την 3η περίοδο, εκεί ο Ολυμπιακός αποσπάστηκε, η Άλμπα δεν τα παράτησε αλλά ο Σάσα Βεζένκοφ δεν τον άφησε να αυτοκτονήσει.

Το ματς:

Οι άμυνες κυριάρχησαν στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης στην Mercedes-Benz Arena. 2/10 τρίποντα οι γηπεδούχοι, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν λίγο καλύτερος πίσω από την γραμμή του τριπόντου (2/7) αλλά υστέρησε σε άλλους τομείς. Βεζένκοφ (8 πόντους) και Έλις (8 πόντους) ήταν εξαιρετικοί αλλά συνάμα μόνοι τους, πετυχαίνοντας όλους τους πόντους των Πειραιωτών. Από την πλευρά των Γερμανών, ο Σίβα ήταν καλός (6 πόντους) αλλά υπήρχε μεγαλύτερος πλουραλισμός για το 18-16.

Διαφορετικό το ξεκίνημα στην δεύτερη περίοδο, κυρίως για τους γηπεδούχους. Το 18-18 με βολές του Βεζένκοφ έγινε γρήγορα γρήγορα 24-18 με δύο τρίποντα (Γκρέιντζερ). Ο ΜακΚίσικ όμως «ξύπνησε» και έγινε ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού που σκοράρει (4 σερί πόντους) για το 26-22. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήγε καλάθι-καλάθι έως το τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου. Ο Πέιτον Σίβα τράβηξε το κουπί και έκλεισε ιδανικά το ημίχρονο με τρίποντο από τα 8,5 μέτρα για το 42-37 των Γερμανών. Ο Σπανούλης έδωσε πνοή στην επίθεση των ερυθρολεύκων, ενώ ο Σλούκας ήταν σκιά του εαυτού του στο πρώτο μισό.

Από τα αποδυτήρια βγήκε μόνο ο Ολυμπιακός! Με 7-0 σερί οι ερυθρόλευκοι προσπέρασαν (42-44) και ανάγκασαν τον Άιτο Ρενέσες να καλέσει τάιμ-άουτ. Το παιχνίδι από εκεί και έπειτα απέκτησε έναν φρενήρη ρυθμό. Τρίποντο η Άλμπα, τρίποντο ο Ολυμπιακός. Καλάθι στο τρανζίσιον οι Γερμανοί, με το ίδιο νόμισμα οι Έλληνες. Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος του δεκαλέπτου με 10 πόντους, φτάνοντας συνολικά τους 20 πόντους για το 62 όλα που άφησε ανοιχτούς…. λογαριασμούς.

Σλούκας, Βεζένκοφ δεν είχαν όρεξη για πλάκα στο τελευταίο δεκάλεπτο! Με τρίποντα «μαχαιριές» και με την συμβολή του Λαρεντζάκη (άμυνα+ τρίποντο) οι Πειραιώτες έφτασαν στο +10 (67-77) και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Αφού ο Ολυμπιακός άντεξε στον ρυθμό ήταν λογικό με τέτοιο Βεζένκοφ να πάρει το ματς. Η Άλμπα έκανε μία ακόμα τεράστια προσπάθεια εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Ολυμπιακού, μείωσε στους 4 πόντους (74-78) αλλά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν σωστά το ματς στο τελευταίο 1,5 λεπτό με τον μεγάλο τους πρωταγωνιστή να δηλώνει και πάλι παρών.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 42-37, 62-62, 80-84

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.