Παναθηναϊκός: Η «χρυσή» ευκαιρία του Καλαϊτζάκη (vid)

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έχει μία τεράστια ευκαιρία καθιέρωσης στο τοπ επίπεδο, σε μία μεταβατική σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Θάνος Σολούκος.

Δύο αποφθέγματα που θα ταίριαζαν «γάντι» στην περίπτωση του Γιώργου Καλαϊτζάκη είναι τα παρακάτω: «Οι αποφάσεις που παίρνεις καθορίζουν τι είσαι και τι θα γίνεις», και «η δικαίωση έρχεται μόνο αν την θέλεις πάρα πολύ και θυσιάσεις τα πάντα για να πετύχεις».

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μπορεί να είναι μόλις 21 ετών (γεννημένος στις 2 Ιανουαρίου του 1999) όμως έχει ήδη τολμήσει περισσότερα πράγματα από όσα… τολμούν κάποιοι παίκτες σε όλη την καριέρα τους. 

Πήρε τα ρίσκα του, «έπεσε», «ξανασηκώθηκε» και πλέον απολαμβάνει τους «καρπούς» της δουλειάς του.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν το 2015 ο Παναθηναϊκός τον έπαιρνε από τον Άρη, ο μικρός Γιώργος θεωρείτο το μεγαλύτερο ταλέντο της γενιάς του, και NBA prospect, κυρίως λόγω των σωματικών του χαρακτηριστικών.

Όμως, στην πορεία «χάθηκε» στο γεμάτο αστέρια ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας. Δεν πήρε τις ευκαιρίες του (λίγες ακόμα και στο ελληνικό πρωτάθλημα).

Το καλοκαίρι του 2019 πήρε την μεγάλη απόφαση μαζί με τους «πράσινους». Είχε έρθει η ώρα να μπορέσει να παίξει κάπου ενεργά και να μην έχει ρόλο… κομπάρσου.

Βρέθηκε η Λιθουανική άσημη Νέβεζις, που αγωνίζεται όμως στην LKL (πρώτη κατηγορία του Λιθουανικού μπάσκετ). Σε 23 ματς μίας… περίεργης σεζόν (διακόπηκε λόγω Covid-19) είχε 12.2 πόντους ανά παιχνίδι, όντας εξαιρετικός και στους τομείς των ριμπάουντ και ασίστ.

Η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΚΑΕ (αποχώρηση Δημήτρη Γιαννακόπουλου) και η μείωση του μπάτζετ, τον πείσμωσαν.

Ήξερε, εκτός των άλλων, ότι αφού έρχεται ουσιαστικά από την πρώτη του γεμάτη σεζόν στο επαγγελματικό επίπεδο, είχε την δυνατότητα να «κερδίσει» τον κόουτς Γιώργο Βόβορα.

Ο Παναθηναϊκός του έδωσε φέτος την ευκαιρία, στις καλύτερες συνθήκες που θα μπορούσε να συναντήσει ποτέ ο Καλαϊτζάκης σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Και ο κάθε νεαρός Καλαϊτζάκης, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία…

Το καλοκαίρι το πέρασε στο γήπεδο και το γυμναστήριο, δυνάμωσε και «μεταμόρφώθηκε». Από ένα ψιλόλιγνο παιδί με εξαιρετικά φυσικά προσόντα, έγινε ένας καλογυμνασμένος ψηλός πλέι μέικερ με μεγάλα άκρα. Έγινε άνδρας ουσιαστικά.

Από την αρχή φάνηκε ότι θα είναι η σεζόν του. Ότι αν δεν παίξει και φέτος, δεν θα παίξει ποτέ σε αυτό το επίπεδο.

Η «δίψα» μέχρι τώρα υπερνικά την… πίεση, και ο Καλαϊτζάκης συνεχώς κερδίζει την εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου.

Το παιχνίδι της Παρασκευής (27/11) με την Μπάγερν Μονάχου και το ξεκίνημα του Καλαϊτζάκη στην βασική πεντάδα (πρώτη φορά φυσικά στις 6 συμμετοχές του στην Euroleague) ήταν η ανταμοιβή για την παρουσία του στις προπονήσεις και τους αγώνες της Basket League.

Παναθηναϊκός: Η «χρυσή» ευκαιρία του Καλαϊτζάκη (vid)

Δεν έγινε χαριστικά από τον Γιώργο Βόβορα. Σε καμία περίπτωση. Άλλωστε στο παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου (22/11) για την Basket League ο διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες ήταν εκ των κορυφαίων (7 πόντους, 3 ασίστ).

Ρίσκο ναι ήταν για τον κόουτς του Παναθηναϊκού. Όμως, όπως το πάει ο Γιώργος, το ρίσκο σύντομα θα εξαλειφθεί και ο έτερος Γιώργος (Βόβορας) θα «τρίβει» τα χέρια του από ικανοποίηση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.