Με την υπογραφή του Ντεσόν Τόμας

Ο αμερικανός φόργουορντ ήταν εκπληκτικός και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της Ζενίτ στο ΟΑΚΑ με 96-81 στο πλαίσο της 24ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.

Ο αμερικανός φόργουορντ ήταν εκπληκτικός και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της Ζενίτ στο ΟΑΚΑ με 97-81 στο πλαίσο της 24ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.

Ο Τόμας έβαλε 27 πόντους (3/6δ., 5/6τρ., 6/6β.), 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 30 στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ «σκότωσε» την Ζενίτ κάθε φορά που έδειξε βλέψεις νίκης στο ματς. 
Από κοντά και οι Ταϊρίς Ράϊς με 15 πόντους και σωστές αποφάσεις όταν ο Καλάθης ήταν στον πάγκο, ο Παπαγιάννης με 9 πόντους 8 ριμπάουντ και 1 μπλοκ, αλλά και ο Μήτογλου με 11 πόντους.
Για την Ζενίτ που δεν είχε τους Άϊβερσον, Ρένφροε και Πονίτκα, ο Γκουστάβο Αγιόν ήταν πρώτος σκόρερ με 21 πόντους, ενώ 10 πόντους πρόσθεσε ο Γουίλ Τόμας.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς με εξαιρετική άμυνα και έλεγχο των ριμπάουντ. Με τρίποντα Μπεντίλ, Ράουτινς και καλάθια του Τόμας ξέφυγε με 14-3 στο 4’. Την ίδια στιγμή θα μπορούσε να είχε ακόμη μεγαλύτερη διαφορά αν είχε αποφύγει κάποια λάθη στο ανοικτό γήπεδο. Πιεστική άμυνα, κλεψίματα τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε εντυπωσιακά με 30-11 για τους «πράσινους». Την ίδια στιγμή η Ζενίτ σκόραρε μόνο με τρίποντα (3) και βολές στο διάστημα αυτό, ανήμπορη να πλησιάσει την ρακέτα των γηπεδούχων όπου Παπαγιάννης, Μήτογλου και Τζόνσον είχαν κατεβάσει τα ρολά. Οι πράσινοι είχαν 14 ριμπάουντ έναντι 2 και μόνο μελανό σημείο τα 5 λάθη στο ανοικτό γήπεδο.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ρωσική ομάδα ξεκίνησε μ’ ένα γρήγορο 5-0 με Ζούμπκοφ και Γουίλ Τόμας. Η Ζενίτ πήγε σε στοχευόμενες επιθέσεις με τον  Τόμας ενώ συνέχισε να βρίσκει λύσεις έξω από τα 6.75. Σιγά, σιγά άρχισε να μαζεύει τη διαφορά, παίζοντας σκληρά στην άμυνα και εκμεταλλευόμενη την απίστευτη χαλάρωση του Παναθηναϊκού στην άμυνα, αλλά και τα λάθη και την αστοχία του στην επίθεση. Έτσι πλησίασε μέχρι το 43-40 με τον Αγιόν να κάνει μεγάλη ζημιά μέσα στο «ζωγραφιστό» σημειώνοντας σ’ αυτό το διάστημα 9 πόντους. Στην τελευταία επίθεση του δεκαλέπτου όμως μετά το άστοχο τρίποντο του Αλμπισί ο Ντεσόν Τόμας πήρε το ριμπάουντ και μ’ ένα καταπληκτικό buzzer beater έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά για τον Παναθηναϊκό με 46-40. Ένα δεκάλεπτο πάντως το οποίο η Ζενίτ κέρδισε με επιμέρους σκορ 29-16.
Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο με 13/20 δίποντα και 4/14 τρίποντα. Είχε 21 ριμπάουντ (13-8) αλλά 7 ασίστ για 13 λάθη.
Στο τρίτο δεκάλεπτο Ο Παναθηναϊκός έδειξε πάλι διαβασμένος και ουσιαστικός. Με δύο τρίποντα από Τόμας και Ράουτινς ξέφυγε με δέκα πόντους 52-42. Στην συνέχεια όμως η άμυνα του μέσα στην ρακέτα εμφάνισε τις ίδιες αδυναμίες με αποτέλεσμα ο Αγιόν να σημειώνει εύκολους πόντους. Το σκορ στο 25’ ήταν 57-50 με τρίποντο «ανάσα» του Μήτογλου. Ο Ντεσόν Τόμας ήταν η σταθερά στην επίθεση του Παναθηναϊκού με τον αμερικανό να φτάνει τους 19 πόντους την ίδια στιγμή που ο Παπαγιάννης ύψωσε και πάλι το ανάστημα του μέσα στην ρακέτα. Έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο στο +11 με 71-60, με καλή επίθεση, λιγότερες αδυναμίες στην άμυνα και λίγα λάθη.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» συνέχισαν στον ίδιο δρόμο. Καλή άμυνα, πιεστική, με κλεψίματα και τον παππά να δίνει λύσεις και στα δύο άκρα του γηπέδου. Στο 34’ το σκορ ήταν στο 76-63. Κάθε φορά που η Ζενίτ προσπαθούσε να πλησιάσει, ο «φύλακας άγγελος» Ντεσόν Τόμας είχε απαντήσεις. Όπως λόγου χάρη σε τρίποντα του Αμπρομάιτις στα οποία «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο μην αφήνον τας την Ζενίτ να πλησιάσει περισσότερο από τους δέκα πόντους (81-71). Ένα τρίποντο του Ράϊς με ταμπλό και υπό πίεση χρόνου έκανε το 86-73 στο 37’. Ο…επίλογος ανήκε και πάλι στον Ντεσόν Τόμας που έκανε τα πάντα στο παρκέ. Κλεψίματα, καρφώματα και τρίποντα για να φέρει τον Παναθηναϊκό στο 93-77 δύο λεπτά πριν το τέλος και ουσιαστικά να βάλει τελεία και παύλα στις όποιες μικρέ είναι η αλήθεια βλέψεις της ζενίτ για επιστροφή.

Τα δεκάλεπτα: 30-11, 46-40, 71-60, 96-81.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.