Δείτε τι έγινε την Παρασκευή στη Euroleague (videos)

O Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την τέλεια εβδομάδα με μία ακόμη εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά στη Βαυαρία, ενώ η Μπαρτσελόνα παρέμεινε στην κορυφή διαλύοντας τη Μακάμπι στη Βαρκελώνη.

Η δεύτερη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague είχε σαφέστατα θετικό πρόσημα για τους εκπροσώπους μας, με τον Παναθηναϊκό να επιβάλλεται στη Βαυαρία της Μπάγερν Μονάχου, ενώ το πέρας της 10ης αγωνιστικής βρίσκει Μπαρτσελόνα και Έφες στην κορυφή με 8 νίκες και 2 ήττες.

Εν αναμονή Πιτίνο

Πιο καλή κληρονομιά δεν θα μπορούσε να κληροδοτήσει στον Ρικ Πιτίνο ο Γιώργος Βόβορας. Ανέλαβε το τιμόνι του Παναθηναϊκού μετά την αποχώρηση του Αργύρη Πεδούλακη και παραδίδει το…πλοίο στην ανοικτή θάλασσα με καλοτάξιδιο καιρό, μετά τις δύο διαδοχικές εκτός έδρας επιτυχίες στο Κάουνας και στο Μόναχο. Η νίκη εδραίωσης στην οκτάδα ήρθε στην έδρα των πρωταθλητών Γερμανίας ενώπιον υψηλών προσκεκλημένων χάρη στην πολυφωνία με 6 παίκτες να έχουν διψήφια συγκομιδή πόντων, αλλά και στη σοβαρότητα του «Τριφυλλιού», αφού δίπλα στη λέξη «λάθη» υπήρχε το άκρως κολακευτικό νούμερο 6. 

Εμφάνιση κορυφής

Το διπλό crash test της Μακάμπι σε Μιλάνο και Βαρκελώνη, απέναντι σε ομάδες που στοχεύουν στο Final Four της Κολωνίας, την αφήνει πληγωμένη. Στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» η ομάδα του Σφαιρόπουλου άντεξε όσο τα τρίποντα έμπαιναν (είχε 6/7 μόνο στη δεύτερη περίοδο) κι όσο οι Καταλανοί δεν έπαιζαν άμυνα. Μετά την ανάπαυλα, οι παίκτες του Πέσιτς εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τους Ισραηλινούς να πάρουν ανάσα, πέτυχαν 53 πόντους και δέχθηκαν 27, με τον Μίροτιτς να έχει 25 πόντους και 14 ριμπάουντ σε all-star εμφάνιση.

Προβληματίζει εκτός έδρας

Μετά τις ήττες σε Βιλερμπάν και Βιτόρια-Γκαστέις, η πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας δε βρήκε γιατρικό στη Μαδρίτη με αντίπαλο τη Ρεάλ, η οποία πέτυχε την πέμπτη διαδοχική νίκη της. Ο Ντεκ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της βραχύβιας πορείας του στο θεσμό εκτοξεύοντας το δείκτη αξιολόγησης στο 33 (17 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ) ενώ ο Λάσο στην 501η νίκη του από τον πάγκο των «Μπλάνκος» είδε συνολικά 5 παίκτες του να έχουν διψήφια συγκομιδή και συνολικά 61% στο δίποντο.

Επιτέλους νίκη!

Έπρεπε να φτάσουμε στη 10η αγωνιστική για να πετύχει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της η Φενέρμπαχτσε. Και το έκανε στο «Αστρομπάλ» δίχως τον Ντε Κολό, που δεν πήγε στην πατρίδα του και τον Βέσελι, ο οποίος ήταν κανονικά στην αποστολή, ωστόσο το «καψώνι» του Ομπράντοβιτς να τον αφήσει 40 λεπτά στον πάγκο είχε ξεχωριστό νόημα. Ο Τσέχος από εκεί είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον Στίματς να αγγίζει το double-double με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ και να του στέλνει μήνυμα…

Έκανε το προαπαιτούμενο

Έχοντας νικήσει πριν από δύο βράδια την ΤΣΣΚΑ εντός έδρας, η Μπασκόνια είχε προϋπολογίσει μία ακόμη νίκη επί της πιο αδύναμης ρωσικής ομάδας, αφού η Ζενίτ δεν εμπνέει φόβο. Και το έκανε δίχως να χρειαστεί να ζοριστεί αρκετά, αφού αρκούσε ο Σενγκέλια για να γύρει την πλάστιγγα προς την πλευρά των Βάσκων, οι οποίοι την επόμενη εβδομάδα έρχονται στην Ελλάδα για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο τραυματισμός του Γαρίνο χάλασε το ευχάριστο κλίμα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.