Δείτε τι έγινε την Πέμπτη στη Euroleague (videos)

Το πρώτο πιάτο της 8ης αγωνιστικής δημιούργησε «μποτιλιάρισμα» στην κορυφή, καθώς 5 ομάδες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή έχοντας 6 νίκες και 2 ήττες.

Το πρώτο μέρος της 8ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague είχε εντυπωσιακούς αγώνες, ένα clasico γεμάτο διακυμάνσεις, μια απολαυστική Μακάμπι κι ένα θρίλερ στο Ο.Α.Κ.Α. το οποίο δεν είχε ευτυχές τέλος για τον Παναθηναϊκό.

Σφαλιάρα!

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε οδυνηρή εντός έδρας ήττα από την Άλμπα σε αγώνα που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση και τα απόνερα του οποίου ενδεχομένως να προκαλέσουν κλυδωνισμούς στους «Πράσινους», οι οποίοι σαφέστατα στον προγραμματισμό τους είχαν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση στις «σίγουρες νίκες». Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει στη Euroleague, όπως αποδεικνύεται κάθε εβδομάδα στα ευρωπαϊκά παρκέ. Οι Γερμανοί πίεσαν τον Καλάθη (9 λάθη), το «Τριφύλλι» ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο δεχόμενο 58 πόντους, η εξωγήινη βραδιά του Παπαπέτρου (39 πόντοι, επίδοση ρεκόρ για το σύλλογο) πήγε στράφι και το σύνολο του Ρενέσες έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί, νικώντας για πρώτη φορά από την πρεμιέρα.

Μίλησε η έδρα

Το δεύτερο clasico της σεζόν –το πρώτο ήταν ο τελικός του ισπανικού Super Cup- είχε την ίδια κατάληξη με εκείνο της 22 Σεπτεμβρίου: hala Madrid! Η ομάδα του Λάσο, σε ένα τρελό ντέρμπι με απίθανες διακυμάνσεις εκατέρωθεν και μεγάλα αναπάντητα σερί, επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνα, επομένως έχει νικήσει στα 6 από τα 7 τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων στη Euroleague. Οι «Μπλαουγράνα» περιορίστηκαν σε 11 ασίστ, υπέπεσαν σε 14 λάθη, νικήθηκαν σε έναν τομέα που πρωτεύουν (ριμπάουντ), με τον Ντέιβις να μένει στο 0 μόλις για δεύτερη φορά στην πορεία του στο θεσμό (78 παιχνίδια). Επόμενο ευρωπαϊκό ραντεβού στις 2 Απριλίου!

Έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι της…

Για την ακρίβεια ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «έπεσε η Μακάμπι στο κεφάλι της». Η Μπασκόνια δεν κατάλαβε τι τη βρήκε. Το σύνολο του Σφαιρόπουλου πέτυχε 113 πόντους σε μια ιστορική βραδιά. Αυτή είναι η καλύτερη εκτός έδρας επίδοση στο θεσμό από το Νοέμβριο του 2007 και τους 123 πόντους του Παναθηναϊκού στην έδρα της Ροάν. Επίσης οι Ισραηλινοί ευστόχησαν σε 17 τρίποντα, επίδοση ρεκόρ για το σύλλογο, ενώ πλέον μετρούν 6 διαδοχικές ήττες, κάτι που έχει να συμβεί από τη σεζόν 2013/14.

Άσος στο μανίκι

Γίνεται σε μια βραδιά στην οποία ο Αλέξι Σβεντ έχει πετύχει 24 πόντους, ο κομβικότερος παίκτης της Χίμκι στη νίκη επί των Μιλανέζων να είναι κάποιος άλλος; Ασφαλώς και γίνεται. Ο Γιόνας Γερέμπκο είχε 7/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, μία ασίστ κι ένα κλέψιμο συμβάλλοντας τα μέγιστα στην έκτη νίκη της ρωσικής ομάδας και μάλιστα επί ενός αντιπάλου με τις ίδιες βλέψεις στη διοργάνωση. Για να μην αδικηθεί ο Σβεντ, είχε 24 πόντους, 5 ριμπαόυντ και 7 ασίστ, αλλά είμαστε συνηθισμένοι στο μεγαλείο του…

Λίγο έλειψε

Στην Κωνσταντινούπολη ο Εργκίν Αταμάν είδε την Έφες να προηγείται στο 29’ με διαφορά 25 πόντων της Ζενίτ και μάλλον πίστεψε πως η έκτη νίκη ήταν στο τσεπάκι του. Όντως, η νίκη ήρθε, αλλά λίγο έλειψε η ρωσική ομάδα να κάνει ένα από τα ριφιφί της σεζόν, καθώς με τρίποντο του Χόλινς μείωσε στο δίποντο 24 δεύτερα πριν από το τέλος! Τελικώς ένα goal-foul του Πλάις επανέφερε την καρδιά του Τούρκου προπονητή στη θέση της, με το δίδυμο Μίτσιτς-Λάρκιν να προσφέρει για πολλοστή φορά στιγμές μπασκετικής ευδαιμονίας. 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.