Χαλάρωσε και λίγο έλειψε να το πληρώσει η Εφές (Video)

Η Εφές ήταν εντυπωσιακή για 30 λεπτά, προηγήθηκε ως και με 22 πόντους της Ζενίτ, όμως η χαλάρωση στην τέταρτη περίοδο επέτρεψε στους Ρώσους να σκοράρουν 38 (!) πόντους και να φτάσουν κοντά στην μεγάλη ανατροπή, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν τελικά με 90-88.

Η Εφές ήταν εντυπωσιακή για 30 λεπτά, προηγήθηκε ως και με 24 πόντους της Ζενίτ, όμως η χαλάρωση στην τέταρτη περίοδο επέτρεψε στους Ρώσους να σκοράρουν 38 (!) πόντους και να φτάσουν κοντά στην μεγάλη ανατροπή, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν τελικά με 90-88. 

Το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη ήταν χορταστικό. Η Εφές παρατάχθηκε χωρίς τους τραυματίες Σίμον και Ντάνστον, όμως με τους Μίτσιτς και Λάρκιν σε διαβολεμένα κέφια προηγήθηκε με 21-14 στο δεκάλεπτο και 42-30 στο ημίχρονο, παρότι αντιμετώπισε προβλήματα με λάθη (8) και αμυντικά ριμπάουντ (10 επιθετικά η άστοχη Ζενίτ). 

Η τρίτη περίοδος ήταν αποθέωση του μπάσκετ για την Εφές, με τους Λάρκιν και Μίτσιτς να προσφέρουν στο κοινό την μία έμπνευση μετά την άλλη. Τα τρίποντα του Χόλινς από την άλλη δεν μπορούσαν να σταματήσουν την κατρακύλα, αφού οι Σίνγκλετον και Άντερσον έκαναν καλή δουλειά στην άμυνα. Η διαφορά γρήγορα ξεπέρασε τους 20 πόντους (61-37) και το showtime έληκε στο 69-50 του 30΄. 

Ο Αταμάν αντικατέστησε φυσιολογικά τους βασικούς του, όμως η Ζενίτ εκμεταλλεύτηκε την προκλητική αδιαφορία της Εφές στην άμυνα και ξεκίνησε να ροκανίζει την διαφορά με τον Πούσκοφ αποκάλυψη (12π, 8 στην τέταρτη περίοδο) και σταθερή αξία τον Αγιόν. Ο Ρένφρο είχε βρει ρυθμό και μοίραζε ασίστ (τελείωσε το ματς με 10) και η διαφορά γρήρα έπεσε στους 9, 74-65. Ο Αταμάν επανέφερε τους Μίτσιτς – Λάρκιν, ο Σέρβος ήταν αλάνθαστος, όμως τα τρίποντα του Χόλινς έφεραν το παιχνίδι ως το 85-83, 24΄΄ για το φινάλε! 

Η Ζενίτ άργησε να κάνει φάουλ, ο Μίτσιτς έδωσε ασίστ στον Πλάις ο οποίος με καλάθι και φάουλ τελείωσε το παιχνίδι. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ζενίτ πέτυχε 38 (!) πόντους στην τελευταία περίοδο, με τον Αταμάν να είναι έξαλλος με τους παίκτες του. 

Για την Εφές ο Μίτσιτς είχε 24 πόντους χωρίς να χάσει σουτ (7/7 εντός πεδιάς, 7/7 βολές, 6 ασίστ, 5 λάθη), ο Λάρκιν τον ακολούθησε με 22 πόντους και 5 ασίστ, ενώ από 13 πόντους είχαν Σανλί και Πλάις. 

Για την Ζενίτ ο Χόλινς είχε 26 πόντους με 7/11 τρίποντα, ο Αγιόν 21 πόντους με 8/11 δίποντα, ο Ρένφρο 5 πόντους και 10 ασίστ και ο Πούσκοφ 12 πόντους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.