Δείτε τι έγινε την Παρασκευή στη Euroleague (videos)

Η προσγείωση του Ολυμπιακού από τη Μακάμπι, η πρώτη ήττα της Μπαρτσελόνα κι η νέα απώλεια της Φενέρ χαρακτήρισαν την 6η αγωνιστική.

Η πρώτη εβδομάδα με διπλή δοκιμασία ολοκληρώθηκε, οι ομάδες κάνουν τον απολογισμό τους με τις Αρμάνι και Μακάμπι να πανηγυρίζουν δικαίως, αφού πέτυχαν δύο νίκες. Το σύνολο του Έτορε Μεσίνα όχι μόνο έκανε το απόλυτο στο τετραήμερο της «φωτιάς» αλλά κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα που νικάει την Μπαρτσελόνα! Πλέον δεν υπάρχει αήττητη ομάδα. Πέρσι τέτοια εποχή, υπήρχαν δύο.

Ελληνική υπογραφή

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τιμήθηκε από τον Ολυμπιακό για την προσφορά του στο σύλλογο πριν από το jump ball στο ΣΕΦ. Δύο ώρες αργότερα και αφού νωρίτερα μπέρδεψε τους πάγκους, το νέο δημιούργημά του έφευγε από το Φάληρο με το επιβλητικό 90-65, απέναντι στην ομάδα που είχε «πληγώσει» την πρωταθλήτρια Ευρώπης δύο βράδια νωρίτερα. Στο συνήθη ύποπτο Γουίλμπεκιν προσετέθη ο Ντόρσεϊ με τη Μακάμπι να φτάνει στην τέταρτη σερί νίκη της,  βρίσκοντας 22 πόντους στο ανοικτό γήπεδο και 18 από λάθη των «Ερυθρολεύκων». 

Μοντελάκι

Η Αρμάνι δεν αστειεύεται φέτος. 12.200 Ιταλοί απόλαυσαν την ομάδα τους στο «Φόρουμ» βλέποντας της να καταφέρνει το πρώτο πλήγμα στην μέχρι πρότινος αήττητη Μπαρτσελόνα. Την αναμέτρηση μεταξύ δύο συλλόγων που ξόδεψαν –μαζί με τη Χίμκι- τα περισσότερα στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι έκριναν η ποιότητα του Ροδρίγεθ, η σταθερότητα του Μίτσοβ, η προσωπικότητα του Σκόλα κι η αστοχία των Καταλανών. 

Three-peat

Από τότε που ο Γιασικέβιτσους ανέλαβε τα ηνία της Ζάλγκιρις, οι Λιθουανοί είχαν επικρατήσει δύο φορές στην Κωνσταντινούπολη της Φενέρμπαχτσε. Τις έκαναν τρεις και πάλι με δραματικό τρόπο, μολονότι μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό έχαναν με 7. Ο Γκριγκόνις όμως ντύθηκε…Σάρας, πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με σερί 10-0 στα τελευταία 52 δεύτερα οι Λιθουανοί έκαναν το κόλπο. Και ναι, δεν κάνουν λάθος τα ματάκια σας: η ομάδα του Ομπράντοβιτς είναι στη 17η θέση με 1-5!

Αντίδραση πρωταθλήτριας

Η εμφάνιση της ΤΣΣΚΑ με τον Ολυμπιακό είχε προβληματίσει τον Ιτούδη, ο οποίος περίμενε την απάντηση των παικτών του στο παρκέ. Και την έλαβε στην Αγία Πετρούπολη με αντίπαλο τη Ζενίτ. Μπορεί για 6 λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Ευρώπης να έπαθαν black-out, εντούτοις στα υπόλοιπα 34 είχαν συνέπεια, στηρίχθηκαν στην ευστοχία τους από την περίμετρο (16/33), Τζέιμς και Χίλιαρντ μίλησαν την κρίσιμη στιγμή κι η ΤΣΣΚΑ έφτασε τις 13 διαδοχικές εκτός έδρας νίκες στη Euroleague, υπολογίζοντας και τις δύο στο περασμένο Final Four. 

«Έσπασε» το ρόδι

Είναι άσχημο να βλέπεις τους άλλους να γεύονται τη γλύκα της νίκης κι εσύ να είναι μονίμως στην απ’ έξω. Από το βράδυ της Παρασκευής, αυτό δεν ισχύει για τη Βαλένθια. Η κάτοχος του Eurocup πέτυχε την πολυπόθητη πρώτη νίκη της επί της Βιλερμπάν, η οποία πάντως το πάλεψε, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα ταξίδια της. Κομβικός ο Κολόμ, ο οποίος ναι μεν ήταν άστοχος, άλλα έδρασε όταν η μπάλα «έκαιγε» λαμβάνοντας τις σωστές αποφάσεις εκτελεστικά και δημιουργικά. 

Το project Γκαρούμπα συνεχίζεται

Η Ρεάλ Μαδρίτης ως οργανισμός κι ο Πάμπλο Λάσο ως προπονητής έχουν αποδείξει πως ξέρουν να προστατεύουν το μπασκετικό ταλέντο και να το αναδεικνύουν. Η περίπτωση του 17χρονου Ουσμάν Γκαρούμπα δεν είναι κάτι διαφορετικό. Στην αναμέτρηση με την Άλμπα αγωνίστηκε 20 λεπτά, επομένως αυτή θα είναι η σεζόν της μύησης. Κατά τα άλλα οι Μαδριλένοι δίχως να λάμψουν, έκαναν το προφανέςαλλά και πάλι είναι πρόδηλο πως λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου και ισπανοαργεντίνικης επιτυχίας, τα βασικά γρανάζια ακόμη δεν ρολάρουν. 

Σβηστά…

Σκορ πρώτου δεκαλέπτου 29-10. Με τέτοια εκκίνηση, πόσες ελπίδες να έχει η Μπάγερν Μονάχου στην έδρα της Μπασκόνια; Tο σύνολο του Περάσοβιτς απέδειξε για πολλοστή φορά πως στο «Φερνάντο Μπουέσα» τρέχει με βενζίνη πολλών οκτανίων και δεν μπορεί να απειληθεί από ομάδες τύπου Μπάγερν, ειδικά όταν οι Γερμανοί την προηγούμενη αγωνιστική έχουν ξοδέψει ενέργεια απέναντι σε μια άλλη ισπανική ομάδα, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Σενγκέλια ήταν και πάλι εκρηκτικός σε ένα ματς που «χάλασε» προς το τέλος, αφού υπήρξαν στιγμές ανεξήγητης έντασης μεταξύ Μονρό, Βιλδόσα, Σενγκέλια. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.