Το μπάσκετ δεν είναι μόνο όραση! (video)

Ο Τάκης Αλεξανδράκης μπορεί να μην έχει όραση, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να νιώσει την ατμόσφαιρα και την συγκίνηση ενός αγώνα μπάσκετ. H Nova πήρε την πρωτοβουλία και συνεργάστηκε με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για να του χαρίσει μια μοναδική εμπειρία!

Ο Τάκης Αλεξανδράκης μπορεί να μην έχει όραση, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να νιώσει την ατμόσφαιρα και την συγκίνηση ενός αγώνα μπάσκετ. H Nova πήρε την πρωτοβουλία και συνεργάστηκε με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για να του χαρίσει μια μοναδική εμπειρία! 

Η ιδέα ανήκει στον Νίκο Τζουάννη, ο οποίος αφού παρακολούθησε έναν αγώνα ΑμεΑ και μετέφερε την εμπειρία του στο novasports.gr, έθεσε τα γρανάζια σε κίνηση προκειμένου ο συγκεκριμένος φίλαθλος του “τριφυλλιού” να βρεθεί στον αγώνα με την Εφές. Η ανταπόκριση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, γνωστή για την δράση της στον τομέα των ΑμεΑ, ήταν άμεση και το αποτέλεσμα είναι στην φωτογραφία που βλέπετε, αλλά και σε βίντεο που θα ακολουθήσει. 

Ο κ. Αλεξανδράκης βιώνει την ατμόσφαιρα του αγώνα με την Εφές μέσω του συστήματος Braille. Έχει μαζί του μια συνοδό ώστε να τον βοηθάει μέσω αυτού του συστήματος να αντιλαμβάνεται τι γίνεται στο ματς. 
Ο συγκεκριμένος φίλαθλος πηγαίνει συνέχεια στους αγώνες του τμήματος μπάσκετ ΑΜΕΑ του Παναθηναϊκού, το οποίο του έχει δωρίσει το σύστημα Braille.

Σχετικά με το Braille: 

Ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ κατασκεύασε σε συνεργασία με το εργαστήριο Σχεδιομελέτης και Κατεργασιών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης – Sparti TechLab απτική αναπαράσταση γηπέδου καλαθοσφαίρισης ώστε οι φίλαθλοι μας με προβλήματα όρασης να παρακολουθούν τους αγώνες της αγαπημένης μας ομάδας.

Η συγκεκριμένη κατασκευή αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΣΚΑ (Προπονητήριο 2 ΟΑΚΑ)

Ευχαριστούμε θερμά τον Μανόλη Μαραβελάκη ο οποίος σχεδίασε το 3D μοντέλο,τον Δημήτρη Σαγιάνvη από το Sparti TechLab και τον Τάκη Αλεξανδράκη για τις χρήσιμες συμβουλές του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.