Η νέα αναφορά για τον MVP της σεζόν στη EuroLeague!

Η τελική ευθεία της κανονικής περιόδου της EuroLeague βρίσκει τη μάχη για τον τίτλο του MVP να κορυφώνεται, με το «BasketNews» να παρουσιάζει την πιο πρόσφατη κατάταξη για το ποιος είναι ο κορυφαίος της σεζόν.

Ίδιο φορμάτ και του χρόνου στη EuroLeague – «20 ομάδες, 38 αγωνιστικές!»

Η λίστα αποτυπώνει την επιρροή και τη συνέπεια των πρωταγωνιστών, με τον Σιλβέν Φρανσίσκο να ξεχωρίζει στην κορυφή και τον Σάσα Βεζένκοφ να ακολουθεί σε απόσταση… αναπνοής.

Πρώτος ο Φρανσίσκο, τρίτος ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ – Εκτός πεντάδας ο Ναν!

Αναλυτικά:

«Στις θέσεις 8 έως 6 βρίσκονται οι Μάικ Τζέιμς, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Κέντρικ Ναν, παίκτες που είχαν σταθερή παρουσία, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν δυναμικά στην τελική μάχη της κορυφής.

Στην 5η θέση συναντάμε τον Γουέιντ Μπόλντγουιν της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, δείχνει πιο άνετος από ποτέ, αυξάνοντας αισθητά τους αριθμούς του σε σχέση με πέρσι (14,3 πόντοι, 5,6 ασίστ και 16,8 PIR). Παρά τη βελτίωσή του, η αγωνιστική «κοιλιά» της ομάδας του επηρέασε τη θέση του.

Στην 4η θέση βρίσκεται ο Ελάιτζα Μπράιαντ της Χάποελ, ο οποίος αποτέλεσε βασικό πυλώνα της εντυπωσιακής πορείας της ομάδας του προς τα playoffs. Με σταθερότητα και εξαιρετικά ποσοστά (16,1 πόντοι, 5,4 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ), παραμένει ένας από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες της διοργάνωσης.

Η 3η θέση ανήκει στον Ζαν Μοντέρο της Βαλένθια, ο οποίος έκανε εκρηκτική εμφάνιση στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο 22χρονος γκαρντ εξελίχθηκε σε ηγετική μορφή, οδηγώντας τη Βαλένθια σε μια ιστορική πορεία, παρά τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του.

Στη 2η θέση βρίσκεται ο Σάσα Βεζένκοφ του Ολυμπιακού, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την αποτελεσματικότητά του. Με 19,4 πόντους και 23,4 PIR κατά μέσο όρο, παραμένει σημείο αναφοράς για την ομάδα του, αν και ο ανταγωνισμός για ένα δεύτερο MVP –κάτι που έχουν πετύχει ελάχιστοι, όπως ο Άντονι Πάρκερ– κρατά τον πήχη ψηλά.

«Ο Ολυμπιακός θα πάρει τη EuroLeague – Το αξίζει ο Μπαρτζώκας!»

Στην κορυφή της λίστας δεσπόζει ο Σιλβέν Φρανσίσκο της Ζάλγκιρις, ο οποίος πραγματοποιεί σεζόν καριέρας. Με 16,5 πόντους και 6,5 ασίστ κατά μέσο όρο, οδηγεί την ομάδα του παρά το χαμηλό μπάτζετ, ενώ ξεχωρίζει για τη σταθερότητα και την παρουσία του στα κρίσιμα σημεία των αγώνων. Η ικανότητά του να καθορίζει παιχνίδια, ειδικά στην τέταρτη περίοδο, τον καθιστά –τουλάχιστον προς το παρόν– το φαβορί για το βραβείο του MVP».