Το Διοικητικό Συμβούλιο της EuroLeague συνεδριάζει στις 14 Απριλίου, με βασικό θέμα τη μορφή της διοργάνωσης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αλεσάντρο Λουίτζι Μάτζι, αναμένεται να επικυρωθεί η διατήρηση του υπάρχοντος μοντέλου με 20 ομάδες, κάτι που σημαίνει πως η κανονική διάρκεια θα περιλαμβάνει εκ νέου 38 αγωνιστικές.
Η συγκεκριμένη δομή θεωρείται επιτυχημένη από τους ιθύνοντες της λίγκας, καθώς προσφέρει αυξημένο ανταγωνισμό και περισσότερα παιχνίδια υψηλού επιπέδου.
Παράλληλα, στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο αλλαγής στο αγωνιστικό καλεντάρι, με τη νέα σεζόν να ξεκινά νωρίτερα από το συνηθισμένο, πιθανότατα μία ή και δύο εβδομάδες.
EXCLUSIVE – The EuroLeague Board is scheduled for tomorrow, April 14, and is expected to confirm the same 20-team format for next season, with a 38-game regular season, Im told.
— Alessandro Luigi Maggi (@AlessandroMagg4) April 13, 2026
The calendar could also begin one or two weeks earlier than usual pic.twitter.com/rotoWT2Kp5