Ο Έργκιν Άταμαν παραχώρησε εκτενή συνέντευξη στο τουρκικό «TRT Spor», εν όψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε (16/12, 19:45 Novasports) για τη 16η αγωνιστική της EuroLeague.
Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε το πρόσφατο παιχνίδι Τουρκίας–Ελλάδας στο EuroBasket ως το κορυφαίο στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας του.
Παράλληλα, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, σημειώνοντας πως, παρά το κακό ξεκίνημα της Φενέρμπαχτσε, ο Λιθουανός έχει καταφέρει να φέρει την ομάδα του σε υψηλό επίπεδο.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για τον ημιτελικό του EuroBasket: “Κατά τη γνώμη μου, ο αγώνας με την Ελλάδα ήταν ο καλύτερος αγώνας στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ της Τουρκίας“.
Για τον Παναθηναϊκό: “Αυτή τη στιγμή, οι πιθανότητές μας να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα παραμένουν μέχρι το τέλος. Ωστόσο, συνεχόμενες ήττες θα μπορούσαν να μας ρίξουν ξαφνικά προς τα κάτω. Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Αμέσως μετά από αυτόν τον αγώνα, την Πέμπτη, θα παίξουμε στην Αθήνα εναντίον της πρωτοπόρου της λίγκας, της Χάποελ Τελ Αβίβ. Μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος αγώνας“.
Για τη Φενέρμπαχτσε: “Η αρχή της σεζόν ήταν πολύ δύσκολη, καθώς υπέστη συνεχόμενες ήττες. Έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα στο γήπεδό της και στη συνέχεια υπέστη βαριές ήττες εκτός έδρας από τη Βαλένθια και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εξαιτίας αυτού, πολλοί πίστευαν ότι η Φενέρμπαχτσε δεν θα πετύχαινε αυτή τη σεζόν. Υπήρχε ανησυχία στην Τουρκία και παρόμοια ατμόσφαιρα επικρατούσε στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι έχασε πολύ σημαντικούς παίκτες. Η αποχώρηση του Χέιζ-Ντέιβις ήταν, φυσικά, πολύ κρίσιμη. Το ίδιο και με Γκούντουριτς και Πιέρ.
Παρά ταύτα, πιστεύω ότι ο Σάρας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο να ενώσει την ομάδα. Η Φενέρμπαχτσε παίζει σχεδόν σαν ομάδα κολεγίου, παλεύει πολύ σκληρά. Ναι, έχει αστέρες παίκτες: Μέλι, Μπόλντουιν, Μπιπέροβιτς, Γουίλμπεκιν. Αλλά πέρα από αυτό, παίζει ομαδική άμυνα, παίζει πολύ επιθετικά και δεν τα παρατάει ποτέ. Πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της”.