Η Χάποελ Τελ Αβίβ του Ιτούδη έσπασε το αήττητο σερί της Βίρτους Μπολόνια στην έδρα της, επικρατώντας 74-79, όντας για τρεις περιόδους πίσω στο σκορ.
Το 43% της Βίρτους στο τρίποντο δεν ήταν αρκετό να της διατηρήσει το προβάδισμα με τους 22 του Ελάιζα Μπράιαντ και τους 21 του Οτούρου να οδηγούν την ομάδα από το Τελ Αβίβ στην 11η φετινή της νίκη.
Μετά και από τη 15η αγωνιστική οι Ισραηλινοί βρίσκονται μόνοι πρώτοι με ρεκόρ 11-4, ενώ η Βίρτους βρίσκεται πλέον σε αρνητικό αριθμό με 7-8 και τη 13η θέση.
Το ποσοστό στο τρίποντο έδωσε «άερα» στη Βίρτους
Στη «Βίρτους Αρένα» οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά με τρίποντο του πρώην παίκτη του Ολυμπιιακού και του Πανθηναϊκού Λούκα Βιλντόζα, να διαμορφώνει το αρχικό 3-0.
Η ομάδα του Ιτούδη ξεκίνησε με αστοχία και ατυχία στις εκτελέσεις της, την ώρα που η ομάδα της Μπολόνια ήταν μαχητική στα ριμπάουντ.
Μετά από συνεχή αλλαγή προβαδίσματος η μέγιστη διαφορά ήταν υπέρ των γηπεδούχων, μετά από δύο σερί τρίποντα του Μόρις με το σκορ στο 19-15.
Η Χάποελ έφτανε στην ισοφάριση, αλλά ένα τρίποντο του Χάκετ διαμόρφωσε το 24-21, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.
Στο +9 έφτασε το σύνολο του Ιβάνοβιτς με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, προϊόν της άμυνας της. Η Χάποελ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και το πολύ καλό ποσοστό της Βίτρους στο τρίποντο, με 6 στα 14 και 43% εκείνη τη στιγμή, την έφεραν στο +12 (42-28).
Μεγαλύτερη διαφορά του ματς μέχρι εκείνο το σημείο.
Ένα 8-0 σερί από πλευράς Χάποελ όμως, της έδωσε μία ανάσα πριν την ανάπαυλα με το σκορ στο 42-36 διαμορφωμένο από τους Μίτσιτς και Μάλκολμ.
«Βραχυκύκλωσε» στο τέταρτο δεκάλεπτο με τη Χάποελ να της «σπάει» την έδρα
Η επανάληψη άρχισε με «διάλογο» στα καλάθια και τη Βίρτους να κρατά το προβάδισμα.
Σερί όμως 4-0 της Χάποελ διαμόρφωσε το σκορ σε 55-50,στο λεπτό πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου επααφέροντας την ομάδα του Ιτούδη στη μάχη της νίκης .
Έξι σερί πόντοι του Οτούρου έβαλαν με το δεξί τη Χάποελ στην τέταρτη περίοδο, φέρνοντάς τη στον πόντο και το 57-56.
Τρίποντο του Βιλτνόζα κράτησε για λίγο ακόμα το προβάδισμα της Βίρτους μέχρι ο Μπλέικνι να απανήσει και να επαναφέριει προβάδισμα για τη Χάποελ μετά από την πρώτη περίοδο (60-61).
Ακολούθησε συνεχή εναλλαγή προβαδίσματος και το ματς να έχει γίνει θρίλερ και τη Χάποελ να φτάνει στο +8 ύστερα από 8-0 σερί (67-75).
Βολές και review των διαιτητών έφαγαν το χρόνο με το 74-79 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Η Βίρτους θα ταξιδέψει στη Σερβία για να αντιμετωπίσει την Παρτίζαν στις 17 /12, ενώ η Χάποελ, μία μέρα νωρίτερα, πίσω στην έδρα της, φιλοξενεί την έταιρη ομάδα του Βελιγραδίου, Ερυθρό Αστέρα. Η επόμενη εβδομάδα πρόκειται για «διαβολοβδομάδα» συμπεριλαμβάνοντας της 16η και 17η αγωνιστική της EuroLeague.
Τα δεκάλεπτα: 24-21, 42-36, 57-50,