Σπουδαίος Παναθηναϊκός, άλωσε τη «Movistar Arena» και επικράτησε της Ρεάλ – Εξαιρετικοί οι Σλούκας, Σορτς και Φαρίντ!

Με μία επιβλητική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Μαδρίτη επικρατώντας της Ρεάλ, 77-87, στην 11η αγωνιστική της EuroLeague.

Tα highlights της αναμέτρησης

Φανταστική παρουσία είχαν οι Σλούκας, Σορτς και Φαρίντ, οι οποίοι οδήγησαν επιθετικά την ομάδα τους στο «δύο στα δύο» στη «διαβολοβδομάδα», έπειτα και τη νίκη στο Παρίσι επί της Παρί.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» κατέγραψε 15 πόντους, 7 ασίστ και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ σταμάτησε στους 19 πόντους, τις 6 ασίστ και τα 4 ριμπάουντ! Όσον αφορά τον νεοφερμένο σέντερ της ομάδας, ήταν εκπληκτικός με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ απέναντι στον Ταβάρες.

Διψήφιος ήταν και ο Όσμαν με 13 πόντους, με τον Ρογκαβόπουλο να έχει 8, όσους και ο Ναν. Κομβικός ήταν και ο Χουάντσο με 11 ριμπάουντ. Αξιοσημείωτο ήταν και οι 17 ασίστ των νικητών, για μόλις 4 λάθη!

Από την απέναντι πλευρά πρώτος σκόρερ με νταμπλ-νταμπλ ήταν ο Ταβάρες με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ. Στους 16 σταμάτησε ο Φελίζ.

Στο 7-4 ο Παναθηναϊκός, στο 5-6 η Ρεάλ Μαδρίτης.

Με οδηγό την άμυνα

Με τον Ρογκαβόπουλο να ευστοχεί σε δύσκολο σουτ μπροστά στον Ταβάρες άρχισε το παιχνίδι στη «Movistar Arena». Η Ρεάλ «απάντησε» με καλάθια των Ντεκ-Φελίζ, αλλά και πάλι ο Έλληνας φόργουορντ σκόραρε από τα 6.75, για το προβάδισμα του Παναθηναϊκού, 4-5 (2’).

Ο Φελίζ βρήκε στόχο με σουτ τριών πόντων, με τον Σορτς να ισοφαρίζει από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας», 7-7 (3’). Ο Αμερικανός γκαρντ πήρε πρωτοβουλίες στα πρώτα λεπτά και εκμεταλλευόμενος τις αλλαγές των αντιπάλων του, σημείωσε τρίποντο για το +3 του τριφυλλιού. Ο Ισπανός γκαρντ είχε πάλι τη λύση, όμως ο Φαρίντ σκόραρε τους πρώτους του πόντους στο ματς, 9-12 (5’).

Μάλιστα ο σέντερ του Άταμαν έβγαλε και την επόμενη άμυνα, η οποία στην επίθεση έφερε ένα ακόμη τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Ναν, για το «πράσινο» προβάδισμα των έξι πόντων, 9-15. Δεν ήταν όμως όλα ρόδινα για τον Τούρκο προπονητή, καθώς οι δύο ομάδες πήγαν στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ με 04:55 πριν τη λήξη της περίοδο, χάρη στο δεύτερο προσωπικό φάουλ του Ναν.

Ο πολύπειρος τεχνικός τον άφησε μέσα, οι παίκτες του έβγαλαν την επόμενη άμυνα και στην επίθεση ο Σορτς σημείωσε δίποντο, πήρε το φάουλ του Καμπάσο, αλλά αστόχησε στη βολή, 9-17 (6’). Τα προβλήματα για τον Άταμαν συνεχίζονταν, μιας και ο Φαρίντ υπέπεσε στο δεύτερο φάουλ του. Όπως και στον Ναν όμως, ο έμπειρος προπονητής τον άφησε μέσα.

Η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετική και με το κλέψιμο του Χουάντσο, το οποίο ο Ισπανός μετέτρεψε σε λέι απ, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με δέκα πόντους, 9-19 (7’)! Χέζονια και Ταβάρες έδωσαν σκορ στους Μερένχες, πριν οι Ναν και Αμπάλδε υστοχήσουν σε διαδοχικά τρίποντα, 16-22 (9’).

Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τον Παναθηναϊκό μπροστά με αυτό το σκορ, καθώς στο τελευταίο λεπτό και οι δύο αντίπαλοι έβγαλαν τις άμυνες τους. Αξιοσημείωτο ότι ο Άταμαν σε αυτό το δεκάλεπτο, δεν έκανε κάποια αλλαγή…

Ασταμάτητος – «Μαέστρος» ο Σλούκας!

Όπως και στην πρώτη περίοδο, έτσι και στη δεύτερη, το παιχνίδι άρχισε με τον Παναθηναϊκό να ευστοχεί σε δίποντο. Θύτης αυτή τη φορά ήταν ο Σλούκας. Η Ρεάλ δεν άφηνε τη διαφορά να φύγει ξανά, μιας και κάθε φορά που σκόραρε ο αντίπαλός της, έβρισκε κι εκείνη στόχο, 22-28 (13’).

Οι «πράσινοι» κρατούσαν αυτή τη διαφορά, όχι χάρη στην εξαιρετική άμυνα που έδειξαν στην αρχή του ματς, αλλά από τις καλές επιλογές στην μπροστά πλευρά του παρκέ και δη του Σλούκα. Οι Μερένχες την έριξαν στους τέσσερις χάρη στο εκπληκτικό κάρφωμα του Μαλεντόν, όμως ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πέτυχε γκολ-φάουλ, 26-33 (14’).

Ο Οκέκε ευστόχησε από τα 6.75 στην επόμενη κατοχή των γηπεδούχων, αλλά… λογάριαζε και πάλι χωρίς τον Σλούκα. Ο πολύπειρος γκαρντ πήρε την επίθεση πάνω του και «απάντησε» με δικό του τρίποντο, 29-36 (15’).

Μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ η διαφορά επανήλθε στο +9 με δύο βολές του Σορτς, πριν ο Λάιλς ευστοχήσει σε τρίποντο για τους πρώτους πόντους στο ματς, 32-38. Αμέσως μετά ο Φαρίντ σκόραρε από δικό του επιθετικό ριμπάουντ και Όσμαν σκόραρε από την περιφέρεια για το +11 της ομάδας του, 32-43 (17’). Βλέποντας αυτή την εικόνα στο παρκέ, ο Σκαριόλο κάλεσε δικό του τάιμ άουτ, με στόχο να την αλλάξει…

Η κίνησή του δεν άλλαξε και πολλά, με τον Παναθηναϊκό να μοιάζει ασταμάτητος στην επίθεση. Κάτι που αποδείχτηκε από το απίθανο κάρφωμα του Φαρίντ μπροστά στο πρόσωπο του Ταβάρες, έπειτα την ασίστ του Σλούκα. Μάλιστα, οι δυο τους έβγαλαν παρόμοια φάση και στην επόμενη κατοχή, αναγκάζοντας σε νέο τάιμ άουτ τον Σκαριόλο, 36-49 (19’).

Στο τελευταίο λεπτό ο Ταβάρες ευστόχησε σε χουκ, αλλά ο Όσμαν με τρίποντο ύστερα από προσποίηση αύξησε τη διαφορά στους 14, 38-52, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους. Διψήφιος ο Σορτς (11π.) και «μαέστρος» ο Σλούκας με 8 πόντους και έξι ασίστ! Χωρίς λάθος πριν την ανάπαυλα οι «πράσινοι»!

Τις λύσεις ο Φαρίντ – Διαφορά με Σλούκα!

Δύο βολές του Λάιλς ήταν οι πρώτοι στο τρίτο δεκάλεπτο του ματς, πριν ο Φαρίντ… πετάξει και σκοράρει με φόλοου μπροστά στον Ταβάρες, φτάνοντας τους 10 πόντους, 40-54 (21’). Ο Αμερικανός σέντερ ήταν πρωταγωνιστής και στις δύο πλευρές του παρκέ μετά το ημίχρονο, έχοντας 2/2 βολές και κερδισμένο επιθετικό φάουλ! Ο Παναθηναϊκός έφτασε και στο +19, με τον Όσμαν να ευστοχεί σε τρίποντο, 40-59 (22’).

Με 4-0 σερί η Ρεάλ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, όμως ο Φαρίντ ήταν σε δεύτερη εκπληκτική βραδιά και με νέα εύστοχες βολές έφτασε τους 14, 44-61 (23’). Με 6:49 για την περίοδο ο Άταμαν πέρασε στο παρκέ τον κορυφαίο του αγώνα, Σλούκα, μιας και έβλεπε τους Μερένχες να βγάζουν αντίδραση. Αυτή η αλλαγή δεν πρόλαβε να αλλάξει την εικόνα, με τον Φελίζ να σκοράρει πέντε σερί πόντους, μειώνοντας στους 11, 50-61. Έτσι, ο Τούρκος προπονητής δεν περίμενε το τηλεοπτικό και κάλεσε τάιμ άουτ με 5:37 για το δεκάλεπτο.

Ο Φαρίντ ήταν εκείνος που έδωσε και πάλι τη λύση για τους «πράσινους», ευστοχώντας ξανά σε φόλοου. Από την απέναντι πλευρά ήταν ο Ταβάρες που είχε «απάντηση» στον Αμερικανό ψηλό. Οι βολές του Όσμαν και το καλάθι του Φελίζ δεν άλλαξαν πολλά, με τον Σκαριόλο να καλεί τάιμ άουτ με 3:03 στο ρολόι, 54-65.

Σορτς και Φελίζ «αντάλλαξαν» πόντους, πριν ο Σλούκας σκοράρει μπροστά στο πρόσωπο του Χέζονια στη λήξη του χρόνου επίθεσης! Ακολούθησε το δύσκολο καλάθι του Όσμαν, το οποίο… ξεκόλλησε τη διαφορά και με 40.8’’ για την περίοδο, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έβαλε το αριστερό λέι απ, αναγκάζοντας τον Σκαριόλο σε νέο τάιμ αουτ με τη διαφορά στους 17, 56-73!

Το τρίποντο του Χεζόνια έριξε τη διαφορά για τη Ρεάλ και έγραψε το τελικό σκορ του δεκαλέπτου, 59-73…

«Σφράγισε» τη νίκη

Άνομβρα ήταν τα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου χάρη στις καλές άμυνες των 10 παικτών, με τον Ρογκαβόπουλο εν τέλει να… σπάει το ρόδι και τον Σορτς να ευστοχεί, 59-77 (33’).

Ο Αμερικανός ήταν και πάλι εύστοχος με δίποντο, όμως ο Αμπάλδε μείωσε με τρίποντο, ενώ το χουκ του Ταβάρες έριξε τη διαφορά στους 13, 66-79 (35’).

Οι Μερένχες προσπαθούσαν να κάνουν την αναμέτρηση ντέρμπι, όμως ο Σορτς δεν τους άφηνε, 68-82 (36’).

Με τρεις σερί πόντους του Ταβάρες η διαφορά κατέβηκε στους 11, μπαίνοντας το τελευταίο τρίλεπτο. Αλλά ο Χουάντσο ευστόχησε στο κομβικό τρίποντο του ματς με 2:22 για το τέλος, 71-85. Ένα καλάθι που ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του.

Τελικό αποτέλεσμα, Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός: 77-87.