Η αναφορά των Γάλλων στον Σορτς πριν το Παρί-Παναθηναϊκός!

Με το αρχικό διάστημα του Τι Τζέι Σορτς στον Παναθηναϊκό ασχολήθηκε ο γαλλικός ιστότοπος «bebasket.fr», πριν την επιστροφή του για το ματς κόντρα στην Παρί (11/11, 22:00 NovasportsPrime).

Μάλιστα σημείωσε ότι, «η ιστορία δεν είναι πια τόσο όμορφη από τότε που έφυγε από τη Γαλλία».

Όπως επισημαίνει ο Γκαμπριέλ Παντέλ-Ζουβ, ο 28χρονος γκαρντ που μετακόμισε το καλοκαίρι στους πρωταθλητές Ευρώπης του 2024, αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ενσωμάτωσή του στην ομάδα. Ακόμη ανέφερε ότι ο Σορτς βρίσκεται «μπλοκαρισμένος» από τον Κέντρικ Ναν και ακόμη δεν έχει καταφέρει να βρει ρόλο στο σύστημα του Έργκιν Άταμαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σορτς αποτελεί «τη σκιά του παίκτη που κυριαρχούσε στο Παρίσι».

Τέλος επισημαίνει ότι στο παρασκήνιο κυκλοφορούν φήμες για πιθανό δανεισμό του Αμερικανού γκαρντ, με τον Ερυθρό Αστέρα να εμφανίζεται ως πιθανός προορισμός…

Ιφί: «Δεν χρησιμοποιείται σωστά ο Σορτς»

Σε συνέντευξη του στη «L’ Equipe», ο Ναντίρ Ιφί μίλησε για τον Σορτς και τόνισε ότι ο τρόπος που αξιοποιείται από τους «πράσινους» δεν είναι ο σωστός.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι:

“Η απουσία του έχει σίγουρα αφήσει ένα κενό. Αλλά δεν είναι μόνο η δική του. Είναι όλων. Πολλοί παίκτες έχουν φύγει: ο Γουόρντ, ο Μάλκολμ, ο Γιάντουνεν, ο Κράτσερ, ο Λο… Εγώ ο ίδιος δεν έχω τις ίδιες ρουτίνες με πέρυσι. Είναι μια διαφορετική σεζόν με διαφορετικούς παίκτες. Γνωρίζω τα παιδιά εδώ και τρεις μήνες, οπότε αυτό είναι φυσιολογικό“.

Σου λείπει η φωνή του στα αποδυτήρια ή πρέπει να αποκλείσεις αυτή τη σκέψη και να προχωρήσεις μπροστά για να αποδώσεις;

“Τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι δεν είναι πια εκεί, είναι πραγματικά λυπηρό. Αλλά ταυτόχρονα, ήμασταν ψυχολογικά προετοιμασμένοι για αυτό. Όλη την περασμένη σεζόν το περιμέναμε. Υπήρχε μια μικρή αμφιβολία, αλλά ήξερα ότι θα φύγει. Ήθελε μια αλλαγή, να πάει σε έναν μεγάλο σύλλογο. Όπως και οι άλλοι. Είναι μια πραγματική αλλαγή, αλλά το γεγονός ότι ο Λέο (Καβαλιέρε), ο Σέμπα (Ερέρα) και ο Γιακ (Ουατάρα) είναι ακόμα εδώ —αυτή είναι η τρίτη μου χρονιά—βοηθάει πολύ. Τα αποτελέσματά μας αποδεικνύουν ότι μπορούμε να προσαρμοστούμε σε οποιαδήποτε κατάσταση, όπως κάναμε την πρώτη χρονιά μαζί με τον Τι Τζει, όταν το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας ήρθε από τη Βόννη“.

Ο Σορτς έχει μια δύσκολη αρχή στη σεζόν, με λιγότερο χρόνο συμμετοχής και λιγότερες ευθύνες. Αυτή τη στιγμή δυσκολεύεται να βρει τη φόρμα του. Τι πιστεύεις;

“Είναι σαφές ότι πρέπει να προσαρμοστεί στο στυλ παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Αλλά ειλικρινά, πιστεύω ότι δεν χρησιμοποιείται σωστά. Σπάνια τον έχω δει σε καταστάσεις όπως αυτές που βίωσε στο Παρίσι. Δεν μιλάω καν για το στυλ παιχνιδιού, αλλά για καταστάσεις στις οποίες είναι πραγματικά καλός. Δεν φαίνεται να αξιοποιείται στο έπακρο. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είναι ένας ιστορικός σύλλογος που έχει κατακτήσει επτά φορές το πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένου και του 2024. Είμαι σίγουρος ότι το προπονητικό επιτελείο θα προσαρμοστεί και θα βρει μια λύση“.