Ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα και για δεύτερο σερί αγωνιστική στην EuroLeague προβλημάτισε ιδιαίτερα με την εικόνα του.
Οι «πράσινοι» είναι τρομερά λαβωμένοι στη frontline τους, αφού πέραν του Ματίας Λεσόρ, ο οποίος βρίσκεται εδώ και καιρό στα… pits, μέσα σε λίγες ημέρες έχασαν και τους άλλους δύο ψηλούς, τον Ρισόν Χολμς και τον Ομέρ Γιουρτσέβεν.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν «αποψιλωθεί» εντελώς στη θέση «5», κάτι που πληρώνουν ακριβά στα ματς της EuroLeague, με την ανάγκη για απόκτηση σέντερ να είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα.
Ο Παναθηναϊκός όντως έχει βγει στην αγορά και ψάχνει να αποκτήσει παίκτη, τσεκάροντας επιλογές τόσο από το ΝΒΑ, όσο και από την Ευρώπη, γνωρίζοντας πως η «δεξαμενή» είναι τρομερά περιορισμένη. Ειδάλλως θα είχε κλείσει ήδη παίκτη για να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί.
Η περίπτωση του Μπάσεϊ από το ΝΒΑ
Μία περίπτωση που φαίνεται να κοιτάζει με ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ, όπως ανέφερε ο Τόλης Κοντζιάς στην εκπομπή «Magic EuroLeague» του SDNA είναι αυτή του Τσαρλς Μπάσεϊ. Ενός παίκτη που το καλοκαίρι απασχόλησε έντονα την Παρτίζαν, αλλά εν τέλει δεν πήρε ποτέ την απόφαση να έρθει στην Ευρώπη.
Τη δεδομένη στιγμή ο 25χρονος Νιγηριανός, ο οποίος συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά του παίκτη που θέλει να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, έχει υπογράψει δεκαήμερο συμβόλαιο με τους Γκρίζλις και προφανώς προσπαθεί να εξασφαλίσει μόνιμη θέση στο ρόστερ της ομάδας του Μέμφις, αφού επιθυμία του είναι η παραμονή στο ΝΒΑ. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, δεν αποκλείεται να κοιτάξει το μέλλον του στην Ευρώπη, με τον Παναθηναϊκό να παρακολουθεί την υπόθεση.
Τι γίνεται με Λεσόρ
Σε ότι έχει να κάνει τώρα με τον Ματίας Λεσόρ, η υπόθεση του σχολιάστηκε και στο Βελιγράδι από τον Εργκίν Αταμάν αναφορικά με το πότε θα επιστρέψει στη δράση.
Προφανώς το θέμα του Γάλλου είναι κάτι που απασχολεί τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αφού αν επιστρέψει άμεσα και εντελώς καλά για να βοηθήσει την ομάδα, τότε τα δεδομένα αυτομάτως αλλάζουν.
Το τελευταίο δεκαήμερο ο Εργκίν Αταμάν έχει ερωτηθεί ουκ ολίγες φορές. Αρχικά μετά τη νίκη επί της Αναντολού Εφές, όπου είχε δηλώσει πως θα επιστρέψει στη δράση σε τρεις εβδομάδες. Στη συνέχεια μετά το ματς με τον Προμηθέα για το πρωτάθλημα, όπου ο Τούρκος δήλωσε άγνοια για την κατάσταση του Γάλλου.
Ακολούθησε η είδηση που έβγαλε ο Αταμάν μετά το τέλος του αγώνα με τη Μακάμπι (28/10), όπου αποκάλυψε πως ο Λεσόρ θα έμπαινε στις προπονήσεις στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας.
Και φτάσαμε στην αποψινή αναμέτρηση στο Βελιγράδι, όπου ο Αταμάν αναφερόμενος στο θέμα του Λεσόρ, τόνισε πως ο Παναθηναϊκός αναζητά ψηλό γιατί το τοπίο με τον Γάλλο δεν είναι ξεκάθαρο. «Φυσικά, μας λείπουν τρεις σέντερ και είναι δύσκολο να παίξεις άμυνας χωρίς σέντερ σε αυτό το επίπεδο. Αναζητούμε έναν ψηλό για να μας βοηθήσει, γιατί δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα επιστρέψει ο Λεσόρ», είπε χαρακτηριστικά.