Την καλύτερη δυνατή εκκίνηση έχει κάνει στο ντεμπούτο της στη Euroleague η Χάποελ Τελ Αβίβ, η οποία μετά την εύκολη νίκη επί της Μπαρτσελόνα στη Σόφια, επικράτησε και της Έφες στην Ποντγκορίτσα με 87-81 για να βρεθεί στην πρώτη θέση της διοργάνωσης μετά το πέρας της δεύτερης αγωνιστικής.
Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα εδώ
Οι Τούρκοι με πολυφωνία στην επίθεση (10 οι πόντοι του Λόιντ, 10 του Οσμάνι, 11 του Κορντινιέ και 9 του Λάρκιν) κι ενέργεια στο επιθετικό ριμπάουντ (είχε 11 στο πρώτο ημίχρονο) κατάφερε να κλείσει στο +11 τη δεύτερη περίοδο και προηγήθηκε με 13 (48-35) στο 21′.
Από εκεί και πέρα άρχισε η αντεπίθεση της Χάποελ με τον Μίτσιτς να οργανώνει τέλεια, τον Μπράιαν και τον Μπλέικνι να ακολουθούν, αλλά και με πολύ καλύτερη άμυνα, η ομάδα του Ιτούδη από το -13 βρέθηκε στο +7, 50-57 στο 26′.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο και με το σκορ στο 67-71 5:45 για το τέλος, οι διαιτητές χρέωσαν τον Λόιντ με φάουλ σε τρίποντο του Μπλέικνι, ο παίκτης των γηπεδούχων δέχθηκε τεχνική ποινή, ακολούθησαν άλλες δύο στον πάγκο (κι αποβολές των Τριφούνοβιτς και Κοκόσκοφ) με αποτέλεσμα ο Μπλέικνι να ευστοχήσει σε 7 διαδοχικές βολές και να δώσει διαφορά ασφαλείας στους Ισραηλινούς που την κράτησαν μέχρι τέλους.
Από τους νικητές ο Μπλέικνι είχε 17 πόντους με 10/12 βολές, ο Μπράιαν είχε 15, ο Οτούρου 12 και 9 ριμπάουντ, ο Γουέινραϊτ 11, ο Μίτσιτς 9 πόντους και 6 ασίστ.
Για την Έφες ο Λόιντ είχε 25 πόντους και 29 στην αξιολόγηση, 16 οι πόντοι του Οσμάνι, από 13 Λάρκιν και Κορντινιέ.