Σύμφωνα με ΜΜΕ στο Ισραήλ η Χάποελ Τελ Αβίβ ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ABA Liga για την επόμενη αγωνιστική περιόδο, αλλά με τον όρο να αγωνίζεται στην έδρας της στα εντός ματς.

Η Χάποελ Τελ Αβίβ του Δημήτρη Ιτούδη βρίσκεται στην EuroLeague την επόμενη αγωνιστική σεζόν, η ομάδα του Ισραήλ πήρε απ’ ευθείας το εισιτήριο μέσω της κατάκτησης του EuroCup.

Επόμενο βήμα για το κλαμπ του Έλληνα τεχνικού η συμμετοχή στην ABA Liga. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Walla» η Χάποελ έχει αρχίσει ήδη τις διαδικασίες για να καταφέρει να συμμετάσχει εκεί. Φυσικά η Χάποελ Τελ Αβίβ έβαλε έναν όρο στη διοργανώτρια Λίγκα, συγκεκριμένα τα εντός έδρας παιχνίδια να γίνονται στο Ισραήλ. Η ΑΒΑ Liga εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο και η ομάδα περιμένει απάντηση.

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα αγωνίστηκε και η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε δύο διαφορετικές σεζόν (2002-03, 2011-12). Στην ABA Liga την ερχόμενη σεζόν θα αγωνίζεται η Dubai BC.