Μπαρτζώκας: «Να είμαστε πιστοί στις αρχές μας»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εμφανίστηκε ικανοποιημένος με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στον τελικό του Final 4.

Ο Έλληνας κόουτς τόνισε πως η ομάδα του θα παρουσιαστεί έτοιμη στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, της οποίας έπλεξε το εγκώμιο. Παράλληλα, ζήτησε από τους παίκτες του να μείνουν πιστοί στις αρχές τους και συμπλήρωσε καμία από τις τέσσερις ομάδες δεν είναι αποτυχημένη.

Αρχικά, ο Μπαρτζώκας δήλωσε: «Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον αυριανό τελικό. Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ. Και είναι τιμή μας. Ξέρουμε πολύ καλά πόσο δύσκολος ήταν ο δρόμος όλης της χρονιάς για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Ειδικά φέτος που η Ευρωλίγκα είναι η πιο δύσκολη απ’ όλες. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία αποτυχία για καμία από τις 4 ομάδες που είναι εδώ. Αλλά αν έχεις κάνει ένα ακόμα βήμα είναι σημαντικό. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε ότι μπορούμε για την ομάδα μας και τον κόσμο μας. Η Ρεάλ είναι φανταστικός αντίπαλος με μεγάλες δυνατότητες και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Δε χρειάζεται καμπανάκι για να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η Ρεάλ παρά τα προβλήματα και τις απουσίες είναι στον τελικό. Αυτό τα λέει όλα. Το έδειξαν χθες και το έδειξαν και στη σειρά με την Παρτιζάν. Ξέρουμε τι ομάδα είναι. Με δυνατότητες, ταλέντο και εμπειρία. Πρέπει να περάσουμε μέσα από μια δύσκολη κατάσταση. Πιστοί στις αρχές μας. Και να ανταγωνιστούμε για κάθε φάση, ελέγχοντας τα συναισθήματά μας. Είναι πολύ σημαντικό. Κάποιος μου είπε χθες από την κερκίδα. Ευτυχώς, ξύπνησα στο ημίχρονο και κερδίσαμε».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας κόουτς συμπλήρωσε: «Δεν έχει να κάνει με τη μοίρα. Το μπάσκετ αλλάζει συνεχώς. Σλούκας και Παπανικολάου είναι οι μόνοι που έπαιζαν από εκείνον τον τελικό που είχαμε ξαναπάει. Και 2 ή 3 από τη Ρεάλ. Τα κλαμπ είναι ίδια, αλλά όλα τα άλλα έχουν αλλάξει. Ξέρουμε τι σημαίνει ο Ολυμπιακός για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχω μεγάλο σεβασμό για τη Ρεάλ και τον Τσους Ματέο. Έχουμε όμως και πίστη στις δυνατότητές μας και στην ομάδα μας».

Όσον αφορά στην τακτική της ομάδας του δήλωσε: «Για να είμαι ειλικρινείς για το πως ετοιμαζόμαστε δεν μπορώ να πω. Έχουμε meeting μετά το φαγητό με την ομάδα. Έχουμε προπόνηση το απόγευμα. Έχουμε κάνει μια πρώτη προετοιμασία για τη Ρέαλ. Ο Ταβάρες προετοιμάζει πάρα πολύ το παιχνίδι της. Έχουν ψηλά φόργουορντ αλλά και ψηλά γκαρντ που δίνουν δύναμη. Θα ετοιμάσουμε πλάνο και θα το παρουσιάσουμε το απόγευμα και αύριο στους παίκτες. Πρέπει να βασιστούμε σε αυτά που κάνουμε εμείς καλά. Η Ρεάλ αξίζει τον σεβασμό μας».

Επίσης, ο Μπαρτζώκας δήλωσε για τα καλά λόγια που ακούει για την ομάδα του: «Είναι τιμητικά αυτά που λέγονται, αλλά έχουν δόση υπερβολής. Στη χώρα μας λέγονται όλα σε υπερθετικό βαθμό. Και τα καλά και τα κακά. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ δεν έχει καμία σχέση. Στο μπάσκετ επικρατεί η ταχύτητα στην απόφαση και στην εκτέλεση. Και αυτό γίνεται κάθε μέρα πιο δύσκολο. Και χρειάζεσαι τύχη για να πετύχεις. Αλλά και τα κατάλληλα πρόσωπα. Εμείς ήμασταν τυχεροί. Εδώ και 3,5 χρόνια σιγά-σιγά προσθέταμε κομμάτια για να παίξουμε το μπάσκετ που θέλαμε. Δεν είχε συμβόλαιο ο Σλούκας όταν τον πήραμε. Κάτι ανάλογο έγινε με Παπανικολάου και Φαλ, πήραμε ξένους όπως ο Ουόκαπ. Ο τρόπος που παίζουν οι παίκτες μας είναι αλτρουιστικός και άπαντες έχουν αποδεχθεί τον ρόλο τους. Είμαι κι εγώ φαν του ποδοσφαίρου και θυμάμαι ομάδες που έπαιξαν καταπληκτικά και δεν κέρδισαν τίποτα».

Για τον προηγούμενο τελικό του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Έλληνας κόουτς δήλωσε: «Αν και έχω σπουδαίες αναμνήσεις δεν πρέπει να ζούμε με το παρελθόν. Γιατί μετά δεν πας παρακάτω. Εγώ δε ζω με το παρελθόν. Και τότε για αρκετό καιρό δεν είχα καταλάβει πόσο σημαντικό ήταν. Τώρα, είμαστε 10 χρόνια μετά, έχουμε αλλάξει σαν άνθρωποι. Θέλω να το ευχαριστηθώ. Είναι σπουδαίο που παίζουμε με τη Ρεάλ. Είμαι περήφανος και για τον κόσμο μας που μας ακολουθεί. Και πέρσι στο Βελιγράδι και φέτος. Πάει να πει ότι κάτι κάνουμε καλά».

Για το πως καλύφθηκε το κενό των Σπανούλη και Πρίντεζη: «Κατ αρχάς είναι σημαντικό το διοικητικό μοντέλο. Κάτι γίνεται καλά στη μεθόδευση των πραγμάτων και στην επιλογή προσώπων. Μέσα και έξω από το παρκέ. Το γεγονός ότι ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης αποσύρθηκαν πάει να πει ότι στον Ολυμπιακό έβλεπαν. Το 97 ο Ολυμπιακός το πήρε με 15 παιχνίδια. Η ομάδα πρέπει να προετοιμάζεται για την αποχώρηση αυτών των τεράστιων παικτών. Δεν έχει σχέση μόνο με εμένα. Έχει να κάνει με τη διαχείριση του κλαμπ. Προφανώς, επιτυχημένη».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.